merhaba, araç el freni çekili olsa bile gidiyor, yokuşlarda devir tavan yaptığı halde araç zor kalkıyor motor bağırıyor.(el freni çekili kalkışı denedim, gazı alıp, el frenini indirdiğim de geriye kaçıyor ve patinaja düşüyor) baskı balatanın değişimi gelmiş midir? aracı 64 binde aldım şimdi 84 binde ve çok debiraj kullanırım. 2 vitese bazen zor geçiyor.
el freni çekikken arabaya verdiğiniz gaz ile debriyajdan çekerken ki fark sizin baskı balata sağlamlıgınızı gösterecektir.Eğer debriyajdan ayağınızı bayağı çekiyorsanız baskı balata kötü demektir.Bir ustaya gösterseniz iyi olur
Aşağıdaki konuları incelerseniz bilgi sahibi olabilirsiniz. Google Custom Search Hyundai Forum | Forum Hyundai | HyundaiClubTr.com | Hyundai Club Türkiye | Forum | Fan Club | Teknik | Portal
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. Bu aralar 1.4 Getz benzinli baskı balata değişimi yapan var mı ortalama bir fiyat bilgisi öğrenmek istiyorum. Bilgisi olan var mı bu konuda?
Ozel servisten 400tl yetkili servisten 570tl iscilik dahil fiyat aldim. Sizce 170 tl fazla verip yetkili serviste yaptirmak mantiklimi. Birde orjinal baski balatanin markasi nedir?
400 tl mi :/ Ben geçen yaz satmadan önce değiştirmiştim. Valeo marka 150 tl parça, 75 de işcilik ödemiştim. İstanbuldaysanız arkadaşımdan fiyat alıp önerebilirim size.
evet İstanbul Avrupa yakasındayım. Valla sorabilirseniz iyi olur genelde işçilik için çok alıyorlar ustalar.
Ozellikle secmedim ama seco nun da iyi oldugunu biliyordum.kalite olarak farkinin olmadigini arastirmistim.
Forumda turlarken ben de seco vs valeo tartışmalarını gördüm. seco daha iyi diyenler azımsanacak sayıda değil. Ama valeo diyenler de çok fazla. İnsan kararsız kalabiliyor.
Ikiside kalitesini kanitlamis markalar aralarinda buyuk fark yok seco daha az yerde satilir valeo daha kolay ulasilir
özel servislerde ortalama 150 lira istiyorlar işçilik için 100 liraya hallolur ama tanıdık varsa 150 de parça desen 250 ye hallolur
Yetkili servis ile özel servis arasında debriyaj seti arasında 170 lira fark varsa hiç düşünmeden yetkili servisi tercih ederdim. VGT Getzimin debriyaj seti için serviste fiyat almıştım 780 lira demişlerdi, He özel serviste yaptıracaksanızda, aracın üzerindeki orjinal Valeo marka debriyaj setidir sizde orjinal Valeo ( Yeşil Kutu ) alıp taktırabilirsiniz. Önemli Not : Şanzıman yağını muhakkak kitapçıkta yazdığı numaradan alıp koyunuz. Takriben 2.5-3 litre arası yağ alabilir şanzıman. Olması gerekenden daha kalın yağ koyduğunuzda ise soğuk havalarda yağ ısınıp incelene kadar vites geçişleri zorlaşıyor bilginize. Bu arada profil bilgilerinizi tam doldurursanız sevinirim, forum kuralları gereği.
Bilgi icin tes3kkurler konuyu ben hortlatmistim profilim %100 zaten. Ozel servis orjinal takmiyomus zaten onu yeni ogrendim daha kalitelisi bu diyor markasini sormayi unuttum ama.