Merhabalar arkadaşlar. Hyundai i20 1.2 MPI 27.000km aracım şehir içi İstanbul 8/ 8.5 arası yakıyor buda benim hiç hoşuma gitmiyordu nihayet uzun yol denemeleri yapm fırsatım oldu. Gözlemlerimi ve deneyimlerimi yazmak istedim. İstanbul - Eskişehir Gidiş. Az trafik / Sürüş az agresif Gidilen Mesafe: 368km Sürüş Zamanı: 5 saat 36 dk Ortalama Hız : 65 Km Ortalama Yakıt : 5.8 Lt Yakıt : Shell V-Power Dönüş. trafiksiz / Sürüş Çok agrasif Gidilen Mesafe: 408km Sürüş Zamanı: 5 saat 01 dk Ortalama Hız : 87 Km Ortalama Yakıt : 5.3 Lt Yakıt: Shell FuelSave Not: Yapılan en fazla hız 170km Yer yer çoğunlukla hız 120km Enfazla kullanılan devir 3000bin Uzun yol sevindirici. Yüksek devir ve mümkün mertebe agrasif kullandım. Demek normal kullansam 5 ve altını zorlayabilirim
İ20 yuksek hizlarda az yakan bir arac şehir icinde de az yakan bir arac vites disli oranlarini cok guzel ayarlamislar 6.5lt ustu gormek neredeyse imkansiz yokus bayir ciksanizda gazlasanizda 6.5 ustunu normal bir sehirde gormuyor. İstanbul trafiginde mutlaka ustune cikiyordur ancak atmosferik olup bu kadar seri ve hizli ayni zamanda agir bir arabaya bu yakit degerleri muhtesem
Eski i20 m 1.2 mpi ile bursa dalyan arasini (612km) 100e sabitleyerek 4.6lt ile gitmişligin çoktur. Hala ozlerim kendisini...
Ondan bende de vardi 2009 model 1.2 team tarihin en az yakan arabalarindan olabilir. Şimdiki araclar genelde turbolu oldugundan midir yoksa kasa agirligindan midir o yakit tuketimlerine yaklasmak cok guc
Kütahya/izmir 296 km 96 km sabit 4.5 lt ile 2018 hyundai elantra ile indim. Gidis izmir ici surus vede dönüş 5.0 oldu. 6 lt lpg tüketti. 702 km 40 lt lpg 360 TL yakıt tuketimi olmus oldu. Sene 2023 0.51 kr
Merhabalar arkadaşlar yeni verileri saygılarımla sunuyorum Hyundai i20 1.2Mpi İstanbul - Çanakkale - İzmir - Antalya - Nevşehir - Ankara - İzmit - İstanbul Gidilen Mesafe: 2951 Sürüş Zamanı: 44 saat 30 dk Ortalama Hız : 67 Km Ortalama Yakıt : 6.1 Lt Yakıt: Shell ve petrol ofisi karışık En yüksek hız 180
Gidilen Mesafe: 2364 İstanbul - Sivas (gidiş geliş) Sürüş Zamanı: 29 saat 26 dk Ortalama Hız : 80 Km Ortalama Yakıt : 5.3 Lt Yakıt: Shell Uzun yolda hiç üzmüyor