Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Excel Sis Farı Hakkında Yardım Lütfen

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda Bilmex tarafından 16 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. Bilmex

Bilmex Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet KOCA
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Merhaba Arkadaşlar,

1994 Model Hyundai Excel aracım var. Sis farı takmak istiyorum. Montajını v.s. kendim yapacağım. Aşağıdaki linkteki sis farını takacağım, araya birde role ve sigorta ekleyeceğim. 2. linkteki far rolesinden elimde 1 adet mevcut, sormak istediğim her far için ayrı role mi kullanılacak yoksa tek roleden her 2 fara mı kablo çekeceğiz? Birde ben ön panelde sis farı için bir düğme göremiyorum, kendim bir düğme ayarlayacağım haricen, direk aküden elektrik alıp sırasıyla sigorta, role, düğme ve fara şeklinde bağlıcam diye düşünüyorum, yani tesisatı tamamen kendim kuracağım.başka şekilde önerisi olan varsa farklı fikirlere açığım. Yorumlarınız ve katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

sis farı
    Transformacion Colormatic 12,8 cm x 45 cm Halogen Ampüllü Sis Farı Seti 81b137 - Oto Aydınlatma Ürünleri

role
    EURO ESPANA 12 volt Far Rölesi 31c050 - Yedek Parça

2. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Allah kolaylık versin.
    Röleler normalde 3 bacaklıdır (ya da siz 3 bacaklı olanından alın).1 tetik ucu diğer 2 uçta kontaklardır.
    Tetik ucuna voltaj gelince röle iletken hale gelir.Siz tetik bacağına bağlamak istediğiniz yerden (parklar, sisler yada kontak) bir kablo çekin.Anahtarın bir ucuna bağlayın.Diğer ucunu rölenin tetik bacağına bağlayın.Sonra akünün + kutbundan önce sigortaya sonra rölenin kontak bacaklarına kabloyu bağlayın.Rölenin kontak bacaklarının çıkışından sis farının + ucuna bağlayın.Sis farının - ucunu aracın herhangi bir yerine şaseleyin.

Bilmex bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş