Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai eski aracım ile kıyasladım,

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda muratkanat71 tarafından 7 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. muratkanat71

muratkanat71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba,

12/2009 da Hyundai accent era 1.4 abs li 22.600 TL ye sıfır araç satın aldım.Satın alırken fiyatı ,görüntüsü 4 kapı olması ve taksici arkadaşlar ile yaptığım konuşmalara istinaden tercihim oldu.

Aynı gün sattığım araç ise ; opel corsa 1,7 dti (corsavan) idi, onuda 2003 yılında sıfır almıştım.
    Şimdi 2 aracı kıyaslıyorum da çok kalite farkı mevcut.
    Hyundai dış görüntüsü güzel ama kalite,işçilik ,malzeme kötü.
    Sattığım corsa ,opel segmenti içerisinde en düşük fiyat ve kaliteli araç olmasına rağmen hakikaten iyimiş.

Fabrika verilerindeki yakıt miktarını bile tutmamakta ,şimdi anlıyorum bizler yani ayda ortalama 500-600 km yapan kullanıcılar için hiç uygun bir araç değilmiş.Çok fazla yakıt yakıyor,fabrika verileri tutmuyor.

Bunu sizler ile paylaşmak istedim.
    Saygılarımla,

2. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler..Öncelikle "marka olarak" iki aracı kıyasladığınızda bu sonuca varmanız normal ancak göz ardı ettiğiniz...
    12/2009 da Hyundai accent era 1.4 abs li 22.600 TL ye sıfır araç satın aldım <table ="blok" style="width: 770px; page-break-inside: avoid; "><t><tr><td style="font-family: Arial, helvetica; font-size: 11px; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 2px; border-bottom-color: rgb(238, 238, 238); padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 8px; width: 100px; ">Yeni Corsa 5 Kapı</td><td style="font-family: Arial, helvetica; font-size: 11px; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 2px; border-bottom-color: rgb(238, 238, 238); padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 8px; width: 213px; ">1.4i Twinport</td><td style="font-family: Arial, helvetica; font-size: 11px; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 2px; border-bottom-color: rgb(238, 238, 238); padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 8px; width: 200px; ">Enjoy 111</td><td ="halign2" style="font-family: Arial, helvetica; font-size: 11px; text-align: right !imant; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 8px; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 2px; border-bottom-color: rgb(238, 238, 238); width: 120px; ">35.115</td><td ="halign2" style="font-family: Arial, helvetica; font-size: 11px; text-align: right !imant; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 8px; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 2px; border-bottom-color: rgb(238, 238, 238); width: 120px; ">30.865 </td></tr></t></table>
    Acaba aradaki yaklaşık % 36'ya denk gelen 8.000TL fark'ı Opel boşuna'mı alıyor dersiniz...kıyaslama yapılacaksa maliyetleri yaklaşık olan araçlar arasında yapılmalı diye düşünüyorum, yanlışmıyım acaba...
    NOT : Corsa'nın en düşük versiyonu..

3. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    coşkun bey corsa van 3 kapı olanlar galiba
    Düzenleyen : enginis58

4. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    <TABLE =blok>

<TD style="WIDTH: 100px">Yeni Corsa 3 Kapı
    <TD style="WIDTH: 213px">1.4i Twinport
    <TD style="WIDTH: 200px">Sport
    <TD style="WIDTH: 120px" =halign2>34.513
    <TD style="WIDTH: 120px" =halign2>33.5133 kapı daha pahalı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracınız hayırlısı olsun.
    ama coskun beyın soledıgıne katılıyorum.
    aracları fıyat performan olarak karsılastırın.
    yakıtınız zamanla dusucektır bende 2010 model var
    aldıgınız araca fark 8000tl lık masraf yapın daha ıyı olucaktırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Düzenleyen : umt35

6. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Onu bunu bilmem de,dün citroen c3 ün yeni kasasını gördüm.Resmen bittim arabaya.Mükemmel olmuş.

7. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben bındım arkadsım aldı
    malzeme kalıtesı o sınıf bır araba ıcın cok etkıleyıcı

8. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlk defa bir fransız malına güzel gözle baktım.Reno dan zaten nefret ederim.Ama gerçekten süper yapmışlar.Ağzımın suyu aktı

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracınız hayırlı uğurlu olsun , tez vakitde ısınacağınıza eminim ...
    corsaya göre oldukca dayanıklı ve güvenli bir arac olduğuna emin olabilirsiniz ...

10. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bence Corsa ile i20'yi kıyaslamalısınız Hyundai'nin Corsa'ya karşılık modeli i20'dir ve de i20 malzeme kalitesi,güvenilirlik ve yakıt ekonomisi açısından corsa'dan aşagı değildir.

11. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    daha bugüngörevli olduğumehliyet sınavından dönrken bindiğim kurs aracı opel corsa idi.1000 motr vardı.adam söyleniyodu.hem opele hem motora.yanında ki arkadaşına tavsiye etti.ne alırsan al opel corsa almadiye.

12. muratkanat71

muratkanat71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle tüm okuyan ve cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
    Ben hyundai era yı kötülemek için değil ama ortalama 2 ay ve 800 km lik fikrimi paylaşmak istedim.
    Eski aracım Opel corsa van idi, 2003 yılında 19.800,00 TL ye almıştım.Ben açtırdım,koltuk taktırdım ve ruhsata hususi işletmiştim.Ve tek kapı olduğu için ;60.000 km de, aralık 2009 da 11.500 TL ye sattım.
    İleride inşallah forumda cevap yazan arkadaşla aynı fikirleri paylaşırım.Aracı aldım artık en az da 5-6 yıl kullanıcam
    Ama hyundai fabrikasının bu forumda yazanları okuması özellikle fabrika yakıt verilerini ,gerçek kullanıcı değerleri ile değiştirmesini isterim.Anladığım kadarı ile benim ile aynı sıkıntıları yaşayan forum kullanıcıları mevcut.
    Saygılarımla,

13. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Anladığım kadarıyla 1.4 benzinli aracınızın yakıt tüketiminin test verilerinden yüksek olduğunu yazmışsınız.Ben aracımı aldığımda test verileri 5.5/8.2 şeklindeydi böyle hatırlıyorum az önce kontrol ettim 5.1/8.0 yazmışlar.Motor değişmediğine göre test kriterleri değişmiş olmalı.

5.1 ve 8.0 lt mümkün değerler değil.Ancak uzun yolda aracımla 800km yi aşıyorum bilgi ekranımda da bu 800km sonunda 5.3lt ortalama değerini bir çok defalar yakaladım.Şehir içi şartları ise çok değişken olduğu için bu konuda konuşmak yersiz olur.Ben aracımı kısa mesafelerde kullanıyorum ve kışın en çok 9.5lt ortalama görüyorum.

Aracımın yakıtından memnunum ve tüp taktırmayı hiç düşünmedim.Çok yakan araçlar değil asıl sorun anormal yüksek olan ve zamma doymayan akaryakıt fiyatlarında.

14. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fabrika verilerde kullanıcıların 120-160 veya daha yukarıdaki değerlerini yazmaz bunu hiçbir marka yazmaz 90 km sabit hızda normal kullanımda yaktığı değerdir onlar ve istendiğinde tutturulabilir ve yüksek hızlardaki değerleri yaparken yakıtını da anlamak durumundayız.

Bu Sayfayı Paylaş