İyi günler 2015 model hyundai i10 sahibiyim Acaba bu araçta triger zinciri mi yoksa triger kayışı mı vardır Ayrıca kaç kilometre değişimi yapılır Bilgisi olan varmıdır
Birşey daha sorsam Bilginiz varmıdır ARacımın haziranda 15.000 bakımı var, lakin aracım daha 4000 de Sormak istediğim ben periyodik bakımı ne kadar süre(ve bilgi amaçlı 15000 km ne kadar geçirirsem) geciktirebilirim garanti bozulmadan
Adamlar bosuna elinize servis kitabini vermiyolar. Ac orda hersey yazar. Zincir mi kayismi dersen, motor kapagini ac, motorun sol kismina bakin görürsünüz zaten
Malesef servis kitabı yok, sadece kullanıcı kitabı var, netten araştırıyoruz veya forumlarda bilgisi olanlar yardımcı oluyorlar. Forumlar bu işe yarıyor.
Anlatamadık, bizde servis kitabı yok, bizde sadece kullanım kılavuzu var, Türkiyede araba satılırken sadece kulanım kılavuzu veriyorlar, ben kendim nette Elantranın servis kitapçını buldum. Kitapçık verselerde atsak, ama yok, anla yokkkkk. Bizde sadece bu var: http://www.hyundai.com/wcm/idc/grou...t/mdaw/mtew/~edisp/elantra-kullanici-2016.pdf
Bu triger kayışı bakınca görülecek bir şey midir, acaba o tahrik kayışı olmasın, bu triger kayışı motorun içinde olup görünmeyen birşey olmasın, ayrıca bana verilen tüm kılavuzlara bakmak aklıma gelmiş olmasın, belki de bulamamışımdır, o yüzden forumlar var diyip sormuşumdur, kızdırdıysam özür dilerim
yılını doldurdumu araç aynı ay içersinde ( 1 aylık) bi gecikmede sıkıntı olmaz. 15000 km de ise küsürat ta sıkıntı olmaz yani 16000 en fazla tabi bunda servisinde insifiyatifi var daha fazlasınıda sıkıntı yapmaya bilir. daha azındada sıkıntı yapabilir.
hmm sacma, kullanim kilavucu tamam her aracta olurda, servis kitabida vermeleri gerekiyor benim bildigim? resim: sol tarafta ise hyundai servisinde ne kontrol edilmis, ne degistirilmis yaziyor ve söyle bi program kullaniyorum. aracim 165 bin kmye yaklasti suan.. ve programdan takip edebiliyorum, ne kontrol edilip, ne degisecegine. programi bilgisayara indirdigimde ingilizce veya baska dillerde mevcut, cok yararli bi program. programin ismi tolerance data
bunca yıllık forum kullanıcısı olarak: çoğu forum kullanıcısı (varsa) elindeki kullanma kılavuzlarına ve servis kitapçıklarına hiç bakmıyor. maalesef forumu yeni kullanan birisi forumda arama bile yapmadan konu açarak soru sorabiliyor. foruma çok giren benim gibiler de çoğu soruya elinden geldiğince yanıt yazıyor. yanıt yazmaktan şikayetçi değiliz. şöyle düşünenlerin sorusuna cevap yazmaya ne gerek var: "Elimizdeki kitaba baksaydık foruma üye olmazdık" ancak tabii ki ikinci el alınan bir aracın kullanma kılavuzu bulunmayabiliyor. mesela ben daha türkiye için basılmış 2005 Santa fe kılavuzu bulamadım. yurtdışında bulduğum santa fe kılavuzlarında donanım farkı olduğu için tam olarak açıklayamıyor.
kullanim kilavucu ve servis kitapciklari saklamak cok önemli hem eski sahibi icin hemde yeni sahibi icin. ama maalesef bagizlarimiz arabamiz nede olsa eski degip kaldirip atiyorlar. dil ingilizce ama belki su isinize yarar, buna baktiniz mi? https://carmanuals2.com/get/hyundai-santa-fe-2005-owner-s-manual-33539
ilk olarak bunu indirdim zaten, bu amerikada satılan benzinli santa fe'ler için. donanımı da çok farklı. ingilizce olması sorun değil ama bana "avrupada" satılan dizel santa fe kılavuzu lazım.