Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I20 1.2 Sense 2013 Model Benzinli

'Sohbet' forumunda tprkchn tarafından 3 Ağustos 2023 tarihinde açılan konu

1. tprkchn

tprkchn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hshshs hsjshhs
    Yaşadığınız Şehir:
    UKRAYNA
    Araç Modeli:
    Kona Electric
    Merhabalar.
    Arkadaşlar aracım i20 sense 1.2 pbt benzinli model. 130.000 ... aracimda motor bloğu komple serviste değişti. Blok koreden Krank pistonlar Selman yatak vs. Hepsi içinde geldi. 2 adet sorum olacak.
    1. Yağ pompası schaffler kullanıldı.
    Fabrikasyon parça takılmaması sorun yaratır mı ?
    2. Aracı servisten teslim aldiktan 1 gün sonra ,Yaklasik dinlenerek 700 km yol yaptım 9 saat sürdü. 3 saatte bir 1 saate yakin mola verdim. Son molamda aracı stop ettikten sonra yaklaşık 40 dakika geçince. Yedek su deposuna baktığımd,la, su L çizgisinin tam oradaydı bende , 1 lt saf su ekledim. Su şu an f çizgisinin yaklaşık 5 cm üzerinde.
    Bu koyduğum su benim antifriz oranımı etkileyip, motor için aksama zarar verir mi, ya da üzerinden biraz su çekip, antifiriz mi eklemeliyim.

Saygılar

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    üstüne eklenen su tabii ki yoğunluğu azaltır ama bu bir problem olmaz. servis yağ değişimi önerdi mi, 1000km'de ya da 2000km'de?

3. tprkchn

tprkchn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hshshs hsjshhs
    Yaşadığınız Şehir:
    UKRAYNA
    Araç Modeli:
    Kona Electric
    Servisin dedigi 15.000 km ya kadar yağ dayanır dendi. Servisin faturasinda 5 adet 4 lt yağ kullanılmış, muhtemelen motor toplandığı için o kadar fazla yağ kullanıldı. Silindir kapagı taşlama olup. Neredeyse diğer tüm parcalar sıfır takıldı. Blok sanırım karter kapalı geldi.bana zaten eski blok krank, 4 adet piston, takim conta, lifter ve iticiler , bujiler, yağ pompası bunlar teslim edildi.
    Hava filtre üst kapak
    Hava filtre boğaz borusu
    Kalorifer boruları
    Radyatör üst hortum
    4 tane sipob itici de değişmesi gerektiği için değişti. Hazır motor yenilenmiştir, Benim yedek su deposuna 1 litre safsu koymam hata mı diye düşündüm. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

4. tprkchn

tprkchn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hshshs hsjshhs
    Yaşadığınız Şehir:
    UKRAYNA
    Araç Modeli:
    Kona Electric
    Yağ pompası hakkında da oradaki usta bana yağ pompası aracin kalbidir önemli bir parça dedi. Ben oraya gittiğim de sıfır schaffler lift ve horoz seti, zinciri ve yağ pompası ile gittim. Lift zincir ve horozu kullanmışlar ama yağ pompası sipariş geçildi diye söylenildi. Sonrada schaffler yağ pompasınin takıldığını öğrendim. Sanayi almış onlari, sanayi çıkma motor önerince de ordan alıp, servis garantili olması için oraya toplattim

5. tprkchn

tprkchn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hshshs hsjshhs
    Yaşadığınız Şehir:
    UKRAYNA
    Araç Modeli:
    Kona Electric
    zincir, yağ pompası, Devir daim, lift ve horoz set olarak schaffler marka kalite olarak guvenilebilir mi?

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    @tprkchn , geçmiş olsun diyeyim , bende de 2013 1.2 54 binde jump var , merak ettiğim , ne oldu da arabanın motor bloku komple değişti , bu değişim garantiden mi yoksa cepten mi yapıldı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. tprkchn

tprkchn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hshshs hsjshhs
    Yaşadığınız Şehir:
    UKRAYNA
    Araç Modeli:
    Kona Electric
    Teşekkür ederim. Ben araç yaklaşık 60.000 km de iken yolda kaldım. Cekici ile sanayiye gittigimde katalizor içinde ki seramik tıkandığı için yolda kalmışsın dediler. Ama şöyle bir şey var. Ben yolda kalmadan önce yaklaşık 1 km aracı sanki arkadan tutuyorlarmis gibi çekmedi, o anda durmadım.gidecegim yere 1 km kaldı. Oraya gittim ama giderken mekanik sürtünme sesleri duydum.zaten sonrası çekici ve Sanayi oldu. Katalizor seramigi değişti, akü değişti ve motor içi temizlendi o zaman. Yaklaşık 4 sene önce, ve 4 senedir araci kullandığımda gaza baktıkça senkrone halde artan azalan şıkırtı ile kullandım. Sonrası zaten anlattığım gibi gelişti. Motor blogu kurtarılamadı. Zaten seramik 3 yılda 1 dağıldığı için değiştiriyorum. Garanti dışı olduğu için cepten karşıladım.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    schaffler benim bildiğim çok iyi bir markadır. her parçası iyi mi bilemem ama kötü marka değil.

yılda kaç km kullanıyorsunuz?

9. tprkchn

tprkchn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hshshs hsjshhs
    Yaşadığınız Şehir:
    UKRAYNA
    Araç Modeli:
    Kona Electric
    Yılda 14 bin km denilebilir.
    Bu arada bugün dönüş yolunda ariza ışığı yaktı. Usta mi aradığımda, katalizor seramik geçmişi olduğu için o yakmış olabilir dedi. Bende araci kullanmaya devam edeyim mi dediğimde, yağ ışığı yanmiyorsa, hararet yoksa ve motor ariza ışığı yanıp yanıp sönmuyorsa, çekiş iyi ise devam edin dedi. Hepsi normal olduğu için devam ettim. 200 km yol yaptım. Yarin bulunduğum şehre dönüp 200 km daha yol yapıcam. Servise ışık için gideceğim umarım yeni blok motora, bu ışığın bir yan etkisi olmaz.
    Saygılar

10. tprkchn

tprkchn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hshshs hsjshhs
    Yaşadığınız Şehir:
    UKRAYNA
    Araç Modeli:
    Kona Electric

arkadaşlar ariza kodlarını youtube ekledim.
    Bu şekilde her hangi bir müdahalede bulunmadan 200 km gidebilir miyim. Sizce müdahale gerekirse ne yapmalıyım

Bu Sayfayı Paylaş