Hyundai i20 troy 2011 1.4 cvvt benzin lgp otomatik 130 bin km de araçta 10 bin ve ağır bakımlar için neye baktırmak gerekiyor
Daha önceki bakimlarda hangi yağ konulmussa devam etmeniz arabanın faydasına olacaktır ,en önemlisi triger ve sanziman yağ bakımı, tabi daha önce yapilmamissa
10 bin bakımları için standart hava , polen yağ filtresi ve yağ değişimi lpg filtresi de değiştirilmeli uzun süredir değişmediyse Ağır bakım olarak subaplar, şanzıman yağı , buji ve bobinler kontrol edilmeli gerekirse değişmeli (ancak şanzıman yağını orjinal servisi ya da cihaz olmadan yaptırmayın) triger zinciri benim bildiğim ses çıkarana kadar devam , bunun haricinde ön takımlarda vs ses yapan parçalar varsa değişebilir yine fren diskleri ve balatalarda kontrol edilmeli bitikse değiştirilmeli, radyatör suyu kontrol edilmeli özelliğini yitirdiyse yenilenmeli benim aklıma gelenler bunlar
Şanzıman yağını yetkili servis te mi değiştirmek daha mantıklı yoksa bilen bi ustada yapabilir mi hocam
Sadece şanzıman yağı için yetkiliye gitmeye gerek yok hocam , sanayideki ustalar da yapabilirler. Ben manuel 2013 i20 min şanzıman yağını komple değiştirtmiştim yağcıya , yalnız 75W85 bulamayınca 75W90 koydulardı , hiç bir sıkıntı çıkmadı.