19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Getz Tecrübeli Arkdaşlardan Yardım Bekliyorum

'Getz Forum - Club' forumunda delimavi52 tarafından 19 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. delimavi52

delimavi52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    tayfun fazlı
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar 2008 model 1.5 crdı vgt Hyundai Getz'imi Şubat ayında aldım şükür ki arabamdan çok memnunum 83000 km deydi aldığımda siz tecrübeli arkadaşlarıma sormak istediğim birkaç konu var arabamda gördüğüm eksiklikler şunlar
    1-) Aracı aldığımda ok gibi fırlıyordu şimdi eskisi gibi devirlenmiyor gibi hava filtresi değişim zamanı gelmiş olabilir mi ?
    2-) Klimayı açtığımda orta konsoldaki hava üfleme (dörtlü düğmesinin old. yerdeki bölüm ) yerlerinden hava nedeyse hiç üflemiyor sorun yönlendirme düğmesinde mi arıza var dün ayaklarıma hava üfletiyordum artık oraya da hava gelmiyor (yanlardaki ve camlara üfleyen yerler oldukça iyi çalışıyor) bunun nedeni olabilir ?
    3-)Bu akşam gelirken fark ettim orta konsoldaki soğuk sıcak ayarı, kademe ayarı ve klima yönlendirme düğmelerinin ışıkları yanmıyor (klima ve cam ısıtma yanıyor) orayla bugün çok oynadım hava vermiyor diye ondan olabilir mi yukarıdaki durumlar için ne yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim saygılar.

2. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Şubat ayından beri aktif bir şekilde arabayı kullanıyor ve hala filtreyi değişmediysen filtreyi değişmelisin. Dizel araçlarda 5000km de bir filtre değiştirmek motor sağlığı açısından önemli.

3. Tilki52

Tilki52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre
    Araç Modeli:
    klime bendede üflemiyordu daha doğrusu fanlar ben anlayan biryere gittim hemen torpidonun altını actı 1dk sürmedi bakması sanırım orda cıkan birsey vardı onuda taktı aynı zamanda hava filtresi gibi bir filtre cıkardı 2tane zaten cift satılıyor piyasada bunları degistir miladı dolmus dedi degistirdim cifti 10liramıydı neydi simdi canavar gibi masallah . konsoldaki ısıklandırmaya gelince benimde coğu yanmıyordu bir kac kısım yanıyordu ancak ben okuldayken babam yaptırmıs orayı dedigine göre yeni ampuller takmıs tamirci heralde orta konsolu komple cıkardı diye dusunuyorum.

delimavi52 bunu beğendi.
  4. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    779
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhaba;
    Aracınızın 90.000 km bakımı yaklaşmış, önceden ne yapıldığını bilmiyorsanız fazla beklemeden full bakım yaptırın.
    1- Bakımla değişen filtreler ve iyi yakıt tercihi, klima kullanımı, lastik tercihi vb. unsurlar devirlenmeyi etkiler.
    2- Klima yönlendirme düğmeleri yada yönlendirme kelebekleri kontrol edilmeli.
    3- O düğmelerin lambaları değişiyor. el beceriniz varsa orta konsolu söküp takarım diyorsanız kendiniz değiştirin.
    Tavsiyem daha önce getz konsolu söküp bu işi yapmış birini bulun yoksa benim gibi 2 sene bozuk ayarlı klima ile dolaşırsınız.

delimavi52 bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Fabrika çıkışı orjinal teyp değiştirilip sonradan başka teyp takılmışsa ve orta konsol bu yüzden sökülmüşse klima kontrol düğmeleri yanlış oturtulmuş olabilir, o yüzden yönlendirme düğmeleri hatalı çalışıyordur orta konsol ışıklarının yanmaması da bu sebeple bir soketin iyi oturmaması yada orta konsol sökülmesinden kaynaklı ampullerin zarar görmesinden olabilir, motorun çekiş gücü kaybının çok sebebi var arabanın yaşı bakım geçmişi ve sürüş şekli gibi şeyler detaylıca incelenerek hızlanma performansı düzeltilebilir bakım zamanı geldiyse motor yağı yağ filtresi hava filtresi yenilemek gerek tercihen servisteki orjinal filtreleri alıp takmalısınız, en geç 12 ay 15000km de bir bakım periyodu doluyor ve yeni bakım yapılması gerekiyor hatta daha erkenden performans kaybı yaşanırsa bakım periyodu daha erkene alınabilir. Sürekli kısa mesafe yol yapıyorsanız sağırlaşmalar başlıyabiliyor bir seferde 50-100km gibi uzun yol yaparsanız araba rahatlayabilir çekiş gücü biraz düzelebilir ama bunu sağlaması için bakımları tam olmalı.

bekobey ve delimavi52 bunu beğendi.
  6. delimavi52

delimavi52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    tayfun fazlı
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Bir de arkadaşlar sizin getzlerde de şöyle bir durum var mı ? Yoğun trafiktesiniz dur kalk yapıyorsunuz 1. vitese atıyorusunuz bazen de 2. vitese atıp durmanız gerekiyor ancak bu kalkışlarda araç çok hızlı gidiyor frene basmasam öndeki araca yapışacak sürekli yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum kalkarken de öyle gaza yüklenmiyorum o kendisi kalkıp gidiyor zaten :))

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Gaza basmadan kalkış yapılabilir, bendeki getz benzinli ve stop ettirmek inanılmaz zor, rölantide iken anti-stall gibi bir özelliği var yük bindikçe yük durumuna göre kendi kendine rölanti ayarı yapıyor gaza basılmasa da sürekli gazı arttırıyor ecu bunu ezbere verilerle yapmıyor eğer öyle yapsaydı sıklıkla stop ederdi, motor devri düşmeye başladığını hesap edip kendi kendine gazlıyor dizelde durum nasıl acaba?, hatta gaza hiç basmadan debriyajdan ayağımı çekip iyice kavratıp stop edecek kadar motor devrini 500 rpm lere indirip sonra birden debriyaja basıp kavramayı tam ayırırsam devir saatinin kendi kendine 1500 lere fırladığını görüyorum gaza basmadığım halde... durum böyle olunca sürekli sağ el çok seri ve tetikte bir şekilde durmadan önce vitesi genellikle sürekli olarak debriyaja çok kısa süre yarım saniye kadar basıp pat diye vitesi boşa alıp öyle duruyorum, debriyaja 0,3-0,5sn liğine yarım basıp şanzıman üzerinde kasma yükü yok iken o anda boşa almaya izin veriyor ama vitese takmaya izin vermez, eğer o anda öndeki yürürse o anda debriyaja tam basıp birinci vitese takıp gaza basmadan debriyajı komple birden hızlıca çekiyorum biraz daha ilerliyor eğer bir önceki dur kalktan sonra 1-2 saniye geçmişse motor devir zaten kendi kendine yükselmiş oluyor, sonra öndeki durunca hemen yine çeyrek saniye kadar yarım debriyaja basıp hemen boş vites, yarım dediğime bakmayın dibine kadar basmıyorum ama yarıyı biraz geçiyordur:) yani uzun süreli olarak yarım debriyaj yapmanıza gerek yok boşa alın öyle durun rahat edin debriyaj balatası daha uzun gider, birde 1. vitesin oranı çok yavaş değil biraz uzun oranlı o sebeple 2. vitese trafikte önünüz tam olarak açılmadıkça takmayın 1. vitesle devam edin öndeki durduğu anda pat pat şak diye boşa almanız lazım fren + debriyaj yapınca durma mesafesi kafadan 1-2 metre uzuyor, dizel getz te de durum farklı değilmiş demekki o da alt devirlerde küçük viteslerde öndeki aracın üzerine çıkmak istiyormuş, hatta daha zormuş. Ara gazı ile devir tutturarak vites küçültmeleri yani downshift match denilen olayı da getz ile yarım saniyeliğine basılan tam gaz + alt vitese çekip bir sonraki kavşağa yavaşlamaya hazırlanma kombosu yapabilirsiniz dizel daha da erken tepki verir tahminimce, düz yolda 100km ile bile gitse frensiz olarak 70-80 metrede downshift match ile durur bu alet:) insan istiyorki sakin süreyim öndeki araç bir 8-10 metre gitsin ben öyle kalkıp gideyim ama istanbulda olmuyor hemen arkadan dat diit dat dat korna öyle olunca malesef cambazlıklar yaptırıyor.

Elime geçen diğer pekçok otomobil böyle bir sürüşe sahip değildi getz çok cinstir. Araba dediğin birinci viteste sakin olması lazım en fazla patinaj yapar ama bu öyle değil patinajda yapmıyor öne atılıyor. Zıpır kuvvetli bu yaratık elbet terbiye olur birkaç bin km ye elinize tam oturur:) ben 2-3 senede anca alıştım hala garajdan gazsız çıkar park ederken gazsız park ederim.

Bu Sayfayı Paylaş