Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Getz Klima Açınca Titreme Sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda Çapsız tarafından 3 Ağustos 2026 tarihinde açılan konu

1. Çapsız

Çapsız Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Abdullah Taha Karagözlü
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Abiler merhaba . 2005 model hyundai getz aracım var . Yaklaşık 2 senedir bende ancak gruplara yeni katılmaya başladım . Yazların artmasıyla beraber çok kullanmadığım klimayı kullanmaya başladım ancak arabada rolantideyken klimayı açtığımda 2 sn kadar yoğun bir titreşim oluyor sonrasında devir arttırmadan klima kapalı gibi aynı rolanti değerinde duruyor . Bunun üstüne birkaç ustaya gittim klima bakımı yaptır , kore gurubu arabaların elektrik tesisatı zayıf vs dediler . Bende birkaç araştırma üstüne rolanti valfinden olabileceğini gördüm . Sabah rolanti valfini söktüm balata spreyiyle temizledim . Alttan tutan bir vida eksikmiş hava alıyor ondan yükseltemiyor diye düşündüm . Sıfır iki tane vida bulup taktım ancak klimayı açtığımda araba yine rolantiyi yükseltmiyor . Yani kısaca iki tane sorum var .
    1-Klimayı açtığımda rolanti neden yükselmiyor ?
    2- Rolanti valfini söktüğümde aradaki ince conta kavrulmuş ve ben elleyince kırıldı . Contayı birkaç yere sordum ama bulamadım . Bu conta yerine ne kullanabilirim ? (Şuan arada conta olmadan kullanmak durumunda kalacağım hızlı bir çözüm lazım )
    Fikirlerinizi görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim . Herkese iyi sohbetler

2. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    416
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Getzlerde klima açılınca rolanti yükselmez.Küçük bir tık sesi sonrası hafif bir devreye girme titreşimi hissedersiniz.Akünüzü sağlam olarak düşünürsek rolanti sabit kalır.Titreşim fazlaysa klima gaz/yağ miktarı azalmıştır,akü zayıflamış olabilir ya da kasnakta sorun vardır.Sorununuz bunlardan birisi kesinlikle.Önce klima gazını kontrol ettirerek başlayın bence.Çözülmezse diğerlerine odaklanırsınız.Rolanti valfi contasınıda servisten veya kore grubu araç parçacılarından kolaylıkla tedarik edebilirsiniz.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,740
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, klima a/c düğmesine bastığınızda ecu'nun ilgili pinine 12v gider, bu durumda beyin;
    * klima kompresörünün manyetiğini röleyle çeker,
    * rölanti valfini bir miktar daha açar,
    * ön fanı ilk kademe açar.

araçta arıza kodu var mı?

Çapsız ve getz5454 bunu beğendi.
  4. Çapsız

Çapsız Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Abdullah Taha Karagözlü
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Herhangi bir arıza kodu yok . Klimanın çalışmasıyla alaklı bir sorun yok gibi duruyor. Sadece açtığımda titreşim yoğunlaşıyor ve devir değişmiyor . Akünün durumuna da bakacağım , zayıflamış ise böyle bir problem ortaya çıkar mı ?

5. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    416
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Muhtemelen sorununuz klima gazının azalması gibi duruyor.Klimacıda kolayca kontrol edilebilir.

Son düzenleme: 4 Ağustos 2026
  6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,740
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    rölantinin artması gerekli değil ki. rölanti motoruyla zaten afr'yi düzenliyebiliyor. klima açmak genelde dizel motorlarda rölantiyi çok az arttırır. sizdeki geçiş sırasındaki titreşim varsa lpg yada ateşleme kaynaklı olabilir.

getz5454 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş