Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I20 2016 1.2 Lpg’de Patlatma Öksürme-sorun Hiçbirtürlü Çözülmüyor !!!

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Atalay0643 tarafından 5 Ocak 2021 tarihinde açılan konu

?

Hyundai aracınızda lpg sorunu yaşıyormusunuz

1. Evet

3 oy
    27.3%
  2. Hayır

8 oy
    72.7%
  1. Atalay0643

Atalay0643 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Halit atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaşlar merhaba.
    2016 model hyundai i20 1.2 style pan model aracım var. 2016 yılında Ankara’dan sıfır aldım. Aracıma 2018 yılında. Atıker Gold sıralı lpg sistemi taktırdım. Yaklaşık 1 ay sıkıntısız kullandım ama sonra araba 1. Vitesden 2. Vitese atarken öksürme silkeleme ve motor tarafından pat diye ses çıkarıyor. 2’den 3’e atarkende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Özellikle arabaya yük bindiği zaman alçak devirlerde bu soru artıyor. Gitmediğim usta kalmadı. Hepsi ezberlemiş gibi direk buji diyor. Geçen sene aracım henüz 50.000 km de iken bujilerini orjinal ile değiştirdim. (Araçda iridyum buji var) yaklaşık 15-20 gün sıkıntısız kullandım ama tekrar başladı. Artık arabadan soğuttu beni sürekli pat çat ses çıkarıyor. Alçak devirlerde titreme yapıyor. Bu sene internetten izlediğim candan mühendisliğe gittim. Ordada arabayı bilgisayara bağlamadan orjinal buji buji kablosu al sorun bitecek dediler. Araçta iridyum buji olduğunu, henüz değiştireli 15.000 km bile olmadığını söyledim ve tekrar gittim bujileri orjinali ile değiştirdim ve 4 adet buji kablosu aldım. Ancak sonuç gene hüsran. Gene birşey değişmedi. Benzinde kullanırken hiçbir sıkıntı yok. Hiçbir şekilde silkeleme patlatma öksürme olmuyor. Ama ne zaman lpg ye geçse araba kendinden geçiyor. Lütfen yardımcı olun cevaplarınızı bekliyorum.
    İlginiz için teşekkür ederim

2. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Araç soğuk iken mi yapıyor bunu

3. Atalay0643

Atalay0643 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Halit atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hayır her zaman yapıyor

4. METE34

METE34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mete Melen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    selamlar, bende Candan da lpg sistemini takdırdım. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...me-gaza-gec-gecme-ve-soguk-reguelatoer.49501/ burada bahsettiğim sorun sebebiyle 2 kez gittim. aracı herhangi birşeye bağlamadan direkt devirdaim pompası ve termostat dediler. Usta oldukları için dediklerine güvendim ama sorunun regülatörden kaynaklanma ihtimalini hiç düşünmediler. Sorun lpg sisteminden değil dediler. Belkide dedikleri gibidir. Param olduğunda yaptırıcam. Size nacizane tavsiyem aracın içindeki suyu radyatör tapasından tamamen boşaltıp 1-2 kez sistemdeki suyu temizlemeniz. ben bu işlemin faydaısnı gördüm. öyleki aracımdan çıkan ilk su çamur gibiydi.
    Belki içindeki su kirli olduğu için araç yeterince suyu pompalayamıyor ve araç tekliyor.
    Ustalar sanıyorki cebimizde bi tomar para ile dolaşıyoruz.

Atalay0643 bunu beğendi.
  5. Atalay0643

Atalay0643 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Halit atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    evet bu konuda kesinlikle haklısınız. Anlam veremiyorum sorun bir türlü çözülmüyor. Benzinde kullanıyorum artık aracı. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ama ne zaman lpg ye alsam arabada verim düşüyor özellikle düşük devirlerde vites geçişlerinde silkelemeler,vites değiştirirken araçta hırpalama şeklinde sallama meydana geliyor

METE34 bunu beğendi.
  6. METE34

METE34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mete Melen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Halit bey, eğer benzinde araçta sıkıntı yoksa o zaman buji değildir diye düşünüyorum. yaklaşık 3 ay önce Orduya gitmiştim. oradayken araç birden silkelemeye başladı. lpg den benzine geçtim aynı sorun devam etti. lpg servisine götürdüm buji ve kablosunu değiştirdiler. yani demek istediğim şey bujiden veya kablodan kaynaklıysa, aynı bujiyi benzinde kullanıyor o zaman araç benzindeyken de silkelemesi lazım.
    size tavsiyem araç lpg deyken bi lpg regülatörüne bakın soğuksa benim sıkıntımla aynı.
    işin ustası değilim ama başımdan geçen olay tecrübem oldu. buji veya kablo hatasıysa araç benzindeyken de olması lazım. benzinde olmuyorsa sıkıntı başka yerdedir.
    araç soğukken radyatör suyunu tamamen boşaltın. i20 de tahliye tapası nerede bilmiyorum. sonra saf su veya bulamıyorsanız arıtma suyu ile tamamen doldurup sistemi devirdaim yaptırın. bu işlemi 2-3 kez tekrarladıktan sonra antifiriz ve saf su koyun. ben istanbulda olduğum için 4 lt saf suya 1 lt antifiriz ekliyorum. yeşil antifiriz. sizin kullanacağınız antifiriz mutlaka kitapçıkta yazar. youtube da yapılmış videolar var.
    umarım faydası olur.

