Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai i20 , honda jazz

'Sohbet' forumunda darkblue tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar 2001 yılından beri hyundai araçlarımız var.. millenium kasa atos era derken yılları deviriyoruz :)
    aslında yeni araç almayı düşünmüyordum ama alttan alttan dürtüyor beni bir şeylerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    i20 nin 1.2 benzinli mode modelini düşünüyordum. 30350 tl civarında bir fiyatı var. 1.4 dizelin fiyatı 37 civarı sanırım..
    honda jazz ları da çok beğeniyorum. jazzların dizeli yok sanırım. cvt şansıman olanlar için çok iyi yorumlar duyuyorum. manuel gibi yakıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum.. cvt şanzımanlı jazz lar da aklımı çeliyor kısacası..
    honda jazz benzinli fiyatına i20 dizel almakta var.. sizin düşünceleriniz nelerdir..
    şu an da era team abs li 2008 model aracım var..

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Jazz'ın şanzımanı harika, benzinli gibi yakıyor gerçekten de benzinli ne kadar yakıyor biliyor musunuz ? Japon araçları inanılmaz yakıt tüketir, Jazz da yakıt konusunda çok sıkıntı yaşarsınız. Bir de Honda'nın kronik sorunu araç yere çok yakın sürekli altını vurursunuz. Alttan darbe izi olmayan 1 tane Honda görmedim ben hayatımda. 1.2 benzinli i20de de sıkıntı yaşarsınız, ufak motor az yakar diye bir şey yok, ortasını bulmak lazım. Dur kalk dur kalk o ufacık motor ne kadar yoruluyor, yakıta abanıyor sürekli, 1.4 aşağısına düşmemek lazım.

3. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    haklısınız. ama işte fiyatı cezbetti 1.2 i20 nin :) aslında şehir içinde kullanılacak şehirler arası nadir kullanırız. bu sebeple 1.2 nin yeterli performası vereceğini düşünüyorum. ama istanbul trafiğinde dur kalk olayı her benzinli araç için sorundur zaten..

4. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Kaç Km Yol Yaptıgınızı Bilmiyorum Ama Honda Jazz Otomatik Sanırım 37 Binlira Civarında Araç Birde 1.4 Benim Şahsi Fikrim Dizelci Olarak 37 Bine 1.4 Dizel İ20
    1.2 Benzinliye Gelirsek Nerdeyse 1.4 İle Aynı Yakar Uçuk Bir Yakıt Farkı Beklemeyin

5. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Fazla yol yapmıyorsanız 1300cc altı motor hacmine sahip bir araba ile, daha ucuz vergi de ödeyerek daha kârlı çıkabilirsiniz. Ayrıca dizel motor için fazladan ödeyeceğiniz miktar da var. Aracı ne kadar süre kullanacaksınız, yıl ne kadar yol yapacaksınız; bunları göz önünde bulundurarak bir maliyet hesabı yapmalısınız. Yakın bir zamanda dizelin benzinle eşitlenmesi, hatta benzinden pahalı olması da mümkün.
    Yakıt tüketimine gelecek olursak, küçük hacimli motora sahip araçları, büyük motorlu araçlar gibi kullanırsanız elbette çok yakar. Çoğu 1.3 mJet sahibi, araçları da hafif olmasına rağmen 2500cc motora sahip Starex'ten bile fazla yakıt tüketiyorlar. Neden? Çünkü, devamlı dip gaz geziyorlar. Aracı sakin kullanırsanız tüketimizin ciddi oranda düşer.

Düzenleyen : tahrikk

6. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    1.1 atos kullanmış biri olarak dediğinize katılıyorum. sakin kullanımda çok az yakıyor düşük motorlar.. fazla gazlamaya gelmiyor. tecrübe ettiğim için 1.2 motordan çokta çekinmiyorum aslında
    yılda çok fazla km yapmıyorum. dizel çokta şart değil. ama jazz beğenim olduğu için i20 ile karşılaştırmak istedim..
    yoksa 1.2 mode donanimlı i20 fiyat olarak da gayet güzel gözüküyor. neyse şu an acelem yok.. sadece dediğim gibi alttan alttan bir şeyler beni dürtüyor arabayı değiştir diye.. yoksa era dan memnunum.. bakalım iyice düşünüp karar veririm. belki de vazgeçerim bilemiyorum..
    bir süre sonra fikirlerim de değişebilir başka model marka araca da yönelebilirim herşey kısmet..

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bizde jazz vardı 1.4 2004 model en fullü sunrooflu f1 direksiyondan vitesli 7 ileri vitesi olandan..

biz gayet memnunduk yaklaşık araç 5 yıl bizde kaldı bir sıkıntı çekmedik o zaman götürdüğüm ustanın bir lafı vardı bu arabanın motoru sonsuz km götürür derdi 8 tane buji alıyordu minnacık araba :)

vel hasıl benim kafamda olumlu bir araç olarak kaldı onca yıl izmire antalyaya yozgata falan gittim o araçla tık demedi..

eksisi ne derseniz şehir içi aracı yüksek performans yada büyük bir konfor beklemeyin.. bilhassa 110 dan sonra falan arabanın tüketimi çok artıyordu onun altında yakışı normaldi..

8. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    kuzenimde 2005 cvt şanzımanlı vardı. istanbul şehiriçindeki yakıt tüketiminin 7litreyi geçmediğini söylüyordu. bu veriyi uçarda yaptığımız test sürüşüne gelen yanılmıyorsam kaan bey'de doğrulamıştı. lpg ile birlikte çok cimri olacağı kesin şehiriçinde. tabi ufak araç olduğu için çok fazla konfor beklememek lazım.
    düzenleme:imla
    Düzenleyen : serhan

9. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    jazz hakkındaki yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.. neyse şimdilik bekleme kararı aldım. acele etmek istemiyorum.. aracım şu an sorunsuz gayet temiz durumda.. en iyisi bir süre daha era ile devam etmek gibi :)
    ama her an her şey olabilir.. şimdilik beklemedeyim kısacası..

10. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mitsubishi Colt da bir seçenek olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş