Merhaba arkadaşlar, Bu konu daha önce açıldıysa ve ben görmediysem özür dilerim. 2014 model hyundai i 20 1.4 CRDI aracım var. Aracı aldığımda (ikinci el ) içinden stepne çıkmadı. Şimdi bu araca stepne almak istiyorum ama kafam karıştı. Bir arkadaşinkine baktım lastik ölçüleri 115x70x15 olarak yazıyordu. Ancak jant ölçüsü konusunda hangisi olduğunu bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
Elite - 14 Jant Jump - 14 Jant Select - 15 Jant Sense - 14 Jant Style - 16 Jant Team - 14 Jant Tune - 14 Jant Aracınız Bu versiyonlardan hangisi - Eski sahibi değiştirmediyse orjinal Jant çapları Bunlar Lastiklerinize bakın x dan sonraki sayı jant çapıdır örnek 115x70x15 bu 15 janttır
Hocam bende 2013 1.2 Jump model var jant 15 inch üzerinde 185 60 15 pirelli lastik vardı ayrıca sıfırların hiç birinde stepne yok tamir kiti var tek kullanımlık , bende arabama sıfır sac jant ve üzerine çıkma 185 65 15 lastik takıp koydum bagaja , mini stepneleri tavsiye etmem ölçüleri lastiğinin ölçülerinde değil ortalama bir ölçü , seni yolda bırakmadan lastikçiye kadar götürmeye yeter , klasik stepne jant başka. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Peki normal stepne araçta stepne için ayrılan yere sığıyor mu? Stepne zaten lastikçiye gidinceye kadar kullanılması gereken bir şeydir. Sonrasında lastiğinizi tamir ettirir. Stepneyi çıkarır, normal lastiğinizi takarsınız. Benim sattığım araçta (Wolksavagen Polo Classic) ince dolgu lastik stepne vardı. Bir kez bile kullanmaya ihtiyaç olmadı. Ama acil durumda bagajda ince de olsa bir stepne olması iyi olur. Ölçüleri bulabilsem alacağım ama ölçüleri bulamıyorum.
Mini stepnelere de çok para istiyolar, hatta sizin ebatınız için teneke jant+lastikten pahalıya geliyor neredeyse