19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Getz Bakımı

'Getz Forum - Club' forumunda buhhar tarafından 15 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. buhhar

buhhar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kaan sylyn
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle belirteyim, ilk forum üyeliğimde ilk mesajımı yazıyorum. herhangi bir kusurum olursa eleştirilerden ders çıkarmaya çalışacağım. Yapıcı eleştirilerinizi bekliyorum.
    Asıl konuya gelirsek;
    2006 Model Hyundai Getz aracım var 1,4 Benzin/LPG'li 121.000 km'de yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum. Geçen haftasonu Ankara-Burdur arası gidip geldim ve yolda fazla gezmeye başladığını fark ettim, kamyonun yanından geçerken veya biraz fazla rüzgar olduğunda direksiyonu çok sıkı tutmam gerekiyordu. Ay sonunda zaten detaylı bir bakım yaptırmayı düşünüyorum. Ancak araba konusunda çok bilgim olmadığı için, sizden bilgi almak istedim. Bakımda nelerini değiştirmem gerekir ve ekstra dikkat etmem gereken bir durum var mı?
    Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Saygılarımla.

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    anlattığınıza bakılırsa kamyon yanından geçerken veya rüzgarlı havalarda kontrolde zorlanıyorsanız amortisörlerinizi kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. yolda gezme sorunu için de rot ayarlarına baktırın. ayrıca lastiğin genel durumu ve hava kontrolü yapılması gerekir. normal bakımda zaten yağ, yağ filtresi hava filtresi polen filtresi değişir. balata kontrolleri yapılır. gerekli ise değiştirilir.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    getz in yandan rüzgar aldığı zaman yada kamyon gibi büyük araç sollarken yolda gezme bir yöne kaçma huyu vardır, tavanı yüksek ve rüzgara direnci zayıf bir otomobildir, ama çokta kontrolü zorlaştıracak kadar değildir bir sağa bir sola kaçmaz belli bir yöne kaçar, yüksek hızda getz ile kamyon sollamak zor oluyor ben sıfır aldığımda bile daha 1000km yol yapmamış olduğum getz ile kamyon sollarken direksiyon başında cambazlık yapıyordum evet 100-120km hızlarda kamyon sollarken düz yolda belli miktarda direksiyon müdahalesi istiyor birde rüzgar varsa o esnada tam filmlik süper:), bunu azaltmak adına kaliteli bir set yeni lastik öneririm ben şahsen aldıktan 4 sene sonra üzerindeki önlerde 3mm arkalarda 4-5mm diş derinliğine sahip fabrika çıkışı hankook ları çöpe atıp yerine bridgestone marka daha iyi olduğunu düşündüğüm bir set lastik takınca bu olay çok azaldı yinede biraz var, onun dışında aşırı bir gezinme varsa toe out açısı fazla kaçırılmış olabilir, amortisörler aşınmış olabilir, bu durumda yoldaki en ufak bir eğimde bile direksiyon düzeltmesi ister araba, 121000km deki arabayı iki senede bu km ye getirmemişsinizdir:) muhtemelen ikinci el aldınız o zaman dört amortisör ve dört lastik değişimi önerebiliriz zaten getz in amortisörleri o kadar km lerde yarı ömründen fazlasını doldurur, pekçok kullanıcı ikinci el aldığı anda amortisör değişimi yaptırır sonrasında ön takım ayarı ile eskisinden çok daha iyi olur, yolda sağa sola hiç gezinmesin ok gibi gitsin istersenizde modifiye işine el atmanız gerekli orjinalinden 3cm alçaltılmış spor sürüş yayları kullanmak yada 175mm yerine 185mm sırt ebatında biraz daha geniş tabanlı lastik kullanmak gibi.

amortisör olarak yan sanayi ucuz seçim yapmamalısınız monroe yada orjinal kore üretimi mando gibi amortisörleri tercih etmelisiniz, arabanız servis bakımlı ise daha önce neleri değişmiş öğrenin triger kayışı gibi hayati önem taşıyan parçalara dikkat etmeniz gerekiyor. Yine lastikleriniz için muadil markaların 175×65 R14 gibi basit ebatları yerine 185×60 R14 ebatları gibi yada michelin bridgestone yada Continental gibi güvenilir markaları getz e çok görmemelisiniz:) kullanma kılavuzunda periyodik bakım tablosunu inceleyin.

bakımdan önce değiştirmek istediğiniz parçalar konusunda forumda detaylı araştırma yapmanızı öneririm.

4. buhhar

buhhar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kaan sylyn
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    teşekkür ederim yorumlarınız için.
    98.000 km iken almıştım. benden önceki sahibi sakin bir kullanıcıydı bildiğim kadarıyla, çok yormamış arabayı. Ancak baba arabasını hor kullanmaya alıştığımdan Getz'e yeterli önemi göstermediğimi kabul etmeliyim. Anlaşılan amortisörler, rot ayarı ve ön düzeni kontrol ettirmek gerekiyor en azından.
    ayrıca 4 adet yeni yazlık lastik almayı düşünüyorum bu ay içinde, Lassa 175/65R14 82H GreenWays lastikleri tavsiye ettiler, 125 tl'ye buldum bir tanıdıkta. Greenways yeni bir modeli galiba, kullanan varsa düşüncelerini paylaşırsa gönül rahatlığıyla alırım.
    Bilgin oto'ya uğramak mantıklı geldi, benim arabada da ara sıra garip sesler geliyor ve can sıkıyor. Ancak fiyatlar hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim.

5. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bu hafta getz dizel aracımın 75000 bakımını yaptırdım ön firen balatalarının aşındıgını biraz daha idare eder dedi fakat sadece ön firen balata 165 tl oldugunu söyleyince şimdilik vazgectim serviste markasını sordugumda sadece üzerinde hyundai şeklinde yazdıgını söyledi

şimdi sorum şu getz dizel abs li modelde hangi marka balata kullanılıyor ve dizel benzinli yada abs li modellerin balataları farklımı

6. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    birkac gündür köydeydim nete giremedim sanırım bu konuda kimsenin bilgisi yok

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    balataların dizel ve benzinli için farklı olduğunu sanmıyorum muhtemelen aynıdır çünki yan sanayi olarak arattırdığımda şu linkler çıkıyor

Bu benzinli için olan balatalar
    http://www.mister-auto.ie/en/front-brake-pads/hyundai-getz-tb-1-4-97hp_v19917_g900005.html
    Bu da 110hp dizel için olan balataların linki
    http://www.mister-auto.ie/en/front-brake-pads/hyundai-getz-tb-1-5-crdi-gls-110hp_v20853_g900005.html

benzinlisinin yüzde 8 iskontolu 109 lira kdv hariç fiyatı alttaki faturada vardı kdv dahil aşağı yukarı benzer fiyata denk gelir, geçenlerde paylaşılan faturada böyle idi, servisin sattığı fren balatası piyasada araştırma ve tecrübe yapmamış iseniz takabileceğiniz en güvenilir ve kaliteli balatadır. Yan sanayi ön balatalar 30 liradan 60-70 liraya kadar satılıyor sangsin, hi-q, bosch gibi markalar ben şahsen kullanmam onları çünki yan sanayi balataların türlü türlü sorunlar çıkardığı geçmişte tartışıldı kaliper pimlerini bozması tıngırtı sesi yapması disklerin balatadan fazla aşınması gibi sorunlar çıkarması muhtemel ama çıkarmaz ise de bir nevi risk ve şans işi. Servisteki pekçok parçada marka yazmaz.

8. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    önceki forum yazılarında ya benzinli ile dizelin yada abs li modelin farklı oldugu yazılmıştı fakat onuda bulamadım

Bu Sayfayı Paylaş