Selâmun aleyküm, Yeni üyeyim, 2015-2017 arası hyundai i20 almayı düşünüyorum. Arabalardan fevkalade anlayan biri değilim. 1.2 MPI Style modeli bir tık önde duruyor ama kararsızım. Dediğim gibi motor vs anlamam ama dış kasa vs hoş duruyor araca bir iki dokunuş yapmak da hayalim. Deneyim ve kritik tavsiyelerinizi rica ediyorum..
1.2 MPI Style modelinde sanırm otomatik yok doğru mu? Peki sizin otomatik İ20 de model öneriniz nedir ?
valla istanbuldan yazdığınızı gördüm istanbulda düz vites adamı öldürüyor trafikte ben olsam otomatik bakarım lpg ile binerim. benim gözümde i20 active var
*İ20 1.2 MPI Style* Yıl: 2015 Yakıt: Benzin Vites: Manuel Motor Gücü: 84 hp Motor Hacmi: 1248 c *İ20 1.4 Elite Smart* Yıl: 2015 Yakıt: Benzin Vites: Otomatik Motor Gücü: 100 hp Motor Hacmi: 1368 cc 2 model hk önerisi olan var mıdır?
biri 100 öbürü 84 beygir olsa bile manuel ve otomatik vites olanın aralarındaki performansları birbirine yakın yada aynıdır, 4 ileri tam otomatik şanzıman motor gücünü törpüler manuel vitesli olanının ise debriyaj kullanımından memnun olmayanlar var bazı durumlarda kalkışlarda titreme problemi yapabiliyor, 1.2 manuel şehir içi 100km de yaklaşık 7 litre 1.4 otomatik 100km de yaklaşık 9 litre benzin harcar. Şehirler arası yollarda mucize kadar düşük tüketim değerleri yakalamak yada çok hızlı gidip şehir içinden bile yüksek tüketim değerlerine çıkmak zor da olsa mümkündür Şehir içi dur kalk çok olan yerlerde 1.4 otomatik vites olanı olumlu seçenektir. 4 ileri planet dişli tork konvertörlü şanzıman sakin tepkili ve çok çok sorunsuzdur. Sıklıkla şehirler arası yolculuklar yapılacak ise 1.2 motorlu manuel olanı iyi bir seçenek olacaktır. Her iki modelinde lpg ile kullanıldığında kronik bir problemi yoktur, ancak lpg sisteminin düzgün montajlanmış ve ayarlanmış olması gerekiyor. Jump modeli sanırım artık yok ama jump en boş modelidir, style ise orta donanımdır, elite en üst seviyelerdeki donanım paketlerine verilen tanımdır. Smart paket ise opsiyondur, smart paketin multimedya, park asistanı, dijital klima vs. gibi ekstraları var. Dolayısı ile ihtiyaç doğrultusunda kararı kendiniz vermeniz gerekiyor.
Otomatik vites iyidir fakat ş.içi 30 kuruşa gezmek daha iyisi O yüzden lpg li 1.2 akar Mis gibi vergi avantajı da var