Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I20 Benzinde Kullanırken Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyor, Tekleme Sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda grindal tarafından 11 Nisan 2025 tarihinde açılan konu

1. grindal

grindal Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Hyundai i20 1.4 2021 model araç sahibiyim. Aracım benzindeyken özellikle yokuş çıkınca motor arıza lambası 10 saniye kadar yanıp sönüyor. Aracım teklemeye ve bozuk çalışmaya başlıyor. Stop edip tekrardan çalıştırınca düzeliyor. Aracıma bu arızadan sonra lpg taktırdım. LPG de hiçbir sorun yaşamaz iken benzinde bu problemi yaşamaya devam ediyorum. Sadece bir sefer arıza lambası kalıcı haldeyken ustaya götürdüğümde 1. silindirde hata verdi benzin enjektörünü değiştirdiler fakat 1 hafta sonra tekrar yapmaya başladı. Bugün arızayı tekrar verdiğinde tekleme ve bozuk çalışır halde cihaza bağlandığında 4.silindir hatasını verdi. Usta enjektörlerden başlayarak bobin, benzin pompası, boğaz kelebeği vs. ne varsa tek tek değiştirerek çözüm bulabilirim ya da düzelmeyedebilir dedi. Aracım lpg de sıkıntı çıkarmıyor, benzinde belirttiğim sorunu yaşamaktayım. Bu sorun ile karşılaşan oldu mu? Nasıl bir yol izlemeliyim?

2. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    638
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Buji ve buji kabloları değişti mi? Benim ilk aklıma o geldi. Çünkü babamın getzde 3. Silindir ateşleme hatası vardı. Buji yanmıştı. Tüm buji ve kabloları değişti araba tıkır tıkır çalıştı.

3. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,317
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sakın sırayla değiştiririm diyen ustaya iş yaptırtma . Orjinal parçayı yerinden çıkarttırma .

Tamir kılavuzlarında bulabilirseniz , bulabilirsek hepsinin elektriksel dirençleri vs yazar . Ölçüm aletini eline alır ölçümünü yapar değer aralığında görmediğim parçaya evet işte bu parça dersin.

Benzinde yapıp lpg bu durum yaşanmıyor bence bu sorunun ana çözüm kaynağı .

Lpg bağlanınca benzin pompasına elektrik kesici röle konulur . Eğer bu röle bozulırsa ve yoksa benzin pompası sürekli tam güçte çalışır lakin ön taraftaki benzin hattını kapatan röle benzin geçişini engeller . Pompa zamanla ömrünü yanarrr işte .

Benzin pompası yeterince yakıt gönderemiyor olabilir. Bunu da tespit etmek için obd2 bağlanır eğer araç gönderdiği yakıt basıncı bilgisini iletiyorsa düz yolda ve yokuş yukarı karşılaştırılır . Daha bir çok biligiyi ücretli ücretsiz obd2 programlarıyla öğreniriz

Hatta gelen bu yakıt basıncı ölçmek için yakıt hattının arasına debi metre bile bağlanabilir . (Obd2 ile bu değer okunursa buna ne gerek var ?)

@Asel Kaan Efe moderatörüm Obd2 programları pc ve android konusu gelmez mi ? İnceleme başlığı altında

I20troy2011 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,317
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Ekleme yapayım açıp kapayınca düzelmesi lpg tamamen kapalıyken mi oluyor ? Benzin pompası kendini resetleyince daha iyi yakıt çekiyor olabilir . Belki depoda pislik var tıkıyor.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. grindal

grindal Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sorunu yasadigimda arabayi kenara çekip stop ediyorum. Benzinde tekrar çalışıyor tekleme vs geçiyor lpg ye de geçince tamamen sorunsuz devam ediyorum. Problem sadece benzin ile arabayı kullanirken ortaya çıkıyor. Şuana kadar değişen parça 1.silindir enjektör hiçbir düzelme olmadı.

6. grindal

grindal Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bujileri 4 gün önce değiştirdim bi düzelme olmadı.

7. grindal

grindal Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Şöyle bir ekleme yapayım. Arabamda lpg takilmamisken istanbula bi seyahatim oldu. Dönüşte opetten benzin aldım. Dönüş trafiğinde motor ışığını yakıp söndürdü o günden beri hiç düzelmedi. Daha sonrasında arabaya lpg taktirip kullandim. Lpg ile hiç sorun yasamazken. Benzin ile soguk havada rolantide de lpg ye gecsin diye beklerken de bu hatayi vermeye başlayınca çözüm aramaya çalıştım.

MAERKEK bunu beğendi.
  8. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,317
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sizi anlıyorumda sizin ateşleme ilgi probleminiz yok . Olsa lpg'de niye düzgün çalışsın ?

Enjektörlerde sağlam. O yüzden pompadan şüphelenin diyorum yakıt hattını kontrol edin ettirin .

İmkanınız varsa OBD2 cihazıyla fuel pressure (yakıt basıncı değeri) var mı bakılmalı
    Biz buradan ancak tavsiye verebiliriz.

O usta denilen şahısa mümkünse gitmeyin.

Bir anahtar cümle daha geldi yakıt aldıktan sonra oldu . Depoda pislik olma ihtimalini güçlendirir.

Bu Sayfayı Paylaş