Merhaba Dostlar, Aracımın v kayışını 2 kere değiştirdim. Fakat ciyaklama sesi bir türlü kesilmedi. Dayco denedim olmadı. Şimdi Bosch marka kayış kullanıyorum ama hala ses var bunu nasıl çözebilirim? Serviste 2500 lira para istiyorlar. Önerebileceginiz bir marka var mıdır? Şimdiden teşekkürler..
Benim aracımda da aynı problemi yaşamıştım,aynı familyadan olan motorlardan mı bilmem ama kayış gerçekten seçiyor.Ben de Bosch ve Dayco denedim ancak ciyaklama sorunumu Bando kayış çözdü.Orijinali de Bando diye biliyorum,bu sebeple çözülmüş olabilir bir deneyin derim hem ucuz hem yerli. Bir de kayış gerginliğinizi mutlaka kontrol edin,tam olarak gerili değilse de ses yapar.
ustanız kayışı yanlış geriyorsa öter. bazı modellerde şarj dinamosu üzerinden bazı modellerde hidrolik direksiyon pompası üzerinden germek gerekiyor. 1.2 kappa motorlar şarjdan geriliyor.
Yıllardır bende de ötüryordu en son usta git bunun bir tık büyük yada küçüğünü al gel dedi şimdi maşallah ses yok
Kritik parça değişimleri bence serviste değiştirmekte fayda var. Yoksa sanayide bir yanlış ustaya denk gelirsen servis fiyatını geçer