Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai i20 vites problemi

'İ20 Forum - Club' forumunda eralp tarafından 21 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. eralp

eralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eren buldur
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    5 aydır hyundai i 20 araç kullnıyorum. İlk hyundai aracım. Ancak geri ve 1. viteslere geçirmede zorluk yaşıyorum . Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum teşekkürler.Ayrıca servise götürdüm ancak bir sorun olmadığnı söylediler.Yağlama yapıp gönderdiler.

2. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    eniştemdeki 45 binde vitesler yumusacık hiç zorlanmadan geçiyor, benım clıoda ıse 1 ve geri sıkıntılı gecıyor:RpS_mad:

eralp bunu beğendi.
  3. Schekip

Schekip Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Serkan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    72-BATMAN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Hocam i20 kullanıcısı olarak bende bu problemle çok karşılaşıyorum. Sorunu şu şekilde çözebilirsiniz.
    1) Debriyaja tam basıp geri vitese birinci sefer atamadığınızda aynı işlemi ikinci kez uygulayın geri vitese geçecektir.
    2) Araç duruyorsa hafif ileri oynattıktan sonra geri vitese geçebilirsiniz.

eralp bunu beğendi.
  4. the_nemesis

the_nemesis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emrah MAMUR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Bu anladığım kadarıyla klasik bir hyundai sıkıntısı. Servis ustalarının yaptığı açıklamaysa bir bmv mercedes almadın idare et şeklinde. Bu şanzıman ile ilgili bir durum ve tedavisi hyundai kullanmamak. ancak yine de hyundai tarafından tavsiye edilen kullanım şekli şu şekilde: geri vitese atmadan önce 3-5 saniye hala ileri yönde çalışan şanzıman sisteminin kendisine gelmesini beklemek ve vites geçme sıkıntısı olduğunda diğer viteslere geçip dişlilerin yerine oturmasını sağladıktan sonra istenilen vitese geçmek. Bu hyundainin kullanma kılavuzlarında yazan açıklamanın özeti. Bir de kendim tecrübe ettiğim şekliyle araç çok yavaşlamadan 1. vitese geçiş zor oluyor, bu nedenle araş hala hareketliyse 2 vitesle devam ediyorum ben. Durum bu ve yapılacak bişey yok maalesef :)

eralp bunu beğendi.
  5. eralp

eralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eren buldur
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    teşekkürler arkadaşlar.Bu arasa ramazanınız mübarek olsun.

6. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Arkadaşlar vitese geçme problemleri için servise uğrayın 5dk lık işi var.

7. eralp

eralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eren buldur
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Kardeş ben ugradım ama farketmedi . Ugrayınca ne yapmam gerektiğinide yazarsan sevinirim.

8. Schekip

Schekip Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Serkan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    72-BATMAN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Aslında servislerin de fazla yapabileceği birşey yok. Araç ileri vitesteyken geri vitese yanlışlıkla geçirilmemesi için koyulmuş diye duymuştum. Aynı durum dediğiniz gibi 1.vites içinde söz konusu. Bence çok dert etmeyin. Gayet iyi alışıyorsunuz. Allah daha büyük sorunlar vermesin. Sizlerin de Ramazan'ı mübarek olsun...
    :RpS_rolleyes:

eralp bunu beğendi.
  9. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Vites altında makaralar varmış onları yağlıyorlar,benimkinde öyle yapılmıştı ve düzelmişti.Bahsettiğim uygulama 5-6bin km lerde Tekirdağ Gençler de yapıldı şuan 49300km deyim sorun yok.

eralp bunu beğendi.
  10. eralp

eralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eren buldur
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler...

11. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    klasik hyundai milenyum da da öyle tam durmadan geri vitese geçmez arabanın hızını 10 km ye düşürmeden 1. vitese geçmez :)

12. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o sizin aracınızda olan bi sorun 9 yıl milenium kullandık dediginiz hiç bir sorun yoktu şu anda İ20 kullanıyorum arkadaşların bahsettigi hiç bir problem benim aracımda yok

13. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    bilmiyorum aslında belki problem olabilir ama çoğu kişide rastlıyorum buna problem olsa dahi arabanın altı düşene kadar veya stop edene kadar birşey yapacağımız yok :)

14. yavasic

yavasic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cengiz Yavaşı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    merhaba,
    1.vites ile ilgili sorun bende de var. yoğun trafikte kaldığım zaman 1. vitese geçiyor fakat aslında 3.vites geçiyor ve araç kalkmıyor.
    2.vites alıp tekrar 1.vites geçince oluyor. Bu sorunla karşılaşan var mıdır ?

15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam iyi günler,

Forum kuralları gereği önce tanışma bölümünden kendimizi tanıtırsak daha makbul olur. Malum herkes sorununu ilk mesajda söylüyor cevabını alınca tekrar kimse uğramıyor.Binlerce üyenin hiçbir karşılık beklemeden yaptığı yardımların devamları ancak tecrübeleri paylaşarak olması gerekiyor.

Gelelim sizin sorununuza araç modeliniz nedir bilmiyorum. 2011 yılında i20 lerin vites geçişlerinde iyileştirme yapıldı. Zaman zaman geri vitese geçme sorunu vardı. Şanzıman ısınana kadar geçmiyordu yada aracınızı önce 1. vitesle ileri az hareket ettirmek zorunda aklıyordunuz. Şimdi ise yapılan iyileştirmenin ardından böyle bir sorunun kalmadığını biliyorum. Hatta geri vites geçişi için kullanım kitapçığınızda 10-15 sn bekleyip geçirmenizi yazar. Sizin 1. vites sorunu da böyle bir şey olabilir. Bence önce boş vitese alın, sağa sola sallayın emin olmak için sonra kendinize çekip ileri iteleyin. Buna alışınca sorun gidecektir.

İyi paylaşımlar.

16. yavasic

yavasic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cengiz Yavaşı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 1.2 benzinli 2009 çıkışlı 2010 team model. Yoğun trafikte kalınca sorun oluyor. Vites zaten boşta oluyor. kalkmak isteyince vites problemi yaşıyorum. araba kalkmıyor sonra tekrar boşa alıp 2. vites sonra 1. vites yapınca oluyor. İstanbul 'un yoğun trafiğinde bunla uğraşmak can sıkıcı bir durum... İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz sağlam servis var mı ?

17. akyuz_mert

akyuz_mert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    MERT AKYÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aynı sorun bende de vardı arkadaşım 2 den bire düşerken vites atamıyordum aracı 1 e atmak istemiyordum serviste söyledim 2 dk da hallettiler şanzımanın üztünde vited geçişini sağlayan bi kısım var oraya küçük bir ayar yapıyorlar hepsi bu kadar.

