öncelikle merhabalar benim 1.5 crdi 2007 model getz aracım var. aracımın 1 2 ve geri vitesine ( soguk sıcak farketmiyor ) heleki geri vitesi 4 5 kere deniyorum geçmiyor. 2. vitesten 1 atarken çok takılıyor. sizce bu sorun neden olabilir? iyi günler
sanayide yag degişimi yapmamı söylediler e bazı yerleri okudugum zaman shell hyundai gear 75w-85 yagından kpyulmadıgı zamn sıkıntı oluyormuş bu yagı aradım ama sanayide yoktu. serviste benim aracım için bu işlemi yaparlarmı çok maliyetli olurmu?
Merhaba ucuza halletmek istiyorsan netten yağı al servise öyle git ekstradan para vermemek için. hyundai servisine gitmende fayda var tabi...
Castrol 75w90 yağ ile değişim yapın farkı hissedeceksiniz. 2008 ceratoların geri vitesi de geçmez kolay kolay ama bu yağ değişiminden sonra tek seferde geçer oldu. Usta ördek diye bir aparatla yağı koyar.
şanzımanın yapısından dolayı: araç hareket halindeyken 2den 1e geçmez. bu arıza değildir. geriye geçerken de dişli bazen yerine oturmaz, geriye takacağınız zaman geçmiyorsa, debriyajı biraz kaldırın, vitesin kolaylıkla geriye geçmesi lazım. bu durumda da geriye geçmiyorsa sanayide bir şanzımancıya baktırın. manuel viteste şanzıman yağını değiştirerek kendi başına bir çözüm elde edemezsiniz.
bugün sanayiye sabah gittim.( ustam sagolsun beni sever pazar sabahı geldi dükkanı açtı ) Aracı lifte kaldırdık şanzıman yagına baktıgında biraz yag azalttıgını ve çok pis oldugunu gözlemledi . ustam şanzıman yagının hiç degişmedigini söyledi . gittim sanayide parçacı aradım en son açık bir fordcudan 2 litre 75 90 şanzıman yagı aldım. degiştirdik arabanın vites geçişleri anlatamam çok yumuşadı viteslere tek seferde geçmeye başladı ve eski yagın içerisinde metal parcacıkları vardı.
Siz yinede geri vitese gecislerde 1 vites yapin oyle gecin geriye. Hatta ben 1 e takip bir mm ilerleyip geciyorum geriye. Hundai servis ustasi boyle yap acelen yoksa dedi. Bunu denerseniz yaginizdan cikan o kucuk metal parcalari birdaha olmaz.
o nasıl oluyor bızede anlatırmısın 1e alıp gerıye nasıl takıyorsun ? bende denemek ısterım. bu arada sanzuman yagı nekadar tuttu ve nekadar zamanda bır degısmelı ?
Bazen geri vitese gecisde takiliyor. Servise goturdum usta disli sistemi duz oldugu icin once 1 vitese tak hafif ileri git sonra geriye tak dedi aynn uyguliyorum yag gibi geviyor
anladım deneyeyım bır gun ben sandım kı oldugu yerde 1 e tak sonra mandalı cek. nasıl durucak vıtes o sekılde nasıl gecer dıye dusunmustum.bırde sanırım sanzuman sogukken yapıyor genelde sıcakken yag gb akıyor benımkı.