arkadaşlar merhaba, aracı ilk çalıştırmamda devir 2000 lere çıkıyor siz söylemeden söyleyeyim sıcak soğuk fark etmiyor.hep böyle linkte video attım incelerseniz sevinirim. bununla bitse iş gene iyi tam normale döndü diyorum rölanti seyie halinde 950 ile 550 devir arasında geziniyor hatta bazen istop edecek gibi titremeye başlıyor 550 devirlere düşünce, hyundai erdemirler servisine götürdüm ( götürmez olaydım) bazı i20 lerde bu böyle oluyormuş yazılım atılması gerekli dediler. siz gidin biz size haber vericez dediler gidiş o gidiş hala bana haber verecekler sanırım para kazancakları bir iş değil ırgalamadılar pek fazla arkadaşlar sizce bu halledebileceğim bir konumu özel servislerde
boğaz kelebeğindendir muhtemelen.ne demek ilgilenmediler ertelemeyin gidin tatlı sert bastırın.öyle olmaz bu iş.50.000k ver araba al bakmasınlar.müdüre kadar çıkın gerekirse.
valla öyle doğru söylüyorsunuz arabayı satana kadar nerdeyse arabada olmayan özelliğe bile var diyecekler ama arabayı sattıktan sonra doğru düzgün muhattap bile bulamıyorsunuz karşınızda bir daha erdemirler servisine uğramam acaba hyundai odak servisi nasıldır. giden var mı acaba
depo fullde de aynısı shellin farklı istasyonlarından 3 kere fulledim acaba benzindenmidir diye yine sorun devam etti
zengin-fakir yakıt karışımı neden olmuş olabilir. eğer öyle ise servisin dediği gibi yazılımla düzelecektir. aracınız yeni kelebek boğazı buna neden olamaz. nereden biliyorum çünkü benimde başıma buna benzer bir durum geldi. 2011 model aracımda geçen sene oluştu. tavsiye ile kelebek boğazını temizlettim ama kelebek boğazı zaten temizdi yazılım çözdü sorunu. bir ihtimal daha var. ama oda kirli yakıttan oluşacak bir durum. yakıt enjektöründe kirlenme oluşmuş olabilir.
sorun yazılımdan dır.Yakıttan veya,kirlenme,tıkanma durumlarında motor arıza ışığı yanar diye biliyorum.Normalde ilk çalıştırmada 1500 devirde başlayıp 3-5 sn de 1100 devire düşüyor.1-2 dk da ise 900 -950 dev. civarında sabitleniyor.Kışın bu süre biraz daha uzuyor.
hava yakıt karışımı belirli bir oranda olmalı. yakıt oranı yüksek olursa zengin, yakıt oranı düşük olursa fakir karışım gerçekleşir. ama böyle bir durumda arıza ışığı yanacaktır.
Hocam sürekli mi yapıyor acaba? Benim araçta çok nadirde olsa ilk çalıştırmada çok çok kısa süreliğine 2000 devire çıkıp iniyor. Bu bir sorun mudur? ASUS_T00K cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhabalar bende de benzer bir durum var. Aracım 2015 i20 1.4 otm. Sabah yada akşam farketmiyor işyerine parkediyorum akşam 6 da giderken çalıştırıyorum. Önce 2000 devirde başlıyor 5-10 saniye sonra 1500 lere iniyor ama bu halde 1 dk boyunca bekliyor. 1 dk sonunda normale dönüyor. Servise götürdüğümde soğuk havalarda böyle olması normal denildi ama hava sıcaklığı 23 dereceyken de aynı sorun devam ediyor. Sizce normal bir durum mu yoksa tekrar servise gitmeli miyim?
Hava isterse 40 derece olsun eger aracin motoru soguksa arac ilk once yuksek devirde calisir daha sonra normale doner.disaridaki hava sicakligi soguk olan motoru isitmaz
Araç 1 2 gun beklemisse çalıştırdığımda 2000 devirde basliyor sonra rolanti seviyesine düşüyor. Normal seri kullanimlarda 1500 de felan baslayip hemen dusuyor. Zaten boyle de olması gerekir. Kullandığım diğer araclarda böyleydi. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi