2012 model makyajsiz kasa hyundai i20 aracim icin farkli forumda gezerken, cikis yaptigi yillardaki servisdeki resimlerine rastladim. Sanirim servis bu dis eklenti parcalarini satiyormus. Resimdeki bagaj ucu cikintisini ariyorum, alip taktirmis olan var mi?
Nereden getirteceğiz peki hocam? Fotoğrafların çekildiği servisi de aradım ama ellerinde bulunmadığını söylediler.
Fabrikadan veya koreden getirtirler sen sipariş vermek istediğini söyle, olmadı en son merkezle görüş ilini servisi söyle.
Bu fotoğrafların çekildiği servisi aradım, aracın üzerindeki bu ve diğer modifiye parçalarından adamın haberi yoktu. Farklı bir yol mu izlemeliyim?
Hocam bende de 2013 i20 FL var , bahsettiğiniz parçayı nette satan yerler var , hatta krom yerine biraz daha kalın sanırım plastik olsa gerek , sonuçta bu aksesuar türü bir şey 2012 de üretilen bir modelin ana fonksiyon parçaları dışındaki bu tür aksesuarlarının orijinalini bulmak zor olsa gerek .Ben bile 2013 aracıma paçalık diye tabir edilen teker arkası çamur önleyicileri bulamadım ve 2014 başlarında bir sitenin stoklarını Hindistandan ithal girdi de alabildim. Bazı bulunmayan aksesuarları Hindistan sitelerinde bulmak mümkün .
2012 i20 modifiye vb. ürünler nette çok az bulabildim, onlar da fiber olduğu için şüpheye düşüp almadım. 5 yaşındaki aracın bu tür modifiye/aksesuar parçaları ellerinde olmasa bile yurtdışından sipariş alabilmeleri lazım en azından. 2009 corolla için servisten orjinal kauçuk paspas sorduğumda yurtışından getirttiklerini söylemişlerdi, bunun gibi olabilirdi. Yaşadığınız şehirde zor bulabilirsiniz ama istanbulda paçalıkları rahatlıkla bulmuştum ama fiyatı çok yüksek olduğu için alamamıştım. Hindistan siteleri hakkında özel mesaj ile bilgilendirir misiniz acaba sitede yeniyim de.
Hocam ben bu güne kadar yurtdışı alış veriş yapmadım netten ( elden tanıdıkla bazı şeyler getirttim) ama dolaşırsan bazı siteler var ,ama Türkiyeye satışları var mı inceleyebilirsin , bu vereceğim linkin dışında aliexpres ve alibaba da da bulabilirsin bazı aksesuarları . http://www.ebay.in/sch/i.html?_from...0+a.TRS0&_nkw=hyundai+i20+accessorie&_sacat=0
Hocam bundan sonra 2.el yada sıfır araç alırken, aracın türkiyede satışı olan spor paket versiyonunun olup olmadığına ve bu spor paketin modifiye parçalarının serviste bulunup bulunmadığına bakıp alacağım, yoksa stok haliyle kullanmak zorunda kalıyoruz. Amazon.com/de dışında yurtışından hiç alışveriş yapmadım, bu tarz siteler n11/sahibinden.com tarzı siteler olduğu için karşı tarafa ne derece güvenilir, parçalar ne derece resimdeki gibi olduğu tartışılır, çok riskli şeyler ve en önemlisi gümrük vs detayları var. Son kasa i20'nin bin çeşit modifiye/aksesuar parçaları var servis ve tuning'lerde ama şansımıza boş pakedi denk geldi
Merkezi ara bu parçanın fiyatını al hesabına uyarsa sipariş vermek istediğini ve yakındaki bayi adını ver.