Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai h 100 şanzıman sesi

'H100 Forum - Club' forumunda mehmetetci tarafından 13 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. mehmetetci

mehmetetci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim 2003 model h 100 panelvan da ses geliyor. 3 tane tamirciye aracı sürdürüp fikirlerini sordum. 1. usta diferansiyel den geliyor. 300 tl ye alırsın dedi. 2. usta diferansiyel dedi. 3. usta 4. vitesde aracda ses gelmediğini farketti.senin problemin diferansiyel olsaydı 4. vitesdede öterdi dedi. biraz teypin sesini ac dedi. kilitleyinceye kadar sür dedi.kilitlerse cıkma komple şanzıman alır takarız dedi.arac 4. vites hariç özellikle 3. vitesde motor sesini bile bastırıyor. herkes cıkma şanzıman diyor. her usta şanzımantamir edemez diyor. ne önerebilirsiniz.

2. Misafir

Misafir Guest

Benim bildiğim şanzuman pek ses yapmaz, genelde defransiyelden gelir ses, defransiyel diyen ustaların tarafındayım...

3. EgeTim

EgeTim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bir önceki aracımda vardı şansumandan ses gelmez sadece viteslerden atma zor geçme gibi olaylar yapar. sizin sorununuz difransiyel
    benim araçtada ses yapıyordu ama 123 te ses yok 4.viteste özellikle 80-90 km. hızda acayip bir ses yapıyordu difransiyel.1.e 2. usta doğru söylemiş çıkma bir difransiyel alıp sorunu halledebilirsiniz.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şanzımandan gelen sesi genelde giriş dişli grubu rulmanları yapar, yani şanzımanda ses çıkarır, şu an benim aracımda bir miktar var, boluk artıkça seste artacaktır. Baskı balata değişiminde şanzıman inmişken rulmanları değiştirteceğim. Vitese girmeme yada vitesten atmanın en büyük nedeni senkromeç bileziğidir.Küçük bir ihtimal olsada dişli koniğinde aşınma vardır.

Burada sesi yapan eleman sadece rulmandır, defransiyel rulmanı yada şanzıman mil rulmanları aşınmışdır. Şaft söküldüğünde ses gelmeye devam ediyorsa şanzıman rulmanları değişecek.

5. mehmetetci

mehmetetci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    daha önce 3 yıl hyundai h100 kamyonet kullandım.2 ve 4. vitese zor gecer ve vites geçişleri cart diye ses cıkarırdı. bu benim şu anki panelvandaki ses 4. vitesde hiç ses yok. özellikle 3. vitesde aşırı ses geliyor. vites geçişleri cok rahat. artı 15 tl ye 444 şanzıman dişli ses kesici koydum. hiç fayda etmedi.22 yıldır araba kullanırım ses şanzımandan. kimisi şanzımanm sökülürse belli olur, belki sadece bir bilya ses yapıyordur diyorlar.ama büyük ihtimal dişlilerde . bu hale gelmesininin sebebini de bazıları senden önce şanzıman yağsız kalması diyorlar. ne önerirsiniz. şanzıman tamirmi, çıkma şamnzımanmı?

6. mehmetetci

mehmetetci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar sesden aracta duramayıp şanzımanı tavsiye edilen bir tamircide söktürdüm. tamirci çıkma şanzıman alcaksın dedi.650 tl ye cıkma şanzıman aldım. 4. vites arızalı . aldıgımız yer değiştirdi. 2. şanzıman 3. vitese gecerken cart ses yapıyordu. 3. takılan da yag kacırıyordu ama contaları yenileyerek sorun giderildi. toplam bana 900 tl ye patladı ve günlerce arac tamirde kaldı. bu şanzımanm işi cok zormuş. cıkanm şanzımanda elimde duruyor.ama aracımın en ufak kusuru kalmadı. şanzımanm arızası cok zor ve pahalı.arkadaşlar ben cok titizim. bu aracıma ön takım önlere yeni lastik fan arızalıydı hareret etti değiştir tırger kayışı değiştir derken ister inanın ister inanmayın 3000 tl masraf ettim. arac alırken cok dikkat edin hele şanzıman arızalı olursa yaka silkersiniz.
    Düzenleyen : mehmetetci

7. black eagle

black eagle Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin aracin modeli ve tipi neydi acaba

8. black eagle

black eagle Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o bıseymı ben 6000 tlye aldım 2000 h100 kapalı panelvan 6000 tl masraf ettımçdegısmeyenı kalmadı

9. unalinci

unalinci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1998 minübüs var 1,5 yıldır 123 viteste şanzımandan ses geliyordu geçen hafta vitesler karıştı bi geriye bi üçe geçiyordu tamircimi aradım çekici göndereyim dedi bende dursun yarın bi r vites bulup getirecem dedim 3 girdi 10km şehir içinde götürdüm bir haftadır şanzıman aradı usta bulamadı arabasız olmuyo 4.vitestende atıtordu senkromeç ve ses yapan rulmanları değiştirip toplayacak acaba yine sorun çıkarrımı h100 lerin tecrübelerini bekliyorum 5 yıldır çok ağır arıza olmadı 100 binde aldım 205 oldumotor maşallah iyi ama bu şanzıman 200binde böyle bitermi yük taşıma yok 11lik minübüs zaten özel araç olarak kullanılıyor hayırlı yolculuklar allah yolunuzu açık etsin

10. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    h100 lerde bir ses sorunu var ben hususi gösterdim bir sorun yok demişelrdi bizimkide 3den 2 ye düşerken biraz takırtılı düşüyodu debriyaj bilyalarını değiştirdiler yine o ses var hatta ustada kullandı bir sorun yok sadece devrini buldurmadan vites düşmeye çalışıyosan debriyaj dişliler tam karşılamıyo bunalrda ondan biraz sert düşer iyice yawaşla öle düş dediydi şimdi ustanın dedini yapıyoz..ama sizinki şanzumandan kaynaklıdır tabiki devriyaj balatalarınada baktırmakda fyada var neticede balata bitikse oda birkaç sorun yaapr..merak bekliyorum cevabınızı..

Bu Sayfayı Paylaş