Merhaba, 2014 i10 1.2 Elite sahibiyim. Son 1 aydır. Esp ışığı yanıyor ve gaz tam anlamıyla yemiyor. Sabah arabayı çalıştırdığımda bir sorun yok saat gibi tıkır tıkır. 3-4 km yok gittikten sonra birden devir saati sıfıra iniyor ve esp ışığı yanıyor. Yaklaşık 10 km civarı gittikten sonra kendi kendine devir saati düzeliyor. Bu sorun neden olabilir. Başına gelen var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar 2015 i10 style lpg araç sahibiyim. Bazen aracın devir göstergesi gidiyor bu esnada yakıt biter gibi arabada bir tekleme oluyor, daha sonrasında ise araç esp lambası yakıyor. Araştırmalarıma göre krank mili sensörü olabilir ama usta da bilemedi, aynı arıza ile karşılaşan var mı acaba
Konu hort olacak amma ulan usta araba gitmezken rölantide çalışırken devir nasıl 0'dan yukarıda oluyor . Hız göstergesi abs sensörüne bağlı ...
Olası birkaç seçeneğe değinmek istiyorum. Bende de günlük kullanım için 1.0 2014 style LPG’li i10 var. Bazen ışıklarda anlık yüklenmelerde, hızlı kalkış ya da patinaj için zorladığımda bir süre sonra esp yanıyor ve kontak kapatana kadar yanık kalıyor. Akü değişimi sonrası aylarca görmedim ve voltaj değerleri ile ilgili olabileceğini okumuştum. Rölanti konusunda ise LPG nedeniyle sübap ayarı bozulması sonucu devir kaybı, silkeleme ve stop etme sorunu olabiliyor.