Merhabalar. Aracım 2015 model Hyundai i30 1.6 CRDi DCT . Aracım düz ve yokuş yukarı özellikle yoğun trafikte ayağımı frenden çektikten sonra rölanti ile kalkarken aşırı bir titreme yapıyor. Gözlemlediğim kadarı ile sabah soğuk iken bu titremenin olduğu anda titreme yerine ses geliyor . Genellikle 1-2 saatlik yolculuk esnasında trafikte sürekli dur kalk yaptıktan sonra çok fazla hissediliyor. Trafiğin olmadığı veya öndeki araçla mesafenin çok olduğu dueumlarda gaz pedalına basarak kalkış yaptığımda bu titreme hissedilmiyor. Vitesi manuele alınca aynı şekilde titreme yapıyor. Genelde 1-2 vites geçişinde olsa da vites 2 de kalkarken de bu problemi yaptığı oluyor. Tanıdığım bir ustaya götürdüm. Şanzıman takozundan olabilir deyip kontrol etti. Takozdan degilmis. Sorun kavrama ile ilgili olabilir dedi. Yağ değişimi yaptirmadiysan şanzıman yağ değişimi yaptırıp bir dene dedi. Araç 150.000 km de . 125.000 km de aldım ve benden önce ne yapıldığı hakkında bir bilgim yok. Yağ ve kavrama değişimi için önerebileceginiz İstanbul'da bir servis var mı ? Benzer bir problem yaşayan veya sorunun çözümünü bilen var mı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Aracınızda kavrama değişimi olması şart gibi duruyor.DCT şanzuman kavrama kaynaklı titrer.Değişimi yaptırırsanız uzun süre başınız ağrımaz
Çok net çift kavrama değişim zamanı gelmiş. Servis tuzlu olur. İyi bir özel servis bulmanız faydanıza olacaktır.
Arabaniz gazlimi benzinlimi. Hemen baski balataya vurmayin isi. Benim yumurtakasada da vardi ayni problem . Sadece 1 inci viteste bir titreme olmaz bole bisey gaz ayaro yaptirdim duzelmedi. Bende dedim su reguloterden gaz basincini acik yukselteyim . Ve duzeldi. Baski balatamda yeni. Motor rolantide titreme varsa elektirikle sorunun var. Tak arabani 5 e kalkmaya calis saglam balata kalkmaya calisir zaten . Saglqm degilse kalkamaz