Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I20 2010 Team Model Taşıma Ağırlığı

'İ20 Forum - Club' forumunda YavuzaLp tarafından 31 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. YavuzaLp

YavuzaLp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Yavuz Alp YÜKSELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Slm Dostlar.
    bugun muayeneden gecemedim.Nedeni Araç Taşıma Ağırlıgını 10 kg geçmemden dolayımış?Şimdi sizlerden ricam şu.LPG si İşli olan aynı model araca sahip bir arkadaşım bu forumda varsa lütfen ruhsata bakabilirmi? Ruhsatta benım azgari ağırlık 1225kg -azami ağırlık 1515kg yazıyor.Tüvtürk bunu şöyle hesaplıyor;
    5 koltuktan söför hariç tutuluyo ve 4 koltuk 75kg=300kg ediyor
    senın asgari agırlıgın 1225+300=1525kg ediyor, AĞIR KUSUR yazıp geçirmedi.10kg fark var. lpg tankını değiştiriceksin diyor.
    aracın boş agırlıgı (tum iç donanım stepne dahil=1045kg teknik kitapta)
    araçımın LPG tankı 37litrelik.

1045+300koltuk ağırlığı=1345kg
    1345-1515=170kg bu nedir.LPG sistemi bu kadar agır gelirmi?

2 sorum var;
    1)LPGli hyundai i20 1,2 team 2010 model aracı olan ustadım varsa, Ruhsatta asgari ve azami agırlık kac yazıyor?
    2)Montaj belgesi olan herhangi modeldeki bir hyundai i20 aracın, Montaj kagıtında bir LPG sisteminin agırlıgı ne yazıyor.

Cok rica ediyorum zaman ayırıp bana yazarmısnız?

Duygu bunu beğendi.
  2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    lpg sistemi yaklaşık olarak 60-70 kg kadar artırabilir (Tank 32 L). Benim araç yumurta kasa, lpg dönüşümü öncesi ruhsatta 950 kg yazıyordu, lpg montajı sonrası 1010 kg yazıyor. Senin 1225 kg ağırlıkta şoför dahil olabilir.

3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Gariplikler ülkesi diye boşuna demiyoruz ki arada dert edilen sadece 10 kg sanki araba bu ağırlığı çekemeyecek. Saçmalık...Sadece vatandaşa işkence olsun da nasıl olur ise öyle olsun. Aynı şu tank altına serilmesi gereken naylon parçası gibi.

4. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu sikinti sadece 2010 2011 getzlerde vardi. baska duymamistim.iyice bir irdelenmesi lazim.

5. YavuzaLp

YavuzaLp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Yavuz Alp YÜKSELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

lpg sistemi yaklaşık olarak 60-70 kg kadar artırabilir (Tank 32 L). Benim araç yumurta kasa, lpg dönüşümü öncesi ruhsatta 950 kg yazıyordu, lpg montajı sonrası 1010 kg yazıyor. Senin 1225 kg ağırlıkta şoför dahil olabilir

Yumurta kasa ne demek tam bİLMİYORUM.hyndai i20 1,2team 2010 model mi sizinki?
    mesela bizim boş 1045 kg yazıyor.

Elinizdeki ruhsata bakarmısnız rica ediyorum. BENDEKİ durum bu.Lpg işli
    sizinkilerde ne yazıyor.

6. YavuzaLp

YavuzaLp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Yavuz Alp YÜKSELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    resim yükleyemiyorum?

7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    dostum yumurta kasa 1995-2000 model arası accentlere denir. benim aracım İ 20 değil. ben fikir vermesi açısından yazmıştım.
    Aracım lpg li ve ruhsattaki bilgileri aşağıya yazıyorum.

Net Ağırlığı: 1010 kg
    Azami yüklü ağırlığı: 1498 kg
    Koltuk sayısı: 5

8. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    senin işte bi yanlışlık var ama nerde?

LPG işletmek için lpg montajı yapan firmanın hazırladığı evraklarda bir hata olabilir.

mevcut ruhsatta 1045 kg yazıyorsa 80 kg lpg sistemi olsa 1125 kg yapar.