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracın ateşleme sisteminde problem varsa, lpgde kendisini belli ediyor. bazen benzinde görülmeyen hatalar lpgde görülüyor.
    bu nedenle sizin arızanızın buji kaynaklı olma ihitmali vardı. ama sonuçta buji değişince düzelmemiş.

alınan buji kablosunu nereden temin ettiniz? hyundainin orjinal olmayan buji kabloları çoğu zaman düzgün çalışmıyor.

umutd07 bunu beğendi.
  8. eko26

eko26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    214
    Ad Soyad:
    Ekrem
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Atalay bey merhabalar inşallah biran önce çok fazla masraf yapmadan sıkıntınızı çözersiniz.
    Aracınızı lpg için bilgisayara bağlatırıp hata kodlarını isteyin. Lpg beyni bu silkeleme ve patlamada illaki hata vericektir. Büyük ihtimalle ayarı doğru yapamıyorlar, yol testide isteyin. Hava filtrenizi en son ne zaman değiştirdiniz?
    Buna benzer sıkıntılar bende mevcuttu en son kendim kablo alıp kendi ayarımı kendim yapıp çözmüştüm durumu. Bende silkeleme vardı yanlız patlama olmamıştı.

9. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    kardo şimdi öncelikle eğer araç benzinde iken sorun çıkarmıyorsa ateşleme sisteminde sorun yoktur..
    ben sana sayayım sorunların ihtimallerini..
    1. ya gaz enjektörlerinden birisi arızalı.. bu durumda ya sırası geldiğinde gaz göndermez.. yada açık kalıyordur araca fazla gaz gidiyordur.. buda yanmayı sorunlu hale getirir ve sen o patırtıları duyarsın..
    2. gaz enjektörlerine giren kablolar doğru sırada takılmamış olabilir.. son zamanlarda bu kabloları söküp taktıysan doğru sırada yapılmamış olabilir.. atıyorum 1-2 numaralı enjektorlerin sırası doğrudur ama 3 ve 4 yanlış takılmıştır.. bu durumda da bunlara sıra geldiğinde yanlış zamanda püskürtme yaparlar ve sen yine o patırtıları duyarsın.. diceksinki öyle olsa hepten kötü eder çok belli eder.. hayır etmez tamda bu anlattığın gibi olur çünkü gaz sisteminde enjektörden sonra uzunca bir hortum vardır manifolda kadar bu arada hortum içinde sıkışan gaz yine sırası geldiğinde silindire gazı salar ama tabi olması gerektiği gibi olmaz eksik olur.. bu yüzden de fakir karışma sebep olur ve motor patırdar..
    3. ihtimal enjektörlerden manifolda giden gaz borularında hava kaçağı vardır.. gevşemiştir gazı basınclı atamaz silindire.. basınç kaybı yüzünden yne fakir karışma sebep olur ve patırdar..
    bahsettiğin arızanın genel olarak ihtimalleri budur..
    şimdi çözüme gelelim..
    gaz beynini bilgisayara bağlayıp enejktrlerin hepsi sağlammı diye kontrol edilmeli.. daha bağlandığı anda hepsi belli olur zaten arızalı olan varsa kırmızı renkte gösterir..
    eğer hortumlarda bi kaçak varsa onuda sen şu şekilde kontrol edersin.. araç çalışıyorken ve gazdeyken manolda giren gaz hortumlarının dibine sırayla bir miktar balata spreyi sık.. aracın sesini dinle.. sesde en ufak bir değişme olursa anlaki kaçak var.. çünkü sıktığın sprey kaçak yapan yerden silindire ulaşıp çalışma düzenini etkiler o an için..
    son olarak eğer enjektör sıralaması hatalı ise de onuda aracı bilgisayara bağlayıp anlarsın.. araca zaten arıza kaydı düşer atıyorum 3-4 silindirde ateşle sorunu diye.. anlarsın ki 3-4 numaralı enjektörlerin fişleri ters takılmış..
    öncelikli olarak bu anlatıklarım kontrol edilmeli.. canın sıkıldıkça aracına yeni bişeyler almayı bırak.. eğer aracın benzinde sorunsuz çalışıyorsa ateşleme sisteminde falan sorun yoktur.. durumu burdan gene bize bildir olurmu..

Bu Sayfayı Paylaş