Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır hyundai kullanıcısıyım ve internette aracımın iç yada dış modifiye veya herhangi bir problemin çözümüyle ilgili arama yaptuğımda genelde ya çok alakasız bilgilerle karşılaşıyorum yada hiç karşılaşmıyorum ama diğer markalara baktığım çok zengin bir bilgi ağı var modifiyesinden problemine sizde bu sorundan müzdarip misiniz nasıl bir çözüm geliştirebiliriz hyundai kullanıcıları olarak ? Aracım 2014 Yeni Hyundai i20 1.4 Crdi Style
araç daha piyasaya çıkalı 1 sene oldu ne bekliyorsun ki yurtdışı forumlara falan bak yada kendin birşeyler deneyip paylaş zamanla çoğalır aradığın şeyler
Hyundai için bol miktarda parça üreten ciddi modifiye firmaları yok, mesela bir accent için veilside marka body kit bulamazsınız yada hyundai için bire bir uyumlu üretilmiş bir borla veya remus marka sport/racing tipi komple eksoz setini de hazır halde bulamazsınız. Aradığınız şey bunun gibi birşey ise hyundai tercih etmek yerine japon yada amerikan menşeili ve Türkiyede bulunmayan yada çok az rastlanan otomobillerden bir tane bulup onun üzerinde modifiye merakınızı gidermeniz gerekli. Hyundai nin de modifiye için güzel bir sinerji oluşturacak otomobilleri var ama onlarda Türkiyede ya çok az var yada ulaşması zor diyeceksiniz mesela fx coupe nin v6 motorlusu yada bir genesis coupe gibi bunlara gerçek modifiye olur ve uluslararası manada her kesimden muhatapta bulursunuz. Türkiyedeki hyundai kullanıcıları bu markanın genellikle ekonomi açısından genellikle küçük ve ucuz sınıf otomobillerini sıklıkla tercih ediyor daha yükseğe açılan insanlar zaten gidip mercedes yada bmw ye biniyorlar. Yani bir genesis coupe alacak parası olan adam bu ülkede gidipte o arabayı almıyor gidiyor onun yerine aynı değerde bmw 320 alıyor sonra üretici ne yapsın? birde bunun RC yada GTI versiyonunu çıkarmıyor bile, birde buna destek verebilecek tedarikçilerce modifiye parça üretilmez elbette. Üretilse bile o eksozu ilk polis çevirmesine kadar kullanırsınız, cam filminide öyle. Benim param olsa gidip üst segment otomobil yerine aynı değerdeki hyundainin modifiyeye yatkın olan bu modellerinden birisini alırdım orası başka. Onun dışında klasik problemlerin giderilmesi sıklıkla görülen şikayetlerin düzeltilmesi ile ilgili yeterince bilgi var zaten. Markayı marka yapan şey onu kullanan tüketicisinin tercihleridir sonuçta. Müşteri veli nimettir yani. Ne zaman gerçekten modifiye ihtiyacı duyulursa ona göre muhakkak birşeyler olur, arz talep meselesidir. Birde şu var Hyundai markasının otomobilleri diğer bilgi bolluğuna sahip otomobiller kadar problem çıkarmıyorlar diye düşünüyorum, zaten hyundai bu günlere gelmişse bu sebeple geldi. O yüzden çok fazla sorun giderme detayına da gerek yok yinede yazılmış konuşulmuş birsürü problem konusu var ama birçoğu çok basit şeyler bu da problem mi? dedirten şeyler. Bir alfa romeo gibi değil onun gibi olmazda Şahsen kendi arabamdaki ufak sorunların tümünü forumdaki bilgilerle çözdüm ve artık arabamda problem yaşamaktan asla korkmayan birisi haline geldim bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
kardeş ankaradaymışsın zaten ivedikte otomoda var ne ararsan derdine dermanı bulursun orada Timuru bul arabana ne istersen yapar, böylesine yeni bir araçta istediğin modifikasyonları forumda biraz zor bulursun gibime geliyor
Türkiye'de genel bir durum bence: 2 ay önce 2007 model astra H kasa dizel aracımı sattım: bu araçların çoğunda bagaj lambası çalışmıyor, Türkiyedeki forumlarda hiçbir bilgi yok. forumlara baktığımda bu sorunun sadece benim aracımda olduğunu sanmıştım. sonra yurtdışı forumlara baktım ki bu olay kronikmiş. bagaj kilidine bir yerden su giriyormuş. buna benzer astranın 4-5 kronik sorununu buldum, türkiyedeki forumlarda bu problemden nerdeyse hiç bahsedilmemiş. türkiyede opelin iki tane geniş kapsamlı forumu var, üstelik opel astra zamanında çok satmış bir araç. yani türkiyede kullanıcılar çoğu zaman yaptıklarını foruma taşımıyor, bizim hyundai forumunda bile bu şekilde bilgi aktaran birkaç kişi var.
bence konu başlıkları yetersiz kalıyor. mesela benim şanzıman ile ilgili sorunum var diyelim. konu başlığını "yumurtamda problem" diye kısa ve basit yazarsam diğer forumda dolaşan arkadaşların yarısını bir kere kafadan kaybederiz. Bence konu başlıkları daha ayrıntılı olmalı yada konuyu açan arkadaş yetersiz olsa bile konu ilerledikçe ve netleştikçe uygun bir konu başlığı yazılarak güncellenmeli diye düşünüyorum.