Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai i10 style 2013 model talihsiz bir kaza ve 4 aylık mücadele, Arac değer kaybi konusu!!!

'İ10 Forum - Club' forumunda 67-i10 tarafından 28 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Merhaba Dostlar,

Yazi uzun... ama olay uzun ne yapayim? Okuyun kesinlikle bir *şekilde yardimi dokunur sizede. Umarim ihtiyaciniz olmaz ama.

Yine bu forumda 1,0 motor araba alınır mı? Baslıklı yazımı belkı okudunuz. Arabayi aldım ve ihtiyacımı karşılayan bir araç almanın keyfi içindeydim. Ta ki talihsiz bir kaza yaşayana dek.
    13 haziran 2015 sabahı hafta sonu zonguldak merkeze 10 km mesafe deniz kenari bir mekana eşimle kahvaltı yapmaya gidiyoruz. Kahvaltı güzel.. dönüş yolunda bir tünelden çıktık ve ötekine girmeye 100 metre kala tali yolda beyaz bir araç bekliyor. Uygun koşullarda anayoldan geçip karşıdaki tali yola girecek. Hızım normal 50-60 arası.. araca 20-25 metre kala yola akmaya başladı. Honda civic bir araç. Biran şok oldum.. neden yahu nasıl olur diyordum. Frene bassam tam ortadan vuracağım.
    Sol şeritten gelen yoktu ve sola geçip bastım gaza, kornaya. Eşim normalde surekli uyarır.. aman dikkat araç var. Yavaş git. Ona bak buna bak. Fakat bu durumda ağzını açacak vakit bulamadı.
    Konuya dönersek, evet kurtardık diye düşünürken önce resmen bir patlama sesi ve ardından yan yan kaymaya başladık... lanet olsun kaza yaptik diyordum... ne olacak şimdi... 20 metre yanlarken birbirimize sankin ol sakin ol diyorduk. Yol kenarina dogru yaklaşıyorduk ve kenardaki mıcırlardan dolayı tam tur dönüp istinat duvarina yan olarak cuk yapıştık. .. kılı kırk yarıp biriktirdiğim,üstüne kredi çektiğim emeklerim.. kurallara uymayan biri tarafından hiç edildi yani
    Araçtan çıktık ve ilgili kaza tespit tutanağını doldurduk. Hem ana yola atlamıştı hemde ters yönden çıkmıştı. Ters yönden çıktığını kabul ettiremedik ve kamera da yoktu malesef. Tutanak imzalandı ve bizi almaya bir dostum geldi. Arabadaki malzemeleri topla vs. Ne uyuz işlerdi.. neden biz demiştim. Adam polis çikmazmi birde.. aracinda o anda esi ve 2 çocuğu vardi. Aracı ereğli hyundaiye gonderdim ama oranin benim sigortamla anlaşması yokmuş mecburen cebten 300 lira verdim ve düzce hyundai servise gönderdim. Lanet olası süreç başlamıştı.
    Ve çileli sigorta işleri..
    Sigorta ikinci çekiciyi karşilamadi, direkt ret derdimi anlatamiyorum. Sinirden kendimi yiyiyorum. Sigortam güneş sigorta. Zonguldak temsilcisine kasko ve sigortayi yaptiriken bana ben 40 yildir bu isi yapiyorum hertürlu yardimci olurum diyen adam hiçbir bilgisi olmayan ve yardimci olmayan biri çikmazmi.. kaldim tek.
    Nasil mücadele edecektim. Experin tespit yapmasi 10 gün sürdü ve araç 30 gün sonra çikti tamirden.
    Şu ikinci çekici icin tekrar tekrar aradim sogortami. Mail yazdim sonuç yok. Bu işi bilen bilmeyen herkeste yok olmaz diyor. Bir defa karşilanir diyorlar.
    Ben kaskonun tum sayfalarini hatmettim ve beni ilgilendiren maddeyi sigortaya mail yazdim ve sizi mahkemeye vereceğim dedim her konuda yordunuz mahfettiniz beni dedim.
    Ve ödeme çikardilar bana... [​IMG] ZAFER 1 DOSTLAR ilgili maddeyi yazinca oldu iş.

