Merhaba, 2006 model GETZ benzinli bir araç satın aldım. 160.000 km 'de olmasına rağmen motor iyi durumda. 100 km'de 27~28 krş yakıyor. Bir depo ile 625 km yol yapıyorum. Lpg 1.4 16 valf doch bir getz için uygun mu? Motora ne etkisi olur? Satış sitelerine baktığımda km 'si düşük LPG'li getz'ler hep satılık. Bunun sebebi ne olabilir? Ağırlık desem, araç ruhsatda 1 ton yazıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Getz sanki lpg için yaratılmış bir araçtır. Forumda bir çok konu var lpg ile alakalı. Bu arada dediklerinizin tüp ile hiç bir alakası yoktur. Güle güle kullanın.
2011 yılında sıfır aldığım getzime 4000 km.de lpg taktırdım.Gayet memnunum.Siz forumdaki lpg konularına bir göz atın.Her sorunuza cevap bulursunuz.
2007 de sıfır aldığımız getze bu yıl 60 bin km de lpg taktırdım,(orjinali bozulmasın diye),ben daha önce taktırmadığıma pişmanım... Hiç tereddüt etmeyin taktırın gitsin Uzun yolda 14 krş,şehir içi 17 krş yakıyor bu sıralar...
atiker ile lovato arasında gidip geldim,atiker gold taktırdım.(1400 tl 9 taksit) lovato ya 1750 istemişlerdi.
Şevki bey, Simit tank taktırdım,lastik bagajda yer kaplıyor biraz ama bagajı geniş araç alana kadar idare edeceğiz.
Bende Elantra var ve simit tank takılmış zamanında. Lastik bagajda duruyor ve çok yer kaplıyor gerçekten.
Onun sıkıntı olacağını sanmıyorum kendi acımdan, bu sefer de tank yer kaplayacak. Bu tankların Lt'si arttıkça araç a kg olarak ne etkisi oluyor? Yani toplamda araç a kaç kilo yük binmiş oluyor. Bir de bunun muayenesi var.
Öyle düşünmeyin bence. 40 litrelik tankın bagajda kapladığı yer, yedek tekerin kapladığı yerden çok daha az oluyor.
Bendeki tank 35 lt lik,tank hacmi büyüdükçe bagaj zeminini yukarı kaldırıyor,(standart bagaj zeminin diyorum) 35 lt tank max 28 lt gaz alıyor,28 lt gaz ile 350 km civarında gidiyorum, Benim lastik 14'',sıkıştırarak bagaja yerleştiriyorum. Ramazan bayramı öncesi uzun yola giderken yedek lastiği almayayım diye aklımdan geçirmiştim,gecenin bir yarısında lastiğim patladı,iyiki lastiği almışım dedim.
bendede getz var lpg takılı 20.000 kmde taktırdım ben sıfır almıştım aracı.şu an 90.000 kmde çok şükür bi sıknıtı yok.uzun yolda dizelden daha az yakıyor 15 kuruş tüketimi var uzun yolda yeni test ettim.