Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Getz 1.5 Crdi (2006) Vites Problemi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Emrenov tarafından 10 Nisan 2026 20:19 tarihinde açılan konu

1. Emrenov

Emrenov Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emre Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba,

Yaklaşık 4 ay önce satın aldığım 2006 model Hyundai Getz 1.5 CRDI aracım var. Dün yaklaşık 200 km yol yaptıktan sonra akşamüzeri eve geldim. Aracı park ederken manevra sırasında (ileri-geri yaparken) bir anda metalik bir ses gelmeye başladı. Ardından vites geçmesine rağmen araç hareket etmemeye başladı. Birkaç kere istop ettirip tekrardan çalıştırdım ama durum düzelmedi. Bugün öğlen denemek için tekrar çalıştırdım ses yoktu ve vitesler geçiyordu. Bir tur atıp aracı yine bıraktım. Şimdi ben bu arabayı yine kullanacağım ama beni yolda bırakır diye de korkuyorum açıkçası. Çünkü sorun ne, bir daha olur mu bilmiyorum. Zaten arabanın vitesle ilgili başka sorunları da var (3. vitese geçmek isterken vites kolunun kemik gibi sertleşip 3'e atmaması gibi). Daha önce başına gelen ya da yardımcı olabilecek arkadaşlar için video linkini aşağı bırakıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

https://youtube.com/shorts/Nz66Rifa-HQ

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,462
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam bana kalırsa ,3. Vites dediğiniz anda aklıma baskı balata geldi. Otomatik değil sanırım belirtmemişsiniz ama yakın zamanda değişmediyse , baskı balatanın değişmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Ayrıca videoyu sonradan izleyince dikkatimi çekti , aracın rölantide çalışırkenki sesi hiç normal değil. Baskı balatayı gösterirken motora da bir bakılsa iyi olur.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,594
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, halat ve mesnet probleminiz varsa vitese takamıyor olabilirsiniz. baskı balata gitmiş olsa tekrar geri gelmez. sesten hiç bir şey anlaşılmıyor, debriyaja basınca ses kesiliyor mu?
    bence bir an önce baktırmanızda fayda var.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Emrenov

Emrenov Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emre Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Evet, otomatik değil. Ben aracı yaklaşık 4 ay önce aldığım için önceden değişip değişmediği konusunda bir fikrim yok. Ama aldığım kişiler herhangi bir şey değiştiğine dair bir bilgi vermemişti.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Emrenov

Emrenov Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emre Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Evet, usta da videodaki sesten hiçbir şey anlaşılmadığını söyledi. Yine böyle olduğunda getir diyor ama hem her zaman olan bir şey değil (ilk defa oldu) hem de öyle bir durumda araç yürümüyor ki. Nasıl götüreyim? Bir de o an çok detaylı inceleyemedim ama debriyaja bastığımda sesin kesilmeden devam ettiğini hatırlıyorum. En kısa sürede baktıracağım.

Bu Sayfayı Paylaş