18. anti-x

anti-x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    harun varol
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Sayın yetkili ;
    2011 i20 1.4 cvvt aracım var şuan 76000 km de 15bin-30bin-45bin-60bin akbak ve 75bin km bakımları nezir oğlunda yetkili servis yaptırdım 2013 şubat ayında araçta sorun çıkmaya başladı
    1. bırakışımda motor kaput un içi kısmen değişti debriyaj baskı balata seti , şanzıman kapağı taşlanması , defalarca motor yağı ve şanzıman yağı değişmesi , vites geçmemesi sorunu ,ve motor soğukken geç çalışma sorunu nedeniyle bıraktım aradan 3 gün sonra araç tekrar arızalandı
    2. Bırakışımda debriyaj baskı balata setinden ses geliyor ve vites kendi kendine geçiyordu tekrar servise bıraktım debriyaj baskı balata seti ve vites 1-3 , 4-2 ,5-geri vites senkronları değişti Tekrar aldım arabayı aradan 5 gün sonra araç tekrar arızalandı
    3. Bırakışımda seyir halinde iken vites kendi kendine değiştiriyor debriyaja basmadan kullanılıyordu araçtan ses farklı geliyor debriyaja basıldığında ses kesiliyordu servise bıraktım 1 hafta araç serviste kaldı toplam geçen sure yaklaşık 40 gün olmuştu sorun kısmen çözüldü gibiydi yaklaşık garantiden harcanan tutar 10 bin tl yi buldu bana ise motor geç çalışması nedeniyle 2 bine yakın masraf çıkardılar 2013 yılı sorunu çözüldü
    4. Bırakışım Tarih 2014 mart ayını gösterdiğinde 74 500 km de bakım için servise bıraktığımda normal motor kontrolleri dışında debriyaj pedalından ses geldiğini söyledim arkadaşlar kontrol etti debriyaj baskı balata sorunlu dediler elimdeki fatura servis tutanaklarını gösterdim daha 10.5 ay olmasına rağmen debriyaj dan kaynaklanan sorun olduğu ve garantiden yapılacağı bildirildi 300 tl 75 bin bakım ücreti tuttu debriyaj baskı balata seti dışarıdan gelindiğinde yaklaşık işcilik dahil 1.500 tl civarında tutuyor bunu da yaptınız ve sadece 3.5 hafta aracı kullandım ve arızalandı
    5. Bırakışım araçla seyir halinde iken 5 vites e taktığımda vites geri boşa gidiyor 1-2-3-4 vitesler normal çalışıyor ama ( geri ve 5 ) vites sorunu başladı servise götürdüm en yakın servis gittim telefon ile yol yardım aldım servise ulaştık servis debriyaj baskı balata ve vites senkronlarında sorun olduğu bunu daha önce yapıldığı kayıtlarda görüldüğü için tekrar değiştireceğiz denildi 17/04/2014 tarihinde genel müdürlükle görüşüldük den sonra saat 08:00 de acil siz daha önce yaptırdığınız servise geçin bir oraya bir orayı arıyoruz denildi ve ben orada iken genel müdürlük görüşüyorlarmış zaten aracı 2014 yılında 3 hafta içinde tekrar 2.kez bırakmış oldum
    Ortalama 1 yıl içinde
    5 kez debriyaj baskı balata seti
    2 kez vites senkronları ve göbeği değişti
    2 kez buji
    1 kez ateşleme ünitesi bobin
    Sınırsız motor ve şanzıman yağı değişti
    Elektrik aksamları kablo vb. ürünler
    1 kez şanzıman kapağı taslanması
    Toplam garanti masrafı, işçilik dahil 15.000 tl ile 20.000 tl arası masraf yaptınız milli hasılata yazık
    Benim masrafım işçilik dahil 3.000 tl sonuç sıfır sorun çözülse helal olsun diye cem sorunda çözülmüyor o yüzden haram olsun şimdi güle güle yiyin

Düşüncemle çözüm şekli;

1 yıl içinde aynı sorun nedeniyle 6 kez servise bıraktım bu sebepten dolayı elimde bulunan servis tutanakları ,aynı şikayet iş emri teslim formu delileri değişen parçalara dahil kullanılan parça listesi ve fiyatları kullanılan işçilik ücretleri serviste ustalara ait ses kayıtları ve sorunların yaşandığı ana ait video görüntüler delil olarak tutulmaktadır
    Not: adli soruşturmada delil olarak yetkililere paylaşılacaktır.
    Aşağıdaki davayı emsal dava olarak tayin edip tarafınıza adli soruşturma başlata cam

Emsal dava örneğidir;
    YHGK 2005/4-309 E. 2005/000391 K. 22.06.2005 T.

Tüketici hakları yasası gereği ;
    TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
    Kanun No. 6502,
    Kanun No 4077

YHGK 2005/4-309 E. 2005/000391 K. 22.06.2005 T.

Tüketici onarım hakkını kullanmasına karşın, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 13. maddesi ve Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 14. maddesinde belirtilen şartların oluşması halinde, aynı Kanunun 4. maddesinde sayılan diğer seçimlik haklarından birini kullanabilecektir. Şu halde tüketici, doğrudan ücretsiz değiştirme hakkını kullanabilir. Zira, burada seçimlik hakkın kullanılmasından sonra değiştirilemeyeceği kuralının yasal bir istisnası söz konusudur. Somut olayda; aracın imalat hatalı olduğu, çok sayıda tamir işlemine karşın arızanın giderilemediği bilirkişi raporları ile tespit edilmiş; mahkeme bu olguyu kabul etmiş; özel dairece de bu olgu bozmaya konu edilmemiştir. Dolayısıyla açıklanan yasal şartların varlığında uyuşmazlık bulunmamaktadır. Sorun imalat hatalı 1997 model araçla ilgili olarak davacı yanın isteminin ne şekilde hükme bağlanması gerektiği üzerinde düğümlenmiştir. Tüketici dava dilekçesinde, malın yenisi ile değiştirilmesi olmazsa bedelinin tahsilini istemişse de sonraki celselerde sadece malın yenisi ile değiştirilmesi isteminde bulunmuştur. Mahkemece bu istem nazara alınarak, aracın "0" km. aynı nitelikte yenisi ile değiştirilmesine karar verilmiştir. Bu karar yasal düzenlemelere uygundur. 1086 sayılı Yasanın 381-388 maddelerine aykırı bir hükmün varlığından da söz etmek olanaklı değildir. Aracın modelinin eski olması, yasal seçimlik haklarından birini kullanan davacının bu isteminin karşılanmamasına neden olarak gösterilemez. Kanun ve yönetmelik tüketici tercihini ön planda tutmakta; değiştirme hakkının kullanılması durumunda bu hakkın yerine getirilmesini sınırlayan herhangi bir hüküm getirmemektedir.

Sonuç:

son kez aracımı Ankara akbak yetkili servisine bırakıyorum aracımın ‘’0’’ km aynı özellikte bir araçlar değiştirilmesini aracın da kaput içinde bunu lan şanzıman, motor ve yürüyen aksamlarının garanti kapsamında tamamının sıfır bir ekipmanla değişmesini istiyorum 18.04.2014

bilgilerinize arz ederim ..

ARKADAŞLAR HYUNDAİ KOREA / SEOUL FAX VE MAİL ATTIM CEVAP BEKLİYORUM SONUCU BİLGİ VERCEM

HARUN VAROL

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yıllarca Opel kullandım tam olarak araç durmadıysa kesinlikle 1'e atamazdım ve 2 ile devam ederdim , geride sustalı sol ileri idi vitesi kolay atıyordum , şimdi, yeni i20 de değişen bir şey yok araç tamamen durmadıysa 12e geçmiyor en iyisi 2 ile hızlanmak , geride ise debriyajı tazelemek hatta köklemek , başka yolu yok diye biliyorum.

20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bu tür şikayetler her markada oluyor bildiğim kadarıyla Opelde buna benzer çok olay var Almanya ya kadar intikal etmiş ama çok ağırdan alıyorlar , Amerika da Avrupa da tüketicinin şikayeti adamları aya kaldırırken Türkiye deki tüketici yetim muamelesi görüyor hatta şikayetinde ayak diretirsen adamlar tehdide varan hakaretlere yöneliyorlar , araba bir şans işi karpuz gibi önceden belli olmuyor ama ne olursa olsun üreticinin tüketicinin delilleriyle beraber yaşadıkları karşısında duyarsız kalması mümkün değildir , bende bekliyorum Kore nin cevabını , allah sabırlar versin inşaallah gönlünüzce sorun çözülür.

Bu Sayfayı Paylaş