Ve merakla beklediğim kaza tespit tutanaği değerlendırildi. Ama ben şok oldum.
    Yüzde yüz kusurluyum.? Nasil olur?
    Meger A araç B araç ters yazmişiz... sigorta temsilcisi yapacak birsey yok dedi... tramer numarasini ariyorum. Ama yok... benzer durum varmi bakiyorum.. bulamiyorum...
    Sigorta en sonunda mahkemeye gidecek ve tespit yaptiracaksin dedi...
    Bilirkisi vs.. harclar 950 TL masraf.
    Canima tak etmişti.. diger arac sürucüsunu de aldim yanima sonucta o hem kazaya sebep olan hemde tutanagin ters yazilmasina sebep olunmasinda ortakti.
    Önce adliyede çileden çiktik. Ben oncesinde 2 defa gittmiştim ve ilgili mahkemeyi bulamamiştim. Hangi mahkemeyi ilgilendiren konu oldugunu diger arac sahibi arkadaşla zar zor bulduk.
    Arzuhalci once bir guzel soydu bizi..
    Harclari vs verdik beraber 200 lira falan kalan kisim sonra odenecekti.
    Ayni gün sigorta tramer bölümünden yasli bir calişan daha önce feci kavga ettigim. Bana hak veren ama yapacak birşey yok demisti.
    Bu kişi beni aradı ve sizin durumunuzu gece bile düşündüm dedi haklisiniz cünkü falan ... neyse ben dedi tramer komisyonunu aradim çunku evvelden benzer bir durum vardi. Durumunuz incelenecek yeni rapor çikacak dedi. Sonuc kesin senin lehine falan. Yahu dedim ben dava açtim dedim. Allah belanizi versin zamanlamanizi sizin..
    Adliyede az biraz zararla davayi geri cektim. Ve ayni gun yeni raporda cikti yüzde yüz hakliydim hakkettigim gibi.
    Şimdi dostlar deger kaybi basvurusu zamani gelmismiti. Sigortalar yine yeniden ugrastirdilar sonunda benim dosyanin karşi sigorta olan AXA sigortaya gitmesiyle axa web adresten başvuru yaptim. Bircok bilgi giriyorsun ve deger kaybi icin bir rakam giriyorsun. Bu ne saçma iştir. Rakam istemek? Yahu hazine müsteşarliği bu konuda genelge cikarmiş kriterlere göre exper rakam cikarsin demis..
    Ben aracimin serviste tamir masrafi olan 10 bin TL yi yazdim. Ve red cevabi geldi. Arac rayiç degeri asiyor rakam denildi sebep olarak. Bu kadar başka birsey yok. E ne yani ne yapicam ben? İlle bir rakam istiyorsunuz sonra beğenmiyorsunuz.
    Aradim sigortayi papagan gibi bana gelen yaziyi tekrar ettiler. Sonuç yok. Ne yapmam lazim. Yönlendirme yok.
    Bu arada deliriyorum arkadaşlar.. huzur falan kalmadi.
    Ayni aksam neden bir basvuru daha yapmiyoru ki dedim? Madem oyle rapora gore degil işler. Rayic değeri tahmin edip rayic degerin yuzde 25 ini aşmayayim dedim.
    5750 TL yazdim..
    Sabahinda da axa daki farkli bir birimdeki bayanada attigim maile cevap geldi. Yikilmiştim. Bana 6500-7000 lira yazarsan değerlendirirler demezmi Cevap olarak.
    Artik kendinizi mal hissediyorsunuz.. sinir harbi sizi mahfetiyor... süreç 4 ay surdu dostlar...
    Bir iki saat sonra ayni bayan aradi ve iban istedi. 5750 kabul olmuş. Ödediler ayni gün. Sonuç olarak bir zafer. Bilgisizlikten mecburen ben araç işcilik masrafi olan 3 bin veya 3,5 bin lira beklerken ZAFER 2 [​IMG]
    Devam ettim sigortayi aramaya ve mail yazmaya.. ben kriterlere göre hazirlanan değer kaybini istiyorum dedim. Siz beni rakam isteyerek aldattiniz dedim
    Dostlar axa artik maillere mailiniz ulaşti diye maile cevap bile vermiyordu.
    Önumdeki tek yol SİGORTA TAHKIM KOMISYONU vardi. Ama okudugum karalar korkuttu. Bir sekilde haksiz çikarsam karşi avukat masrafida bana kalabilirdi...
    Bir kac ay bekledim düşündüm. Sonuç sifir.
    En sonunda ya dedim bunlar kanunu uygulamiyor. BİMER e başvursam onlara baski yapabilirler. Ve başvurdum. Gelen cevapta. Hazine müsteşarligi şikayet hatti var oradan deneyin dediler.bunuda öğrenmiş olduk..
    Eyvallah dedim. Denedim ve durumu anlattim. AXA cevap verecek takipte kalin dediler. Beş gün sonra cevap geldi. Dostlar bir cevap ki görmeniz lazim axa diyorki bu durumlari düzelticez işleri öyle degil boyle yapicaz.. ve daha onceden 5750 odemiştik şimdi de 1490 lira gonderdik kişiye demez mi ZAFER 3 [​IMG]
    Mücadele etmezsen bu memlekette hakkini alamazsin. Malesef.
    Olurda başiniza gelir. Belki bir yardimi olur size dostlar.
    Bu olay gerçekleştikten sonra bir ay içinde olan birşey daha var. Bence buda kaza ile gelen farkındalık serüveni.
    Neden ben diye çok sorguladım. Bu kazadan kısa süre öncede mersine kız istemeye gitmiştik araç önüne atlayan, karşıya koşarak geçen küçük kız çocuğuna vurmuştum. Görme şansım yoktu yanındaki koca otobüs önünden birden çıkıvermişti. Allahtan ölmedi. 4 saat nezarette kalmıştım. Üst üste geliyordu herşey..sıkıntılar. Herşeyi düzgün yapmaya çalışırken neden. Kurallara uyarken neden. Dini açidan cevaplar vardı ve beni tatmin etmedi.
    Uğursuzluk bulaşmış gibiydi resmen.
    Bu işin bir bilimsel açıklamasını aramaya başladım.. ve buldum.
    İşte bu beni tatmin etmişti.. araç kazasinin sebebi ihtimal vermeme sendromu. Böyle kuralların uygulanmadığı bir ülkede ihtimal vereceksin yani. Ona göre dikkatli olacaksın.
    Ve bu işler üzerine 10 yıl araştırma yapmış ingiliz bir psikoloğun kitabını okudum.
    Artık trafikte huzurlu hayattada mutlu oluyorum. Önüme gelen her fırsatta yaya ve araçlara yol veriyorum. Zaten öyle olmalı ama.. artı artı dikkat ediyorum. Ve karşı dönüşleri beni mutlu ediyor.(bilimsel bir açıklaması var) aynı zamanda olayı kabullendim ve ders çıkardım. Daha dikkatliyim. Otobanda bile hızlı gitmiyorum. Arada tabi dayanamayıp sinir yapma, küfür oluyor.
    Kabullenmekte bilimsel olarak kanıtlanmış en iyi problemleri çözme ve hayat yolunda stressiz ilerlemede bir numara. Yoksa takıntılı oluyor insan.
    Bazen iyki bunlar oldu bende yeni tecrubeler ile artik daha sağlamim diyorum.
    Tabiki ölümlü bir kaza çok daha zor olacaktir. D
    Selametle..

2. forsuccessful

forsuccessful Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    candaş vural
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    güzel bilgileriniz için teşekkür ederiz, dediğiniz gibi umarım başımıza gelmezde bu bilgileri kullanmak zorunda kalmayız. çok geçmiş olsun yine de ucuz yırtmışsınız, insanın başına herşey gelebiliyor hele ki trafikte siz hatalı olmasanız mükemmel araba kullansanız bile hatalı birisi elbet karşınıza çıkıyor.

67-i10 bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Geçmiş olsun, her işte bir hayır vardır. Azminiz ve zaferiniz için de ayrıca tebrik ederim. Siz kendinizi de araştırmışsınız lakin cevabı kendinizde, bu azim, bu sabır ve pes etmemek duygusu size her zorluğun altından çıkma başarısı sağlayacaktır.

Buna ek olarak sigorta hakkında hep derim en az sigorta şirketi kadar acentenizde önemli, karşınızda muhatap bulmak çok önemli.
    Çekici için Düzce'de ki serviste yardımcı olabilirdi belki kendi araçlarını göndererek. Diğer bir husus Ereğli servisin anlaşması olmasa da size ödenirdi para fark eden olmazdı.

67-i10 bunu beğendi.
  4. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Çok geçmiş olsun.

67-i10 bunu beğendi.
  5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Güzel bir yazı ve faydalı bilgiler mevcut.

67-i10 bunu beğendi.
  6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Çok geçmiş olsun Allah tekrar böyle sıkıntılar göstermesin.

67-i10 bunu beğendi.
  8. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Hemşehrim,Çok Geçmiş olsun.Allah ( C.C. ) Daha beterlerinden korusun.Anladığım kadarıyla Ilıksu Kozlu arasında oluyor bu olay.Bahsettiğiniz yol da zaman zaman kaza haberlerini duyuyoruz.Konuyla alakalı değil ama o tüneller bir mühendislik harikası.Tünel girişi sağa doğru ve eğim de sola doğru ayrıca keskin viraj.Araçlar az bir hızda daha iyi savrulsunlar diye.O yolu bilmeyenlerin ne kadar tehlikeli bir yol olduğunu bazen çok acı tecrübeyle öğreniyorlar.
    Her zaman daha dikkatli olmamızı gerektiğini anlatan bir olayı yaşamışsınız.Ama bazen adı üstünde kaza.Ne kadar dikkat etsenizde gelip sizi bulabiliyor.
    Rabbim,Herkesi kazaların bütün çeşitlerinden korusun.

67-i10 bunu beğendi.
  9. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Evet Uğur K. Tuneller çok tehlikeli.
    Biz tünele 100 metre kala kaza yaptık. Şansımıza tünelden araç çıkmadı bize doğru.

10. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    2015-06-13 13.41.00.jpg
    sağdaki tali yol aslı da giriş için. Kazaya sebep araç oradan çıktı.
    2015-06-13 13.32.03.jpg
    Yanladıkdan sonra bu şekilde durduk.
    2015-06-13 13.32.16.jpg

Bizi kurtaran ESP
    Belki 70 ile giderken arka tekerden darbe aldık ve takla atmadık.
    Araçı alırken ESP de bir etkendi benim için.

Araç sapasağlam.. aliralmaz 1000 km yapmıştık.

11. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Tahmin ettiğim yer.Kaza yaptığınızın tam karşısında bölge trafik var.Eski üniversite hastanesi giriş yolu o yol açıkken çok daha tehlikeli oluyordu orası.Hastaneye girenler,Hastaneden çıkanlar,Anayolu Gidiş ,Dönüşlü ve biraz da hızlı kullananlar.O yolun tehlikeli olduğunu biliyordum.Özellikle tünellerin içinde çukurlardan kaçmaya çalışan ve yan şeride geçen sürücüleri görünce.Galiba bundan sonra her o yerden geçtiğimde aklıma geleceksiniz.
    Şükürler olsun ki size ve ailenize bir şey olmadı.
    Tekrar çok geçmiş olsun.

67-i10 bunu beğendi.
  12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun, İnşallah bundan sonra böyle şey yaşamazsınız.

67-i10 bunu beğendi.
  13. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun Allah bir daha böyle bir durumla karşılaştırmasın sizi ve kimseyi...

67-i10 bunu beğendi.
  14. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Eyvallah sağolun. Öldürmeyen güçlendirdi.

15. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
    Kardeşimin 2013 model golf 7 1.4 tsi 145 ps act aracına da çarpmışlardı. Araçta 38.000 tl masraf vardı. Kasko karşıladı ancak değer düşüklüğü davası açtı kardeşim. Sonuç gelmeden kardeşim rahmetli olmuştu. Kaza ile alakalı olmayan bir olayda vefat etti. Peşini bırakmıştık dava işinin. Ne oldu hala bilmiyoruz. Canımız yandı unuttuk ne oldu.

16. 67-i10

67-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    yavuz sukut
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Başınız sağolsun... bazen kelimeler yetersiz kalıyor gerçekten.
    Malesef hakkımız olan için mücadele etmemiz gerekiyor halbuki kanunen olmasi gereken bellidir.

<<bülent>> ve Çaloğlu bunu beğendi.
  17. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    @Çaloğlu başınız sağolsun ..., @67-i10 geçmiş olsun değerli bilgiler için sağol.

67-i10 bunu beğendi.
  18. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Teşekkür ederim.
    Konuyu baltaladım sanırım.
    @67-i10 bey affet beni.

19. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Allah beterinden korusun.Geçmiş olsun

67-i10 bunu beğendi.
  20. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Geçmiş olsun. Araç kamerası kullanıyorum artık hep. Bazen bişeyleri ispatlamak çok zor oluyo... özellikle caddelerde birden yola atlayan insanlar varken maalesef :-(

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alper4159, <<bülent>> ve 67-i10 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş