Arkadaşlar az önce farkettim 3-5 km yol yapıp aracımı parketmiştim 2-3 saat sonra dönüşte tam eve varmak üzereyken yağ göstergesinin yandığını farkettim.Hemen inip yağını kontrol ettim %40 civarlarında var.Birkaç kere stop edip tekrar çalıştırdım ama aynı.Sizce neden yapabilir ?
Yağ seviyesini kesin olarak ölçün eğer eksik ise tamamlayın, eğer yağ seviyesi olması gerektiği seviyede ise yağ seviyesi ile alakalı müşhür vb her ne ise onunla alakalı sorun olmuş olduğu kanısına varabilirsiniz.
Yakıt hava karışımı düzeni bozulduysa o lamba yanar.Oksijen sensörünüze baktırın.Daha önce pis yakıt aldıysanız extra kurum oksijen sensörünüzü işlev yapmaz hale getirmiş olabilir.
bugün baktırdım bilgisayara bağlandı 2 hata çıktı 2side oksijen sensörü hatası . Ustam önemli birşey değil dedi daha öncede söndürmüştüm sende dedi lpg kit sisteminden dolayı olduğunu söyledi . Peki benim aracım şimdi benzinde fazla mı yakar bu hatadan dolayı söndürdü ışığı ama istersen değiştirelim dedi ama ileride yine yapar dedi ne gibi etkiler aracımı ?