Merhaba arkadaşlar ; Kendi konum üzerinden de bahsettiğim üzere vites kolu üzerinde bir sorunu paylaşmak istiyorum. En başta söylemeliyim ki bu problem yaklaşık 2 aydır mevcut olup her zaman yaşanmıyor , genellikle uzun süreli kullanımlarda meydana geliyor. Biraz ayrıntıya girecek olursak vites kolunu sağ tarafa çekince herhangi bir sorun yaşanmıyor , fakat sol tarafa çekince garç , gurç şeklinde ses yapıyor , vites değişimlerinde de harhangi bir problem yok. Muhtemelen içerisinde ki burç ile alakası var diye düşünüyorum. Servise gidip gösteremedim fakat çok fazla müdahale ettirmek istemiyorum , yarım yamalak işçilik ile daha da beter zarar vermelerini istemem. Sizce ne yapmalıyım , yardımcı olursanız sevinirim. İlgili video ;
Sanki sözde deri görünümlü parçadan geliyor gibi bence vites çerçevesidi düz bir tornavidaya bez bant sararak çerçeveyi çıkar derisini sök bakalım yine yapacakmı eğer yaparsa sözde deriyi silikon sprey sık ve iyice bir süngerle yedir yumuşayacaktır
vites kolu ileri geri harekette ses yapsaydı diyecektim ki vites halatı ses yapıyor ama değil, bu vites kolu altında bir mekanizma var iki tane vites halatı olması lazım o vites halatlarının ikisinden birini seçen genellikle plastik bir mekanizma olur onu greslemek lazım büyük ihtimal körüğün ve orta plastik konsolun altından ulaşılabilir wd40 olmaz çünki wd40 bir nevi ilaç gres lazım. Ses şanzımandan gelmiyor şanzıman teee nerde, sesin geldiği yer vites kolu altındaki mekanizma Ben olsam bu sesi kafaya takmazdım benim getz te ısındığı zaman çok anormal sesler çıkarıyor. şu alttaki temsili resimde sökülmüş bir vites halatı tertibatı ve mekanizma şu şekilde
Bende o deri parça ile alakası olduğunu düşündüm fakat biraz inceleme yapınca alakası olmadığını farkettim. Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim. Bencede öyle olma ihtimali yüksek Eren Abi , zaten yukarıya da burç gibi bir şey yazmıştım. Servise götürsem illaki bir teşhis koyabilmek adına o bölgeyi komple sökmek isteyecek , ne kadar hassas davranacaklar vs. Kafam çok karışık muallaktayım , 1 yaşına yeni adım atacak 8.000 kilometre'de bir otomobilin böyle sorunlar yaşatması açıkçası canımı sıkıyor. Yarın Antalya tarafına geçmeyi düşünüyorum , şöyle bir gösteririm ne diyecekler bakalım. Çok sağol açıklayıcı bilgilerin için.
Büyük bir olay değil servis e gösterin hallederler. Ben garantiden 4 kapı hoparlörünü değiştirdim, bırakırken kuşkularım vardı kapı trim sesi başlar yada sökerken çizerek çıkartırlar diye. Teslim e gittiğimde hoparlörleri görmesem sesi duymasam kapıların söküldüğüne inanmazdım. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi