Selamün aleyküm adım İbrahim Ankarada yaşıyorum aranıza yeni katıldım 1 hafta once 2009 model Hyundai H1 satin aldim bu araca ilk çıktığı zamanlardan beri hayranligim vardı,büyük araç ihtiyacım olmasa dahi ailecek binmek için ve sırf beğendiğim icin Peugeot 607 aracımı sattım h1 satın aldim ruhsatta camlı Van select olarak geciyo,alır almaz bakımlarını yaptırdım ve tabi olmazsa olmaz yazılım attırdım şuan baya harika gidiyo,benim bildiğim araç 170 lik ama acaba 138 lik olan versiyonumu diye aklimda soru isaret birakiyo bunu nerde anlarız,her kese kazasız belasız sürüşler dilerim
Dediginiz şekilde çevirdim125 kw 167 hp çıktı,yazılım artırmadan önce dynoya girdik 129 hp çıktı dynoda niye bu kadar düşük çıktı anlamadım aracın bakımları yeni yapıldı turbosu iyi durumda yazılım yapılmadan öncede çok dehşet gidiyodu her hangi çekiş problemi yoktu. Yazılımdan sonra dynoya tekrar girdik 150 hp çıktı,niye böyle bi değer çıktı anlamadım acaba dynomu yanlış ölçüyor yazılımsız orjinal halinin 129 hp hp cikmasi sizcede garip degilmi
Dyno kalibrasyonu bozuk olabiliyor lastik havalarından yakıttan bile farkedebilir aldanmayın SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anladım ogun zaten bı hata yaptım dynoya girmeden önce mazot aldım ama normal mazot almışım euro almamışım sonradan farkettim,bird egr yi iptal etmeyi düşünüyorum biraz daha performans amacli,bu konud çeşitli söylentiler var,egr iptal olunca çekiş artiyo ama motor için aşırı yanma olduğu için yüksek ısıdan subap eritme felan oluyomus deniliyo bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim,birde egr iptalinden sonra yakıt artarmı
Egr den bilgim yok yakıt arttığını duyuyoruz ama uygulamadığım için gerçeği bilmiyorum çok bariz farketmez tabikide yanma odasıyla da alakası olacağını zannetmiyorum SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
konu hakkında deneyimli olan abimiz @gogo46 size gerekli açıklamayı yapacaktır. Bende getzimde egr off + yazılım olarak kullandım herhangi bir sorun yaşamadım. Hala da öyle biniyolar. Bu arada hoşgeldiniz , aracınız hayırlı olsun. Kazasız,belasız ve sorunsuz sürüşler dilerim.