Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Era Otomatik Vites Alırken ?(acil)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ahmetsagdic tarafından 23 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

1. ahmetsagdic

ahmetsagdic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    AHMET SAĞDIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba arkadaş benim aracı sattım ve accent era arayışı içindeyim birtane buldum şu şekilde buldum
    accent era 2006 select model 1.6 cvvt lpg tam otomatik 4 ileri şanzuman
    sizden rica bu aracı expere götürücem ama otomatik kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum experde yada kendim kontrol ederken arızalı yada sorunlu olup olmadığını nasıl anların yani nasıl kontrol ederim iyi yada sağlam olduğunu nasıl anlarım
    yani kısaca arabaya bindiğim zaman viteste sorun olup olmadığını nasıl anlarım?
    hyundai era otomatik kullanan yada kullanmış arkadaşlardan yardım istiyorum. nelere dikkat etmeliyim?
    acil yardım ederseniz sevinirim.

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Daha önce bir konu içinde ya da mesajla uzun bir paylaşım yapmıştım. Bulursam atarım buraya.

3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bulamadım. Yazayım tekrardan. Genel olarak bildiklerimi yazıyorum. Araçtan araca bazı farklılıklar olabilir.

1. Vites topusundaki düğmeye basmadan P konumundan çıkmaması gerekir.
    2. Vites geçişlerinde vuruntu olmamalı.
    3. P den R ye, D den R ye geçişlerde "küt" diye vurmamalı.
    4. P den R ye veya D den R ye aldığınızda doldurma süresi 2-3 saniyeyi geçmemeli.
    5.Aracın L konumunda 2. vitese geçmeyecek. (sadece 1. viteste gidecek)
    6. 2 konumunda sadece 1 ve 2. vitesler arasında gezinecek, 3 e geçmeyecek.
    7. Vites topuzundaki küçük düğmeye (OD Tuşu) bastığınızda, ekranda "OD Off" yazması gerekir. Bu konumda araç 1-2-3. viteslerde dolanmalı 4. vitese geçmemelidir.
    8. Şanzıman yağı ve filtresi ne zaman değişmiş sorulmalı, hangi yağ kullanılmış öğrenilmeli.
    9. Araç eğer soğuksa en az 10-15 km kadar kullanılmalı, 90-100 km hıza çıkabileceğiniz bir yolda deneme yapılmalı. Motor ve şanzıman ısındıktan sonra araç 4. viteste şanzıman kilidini aktif etmesi gerekiyor. Bu durumda Motor devri 2000 iken hız 90 km, 2500 iken 110 km de olur. Eğer bu durumu göremezseniz şanzıman kilidi sorunlu demektir. Uzun yolda fazla yakıt tüketirsiniz.
    10. Motor ve şanzıman ısındıktan sonra arada dip gaz yapın ve vites küçültmesine bakın, vuruntu var mı, çabuk vites küçültüyor mu?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme: 23 Nisan 2018
    emrex, mt_44, YasinD. ve 3 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş