Arkadaslar kolay gelsin ben vites korugu ariyorum ama bir turlu bulamadim ben aracim ful oldugu icin vites korugu fermarli eger bulabilecegim bir yer varsa yorumlarinizi bekliyorum
Merhaba; Bende baya araştırdım. ancak artık fermuarlı vites körüğü üretmiyorlarmış. Yukarıdaki linkte olan var oda üst kısmı lastikli. Bizim araçlara oluyor. Ancak ben sanayide döşemeciye gittim istersen aynısından yaparız dedi. 30TL ücreti. Ben de fermuarsız, üstten lastikli, daha kalın malzemeden (Orjinali kağıt gibi idi) yaptırdım. 20TL verdim. Biraz kuvveti çekince körük ve kasnağı çıkıyor. Kasnakta tırnaklar var yeni körüğü onlara geçirip takmak lazım.
linkteki vites körüğü resimlerdeki vitese oluyor mu? ben sipariş verdim linktekinden geldi ama takamadım.
Önce vites başı dökülecek. Sonra körükten çekerek tırnaklardan kurtar. Yeni olanı aynı deliklere göre del. Çerçeveye tak ve tırnaklara geçir. En son vites başını tak. Baktınız olmuyor. Sanayide tanıdığınız ustaya rica edin takarlar.
körüğün lastikli üst kısmı var, orası mandal diye tabir edilen( geri vitese atarken yukarı kaldırdığımız kısım) yere nasıl geçirilecek?
Vites topuzunu çevirerek (saat yönü tersine doğru) çıkarınca alttan yay ve mandal kısmın üstü çıkıyor. Körüğü geçirip taktıktan sonra yay ve mandalı sonra vites topuzunu tekrar takalım. Lastikli kısım dar biraz, zorlayarak mandal tırtığına kadar takılabilir. Kolay Gelsin.