Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Excell Kalorifer Sorunu

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda suatbeyim tarafından 6 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. suatbeyim

suatbeyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    suat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Aracın içine kaloriferden su damlamaya başladı. Uzun süre kullanmamda radyatörde su eksilkmeler oldu. Bende kaloriferi düğmelerinden komple kapadım. Açtığımda yine damlamalar oluyor. Kalorifer çalışmayınca özellikle yağoşlı havalarda camlar buhardan dışarısı görülmüyor. Muhtemelen kalorifer peteği delindi. Ya da başka sorun. Rast gele bir elektrikçiye gittim. Torpido sökülmesi lazım dedi. Kalorifer peteği 60-100 lire gibi bir para tahminimce. Ama işçiliğe 200-300 tutar diyorlar. Hyundai excell'lerde petek torpido çıkmadan değişmez mi? Ya da başka sorun olabilir mi? Mesela musluk bozuk olablir. Muslukda torpidoda çıkmazdan değişmez mi? O kadar işçilik ücretini boşa ödemek istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.l

2. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Suat abi benzer bi durumla ben karşılaştım ama anlattıklarınıza pek benzemiyor. Yağmurlu havalarda aşırı derecede ön cam buhar oluyordu. Sonradan farkettim sağ tarafa da su birikiyor yağmurlu havalarda. aracın içini komple söküp aradılar sorun yok dediler. Sonra sanayide bi arkadaşımın yanına çay içmeye gittiğimde ona danıştım. bu ön ızgara var ya. onun altında bi yerde bi conta tarzına birşey yırtılmış , dolayısıyla yağan yağmur ızgaradan geçerken arabanında içine su damlartıyormuş. Sorunum ondan sonra kesildi. Bi baktırın isterseniz. Ama net olarak kaloriferdeyse yardımcı olamam sanırım

3. acelik

acelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Abdullah ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    hocam bende de su eksiltme sorunu var benimde petek delik büyük bi ihtimal.kaloriferi açtığınızda içeri küf kokusuna benzer bi koku geliyosa sorunun petekte olması ihtimali çok yüksek.delik tıkayıcı ürünler var onlardan kullanın diycem ama sizin bariz su damlıyomuş fiyatı uygun isterseniz bi deneyin.ben şimdilik onlarla idare ediyorum ama antifiriz kullanmam sonucu ürünün işe yararlığı kalmadı :( canımı çok sıkıyo ama dediğiniz gibi işçilik baya bi fazla.araştırıp ucuz bi işçilikle yaptırmak lazım aslında.önemli bi olay çünkü.

4. suatbeyim

suatbeyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    suat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Oğuz bey aracımın içine dışardan su girmiyor. Saedece kaloriferi açınca torpidonun altından gözle görülür su damlıyor. Ben kaloriferi kapadım. Dalgınlığıma gelip içindeki suyu bitirip, çonta yakabilirim. Nasip olursa ilk fırsatımda yaptıracağım. Aldığım kişi araca herhalde hiç antifiriz koymamış, benim ilk işim araca antifiriz koymak oldu. Muhtemelen petek küflenmiş ve antifirizle beraber delindi. Benim adıl öğrenmek istediğim torpido kalkmadan kalorifer peteğine ulaşılamıyor mu? Bakalaım bunuda yarın muhtemelen anlayacağız. Cumartesi günü öğleye kadar çalışıyorum. Bir kaç yerde sordukdan sonra işime gelen yere artık yaptıracağım.

5. suatbeyim

suatbeyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    suat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Kalorifer işinide çözdük aAllah'ın izniyle. Hyundai excel aracı olana süpriz :) Torpido sökülmeden kalorifer peteği çıkarılıyor ve yenisi ile değiştiriliyor. Bursa'da kaloriferciye gittim. Tam fiyat veremem dediler peteğe bakmak lazım dediler. Topidonun altından ve ön kaputtan işlemler yaparak peteği çıkardılar. Peteğim bitik haldeydi. Yenisi ile değiştirdiler. Komple işçilik ve petek fiyatı 220 tl aldılar. Şimdi aracım süper bir şekilde ısınıyor.

6. simbat28

simbat28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sinan özçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ne mutlu sana keşke bizim araçta ısıtsa adına sevindimm

Bu Sayfayı Paylaş