Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I30 1.4 Mpi Alınır Mı

'İ30 Forum - Club' forumunda Szayel tarafından 29 Ağustos 2025 tarihinde açılan konu

1. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba,

Bir süredir araba bakıyorum ve açıkçası ilk defa araç alacağım. Çok anladığım söylenemez kıssadan hisse.
    Genel olarak herkes Egea 1.4 ile başlamamı söylüyor yağ buharlaştırma harici sıkıntı çekmeyeceğimi belirtiyor. İmkan olursa 1.3 yada daha iyisi 1.6 almam yönünde hep tavsiyeler.

Ben bu arabaya baktım. Çizgisi müthiş hoşuma gitti. Sunroof ta olsa bence kusursuz olacak MIŞ. Ama gerçekten öyle mi ?

Youtubede bu araba için hiç inceleme, eleştirme, yokuş iniş testi yok. Bu araba da EGEA'lar gibi yokuşta kalır mı ? Parçası bulunur mu yada servisi ? Sonuç olarak bu motor da 1.4. Ha egea gitmemiş ha bu araç gitmemiş diye düşünüyorum bir yandan ama, bulduğum veriler hevesimi kırıyor.

+ Performans alamazsın,
    + Bomboş paket bir araba,
    + Malzemesi zor olur,

Temelde ilan olarak da neredeyse hiç yok araba. Herkes memnun mu diyeceğim ? Sanmam. Çok az girdi galiba ülkeye. Tutmuş olsa egea gibi sayfalarca ilan olurdu diyorum ama bilemedim. Dizeli km çok ve bütçemi de aşıyor işin gerçeği.

Lütfen bilgilerinizi esirgemeyin.
    Teşekkürler.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,247
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, 800 civarı para verecekseniz dolu paket cam tavan i20 dizel daha mantıklı olur. Egea dediğiniz araç modernize şahin.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    918
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Hyundai’nin 1.4 motoru Egeanınkiyle kıyas kabul etmez. Egeanın motoru da başarılı bence ama güncel teknolojisi zayıf. Üstüne kronik sorunları da var ancak Hyundainin güncel 1.4 ünde böyle durumlar yok, ne yağ yakma ne lpg uyumu konusunda en ufak sorun yaşamazsınız. Performans bakımından egeadan daha iyi,i30’ da da bir problem çıkarmayacaktır ancak sadece 100 hp atmosferik bir motor olduğunu unutmamalısınız.

Eğer ucuza düşük km bulursanız alınır, Egeadan iyidir. Ancak düşük bütçede Egea 1.4’ünde üstüne tanımam, bence gayet başarılı ve yeterli bir otomobil.

4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,449
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ben Hyundai'inin 1.4'ünün üstüne tanımam. Yıllardır geliştirilen üstüne konularak gidilen bir motor. Emisyon yüzünden güç ve tork azalmış olmasına rağmen . Verimliliği oldukça arttı.
    Daha düne kadar 1.4 fire soch motordan 77 hp üretebilen fiat . Hyundai'i örnek alıp doch motora geçti onu da tam manasıyla sorunsuz yapamadı.

5. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,448
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    O motorun 77, 95 ve turbo 120bglik seçenekleri de var.

6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,449
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    1.4 turbo olanı . Hyundai 1.4 turbo bizim ülkeye getirmedi. Mpi'nin turbosu yapma gereksinimi bile duymadı. Gdi daha verimliydi o alanda ilerledi. Neyse konu Egea'da kullanılan motor dağıtmayalım.. linea 1.4 turbolarda güzel ama tutulmadı.

7. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,448
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Ben Fiat 1.4 motorlarını kast etmiştim

MAERKEK bunu beğendi.
  8. SerialKiller41

SerialKiller41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    317
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Her ne alirsaniz alin 1.4 Egea almayın, sifir egea alabilecekken 12 yasinda honda civic aldim neden?
    1.4 eco safeline fiorino var ticari olarak kullaniyorum hayatimda bindigim,kullandigim veya ileriki yasantimda kullanacagim en kotu arabadir daha kotu motor ben gormedim gorecegimide zannetmiyorum.
    Bir motor ne kadar gucsuz olurun cevabi bu arabada gizlenmiştir. Yokuşta yarış pistinde gibi redline yaparsiniz, şehir icinde viteslerle dominic toretto gibi oynamaniz lazim habire bayilip durur, yağ yakma ile karsilasmadim ama kim ne diyorsa dogru soyluyordur

FİAT zorunlu kalmadikca alinacak araba degil 1 sene kullanmak zorunda kaldim garantisi devam eden araba 30 bin km de iç aydinlatmanin yarisi patladi,motor takozlari koptu,amortisorler ses yapiyor,trim sesinden hic bahsetmiyorum bile.

Bulabiliyorsaniz 1.4 otomatik i20 gb2 kasa
    1.6 honda civic fb7 kasa otomatik
    İ30 bilmiyorum kullanmadim hic

MAERKEK bunu beğendi.
  9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,247
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    millet motoruna yorum yapıyor, araba motordan ibaret değilki. fiat grubunun ürettiği kaliteli ve sorunsuz bir tane araç yok. Alfa vs. dahil.

hsmsrn ve MAERKEK bunu beğendi.
  10. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,449
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sayın admin çok güzel bir noktaya değinmiş

11. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam biraz tasarım takıntım var. Gözüme hoş da gelmeli. Mazda 3 te mesela çok hoşuma gider ama bütçe konu.
    Dediğiniz rakamlara kilometresi düşük bir i20 çok zor. Egea en azından herkesin dilinde olan hemen satılabilecek ve yaş olarak güncel bir araç. En azından ilk araç için araştırmalarım sonucu Türkiye araç kullanıcılarının fikrinin bu yönde olduğunu düşünüyorum.

Bir kişi bile youtube içeriği üretmemiş. Hadi araç sahibi almış kullanmıştır ama araç tanıtım kanallarında bile bir tane içerik yok. O yüzden insanın gözünü korkutuyor işin gerçeği.
    Egea üzerindeki korkum ise şu. Bizim şirkette de 3 tane vardı 1.4 olanından. Gel gelelim yağ eksikliğinden kaç defa servise gitti az kalsın hep motor değişecekti. Bu şekilde bir araç ve aracın önceki kullanıcısının kullanım şeklini bilmemek yaralı bir aracı almaya sebep olur mu onu bilmiyorum.

1.4t-gdiler dedikleriniz olmuyor mu hocam ?

gb2 kasa nedir hocam ?

Hocam hiç inceleme de yok. Burada da yazdım işte sadece 2 kişi iyi dedi yukarıda. DEtay bilgi yok genel olarak.

12. YıldırımO

YıldırımO Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yıldırım Hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    Görünüm ve güvenilirlik önemliyse, i30 daha dengeli bir seçenek olur. Egea ise sadece fiyat ve bilinirlik açısından öne çıkıyor.

13. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam motor ve parça durumu peki ?
    Motor yağ yakmaz, buharlatmaz dediler. Egeadan daha performanslı dediler. Ama anladığım kadrıyla bu aracı süren yok grup içerisinde. Yokuşta bayırda bayılır mı merakım bu.

Diğeri ise parça bulunur mu ? Sonuç olarak adet bakımından ülkeye girişi çok az anladığım kadarıyla.

14. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    918
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Genel parça olarak sorun yaşamazsınız ancak Accent kadar rahat bulunamayacağı da aşikar. Motorun sağlamlık durumunu taksi olarak kullanılan Accent Blue’lardan teyit edebilirsiniz. Hepsi 500 bini devirmiş ve çoğu ilk kez motor açmış ya da hiç açmamış LPG’li araçlar, ben 50 bini LPG’li olmak üzere sıfırdan bu yana 160 bin km’dir kullanıyorum, motordan yana tek arıza yaşamadım. Yaşasanız bile bu motor geçen yıl üretimi duran bir motor olduğu için yıllarca parça sorunu yaşamayacaksınız.

Performans noktasında sabırlı olmak ve bunun sadece 100 hp bir araç olduğunu unutmamak gerekiyor, gerektiği yerde de devirli kullanımdan kaçmamalısınız. Haricinde bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, LPG ile birlikte de oldukça ekonomik bir şekilde yıllarca hizmet eder.

Araba olarak değerlendirirsek ben i30’un bu kasasını oldukça başarılı buluyorum, segmentinde lider değil ancak f/p noktasında mantıklı bir tercih olur. Sadece bu motorla birlikte donanım konusu biraz tatsız, ancak dert etmiyorsanız saf araç olarak oldukça iyi bir noktada bence.

MAERKEK bunu beğendi.
  15. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,449
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    1.4 turbo t-gdi ülkemize gelmedi.

16. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    918
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  17. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,449
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Son düzenleme: 1 Eylül 2025 16:12
  18. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İşin tuhaf yanı ne accent görüyorum ne de i30 2017. i30'un gördüğüm kasaları da 2017 öncesindekileri geneli dizel, aurise benzeyen modelleri. i30'un bu kasası o kadar az ilana sahip ki tahmin ederim parçasının accente oranla daha az bulunacağını.

Acelemiz yok sabırlı olmaktan kasıt eğer uzun yolda ani hızlanma ise. Ama sonuç olarak egea 1.4 motordan daha iyidir değil mi ?

Son olarak donanım konusunu niye tatsız olarak tanımladınız ? İlk aracım olacağı için vaktiniz varsa müsait zamanda aydınlatın lütfen. Ve sizce 800+ fiyat bandına değer mi ? Kolay beğenen biri değilim ama işlevi de önemli tabi aracın.
    Hocam turbosu da dizeli de aşırı pahalı, 'bence'. Yoksa hiç sormaz turboyu gider alırdım mesela. 0.9 TCE Clio 3 silindir ama 4 kişiyi rahatlıkla foça, menemen yollarındaki yokuşlarda sorunsuz götürüyor.

MAERKEK bunu beğendi.
  19. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,449
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Ötv düzenlemesi ile daha da pahalı hale gelmiş.

20. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam 2017de alınmış bir aracı alan biri, başka birine satarken tekrar ötvye mi giriyor ? Ne demek istediğinizi anlamadım.

Bu Sayfayı Paylaş