9. YavuzaLp

YavuzaLp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Yavuz Alp YÜKSELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai i20 1,2 Team 2009-2010 model LPGsi Ruhsata işli Bir Arkadaşım varsa.
    ÇOK RİCA EDİYORUM.ARAC RUHSATINA BAKARMI??

net agırlık=kaç yazıyor? Azami Yüklü Agırlık=Kaç Yazıyor?
    Lpg Simiti Kaç litrelik?

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    foruma direkt foto yükleyemezsiniz, foto upload sitelerinden birine yükleyip linki yapıştırabilirsiniz

11. YavuzaLp

YavuzaLp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Yavuz Alp YÜKSELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yokmu i20 2009-2010 Model 1,2 Team aracı Olan?
    bana sadece LPG li veya Değil,Ruhsatta yazan Arac net agırlık ve arac yüklü azami agırlık rakamları lazım.
    Lütfen Rica ediyorum.

Son düzenleme: 3 Kasım 2016
  12. YavuzaLp

YavuzaLp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Yavuz Alp YÜKSELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  13. historian

historian Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emre Dogan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Merhaba Arkadaşlar 2010 Model Hyundai i20 model aracım var iki şey soracağım motor yağı olarak ne önerirsiniz Hyundai nın önerdiği özel bir yağ var mı İkincisi Balataları Değiştirmem Gerek 65bin km de Hangi Markayı onerirsiniz

14. YavuzaLp

YavuzaLp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Yavuz Alp YÜKSELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    kitapcıgında yazıyor. shell yagı oneriyo.balata icin orta halli trv veya orjinalini kullanabilirsin.

aracınız i20 1,2 team model mi? ruhsatınızda net agırlık ve azami agırlık kac yazıyor.gunlerdir soruyorum bir allahın kulu buna cevap vermıyor.?????

15. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Çok saçma ya! ee o zaman lpg ruhsata işletildikten sonra muayeneden nasıl geçti bu araç demezler mi adama ? Arkadaş emniyet ve TUV-TURK'ün yanlışlarını şöyle vatandaş'a mâl ediyorlar ya ifrit oluyorum. Çok geçmiş olsun arkadaş. Daha önce Ford ka'da başıma gelmişti. Öfkeni anlıyorum ancak gidip mecbur değiştirmen gerekecek emniyetten ve sanırım 1-2 gün kaybın olacak yoğunluğa göre.Ruhsat araçta bakınca yazarım. Çok geçmiş olsun. Ha bu arada, lpg tankını sakın değiştirme emniyete giderek ağırlığı değiştireceksin. Lpg tankı mı değişirmiş, ağırlığı az yazmışlardır bu sebeple emniyetten ağırlığı değiştir. Benim Ford ka koltuk sayısı 5 yazıyordu 4 olması gerekiyormuş, muayene görevlisi ağırlığı da değiştir sorun yaşama ileride demişti. Emniyette söyledim, ağırlık da yanlışlık varmış dedim 250 kg fazla yazdırdım azami ağırlığı sakın düşme o hataya. Ben de ankara da yaptırdım.

16. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kardeşim orjinalinden şaşma balata konusunda, orjinal almayacaksan da sakın mando'ya girme disk ve balata birlikte değiştirdim, fren yapınca yaptırdığım günden beri uçak motoru gibi sesler geliyor. KALE marka alabilirsin yumuşak balata. Yağ konusunda Ankara akbak shell helix 10w30 öneriyor, sanayii de usta 10w40 koyuyor farklı bir sanayii de 15w35 konuluyor tam bir muamma 10w40 dan memnun değilim bilgin olsun yetkili servise sor 10w30 ideal gibi geliyor. Mobil kullanıyorum mobil yağ'dan çok memnunum

17. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaş indim arabaya baktım ruhsata lpg yok araç ağırlığı 1160 kg azami ağırlık 1515 kg yazıyor. ancak bu durumda sana tavsiyem ruhsatta yazan ağırlığı degistirt öyle saçmalık mi olur ya tank değiştirmek nedır.

18. historian

historian Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emre Dogan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Otomobil Konusunda Pek Bilgim Olduğu Söylenemez, Periyodik Bakım a Gidicem servise mi ustaya mi gitsem karar veremedim.. extra bir de balata lar bitmiş degistireceğim..From lardan TRW diye bir marka var çok memnun sanırım herkes,

19. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sanayii ye en son gittiğim de 10w40 yağ koydular z rot lar amortisör kulesi hava ve yağ filtresi değişimi totalde 500 tl ödedim. Bakimdan 2 gün önce de bir yerden trw disk ve mando marka balatayi aldım ki trw den daha pahalı bizim aracın orjinali deniyor sanayii de . söz konusu can olunca ucuza kaçmam ancak servis de çok pahalı diye girmek istemedim. ama yaptığım en büyük yanlış oldu araba adeta son bakımdan sonra başkalaşti. Hiç memnun değilim mecbur servise gidip bütün işlemleri baştan yaptıracağım. arabaya serviste bakım yapıldığında inan ki araba da olumlu değişim kendini hissettiriyor ve çok daha uzun süre binebiliyorsun. hava filtresine kadar hepsi fark ediyor. uzun vadede fiyat performans bakımından servis daha kârlı. çünkü balata dan ses gelince yeni balata disk yeni çok normal dediler 2.000 km sonra suya girmişsin diskler eğilmiş dediler. aynı olay serviste olunca itiraz ediyorsun ve medeni bir şekilde hallediyorsun. hele ki kavga seven biri değilsen bağırış çağırış sana göre değilse o zaman sanayii de sineye çekiyorsun. arabayı aldığımda kornasi bazen calismiyordu sanayii ye gittiğimde direksiyon sarmalı olabilir 1200 tl dediler korna ise yan sanayii 120 tl değişir dediler yaptırmadık, sorunu bulamadılar. servise gittim korna değişti. 90 tl korna değişimi artı garanti artı orjinal artı guler yüz. Daha önce rent a car aracı ile Kaza yaptım rent a car kendi tamircisi veya yetkili servise yaptırmamı söyledi kendi tamircisi 5.000 tl verdi yetkili servis sandığım sanayii ustası 7.000 verdi resmi olan yetkili servisinde 2.400 tl ye yaptırdım hyundai akbak yetkili servisi ve daha sonra arabayı götürdüğüm zaman sırf gıcıklık olsun diye tırnak kadar buyutec ile baksan gorebilecegin baloncuk patlamış bir yerden dolayı boyayı beğenmedik dediler. servise tekrar götürdüm. Aracı alıp bir güzel yapıp özür dilediler ve aracı ertesi gün teslim ettiler. rent a car da 1 gün yattı parası alabildi. Asil amaci yatti parasi almakti bence. thrifty firması. vel hasıl bir gün geçmeden beni aradı akbak yetkili servisi ve onur bey aracınız ile ilgili kaporta bırakmışsıniz 100 TL almayı unutmuşsunuz hesabınıza mi gönderelim siz mi gelip alırsınız veya bir arkadaş ile yollayalım mi dediler. elbet vardır sanayii de böyle insanlar ancak bize denk gelmez. yani arkadaş sana tavsiyem imkanın var ise kesinlikle ve kesinlikle servise git servisten sasma. arabanı satarken de servis bakımlı yazınca ilk tercih oluyor araban ayrica orasından burasından ses gelip seni deli etmiyor gelse bile götürüyorsun garantiden yapılıyor. Gecenlerde baski balata icin sanayii den fiyat aldim 900 tl yetkili servis 750 tl gibi bir teklif verdi. her türlü bilgi paylaşımına açığım ben çok çektim sanayii den anlatsam kitap olur. arabanın orjinalini sanayi de bozdurup harcama lütfen.

Ha ayrıca elbette ki yetkili servislerde de kazıklama politikaları çok fazla olabiliyor o sebeple yetkili servise giderken de iyice araştır. Tavsiyeleri göz önüne al.

Son düzenleme: 7 Kasım 2016
    historian bunu beğendi.
  20. historian

historian Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emre Dogan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli: