Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Era Ön Kule Gergi Demiri Yapmak.

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda ercakmak tarafından 29 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. ercakmak

ercakmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Merhaba arkadaşlar. ERA aracımıza ön kule gergisi yapmak istiyoruz. nedense bu demir parçası bence çok pahalı. Lütfen elinde bu gergiden olan varsa buraya ölçülerini yazar ve detaylı resim atarsa çok memnun olurum. Hatta içimizde bu parçanın ölçülerini verecek arkadaş var ise solid de çizebiliriz. Teşekkürler.. Kolay Gelsin.

2. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    forumda 2.el satan vardı.fiyat uygun olursa alın derim.

3. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne işe yarıyomuş bu kule gergisi?görsellerden baktım ama motorun üstüne koyulan demir galiba

4. Cahidim

Cahidim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    Cahit saritalat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (1996-2001) RD
    Ben ne ise yaradigini biliyorum da nasil o ise yaradigini bilmiyorum. Teknik bilgisi olan biri anlatsa ne hos olur

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    el yapımı olarak herhangi bir demirden imal etmek çok yanlış olur, yay çeliği gibi sert ve kolay eğrilmeyen 20-25mm çapında bir çelik boru yada mil bulmanız gerekli sertleştirmek için ısıl işlemi sonradan yapmanız olmaz, profesyonel ısıl işlem yapılan yere gönderseniz astarı yüzünü geçer ve paslanmadan korumanız zorlaşır, elektrod kaynağı ile yaptığınız kaynak kırılabilir amortisör kulelerine geçirilen sac plaka kısımlarını aynı cins çelikten bulup gazaltı yada argon kaynağı ile kaynak yaptırmanız gerekli, neden pahalı olduğu böylece umarım anlaşılmıştır:) borucudan dikişli boru alıp galvanizli yumuşak saca kaynak yaptırırsanız 20 liraya da mal edersiniz ama şaseden önce bu boru esner:) bu durumda da bir işe yaramaz sadece görüntü olur o da kaputu açarsanız görünecek bir detay:)

Ne işe yaradığını merak edenler için; virajlarda dönüşlerde amortisör ve yaylar ile beraber şasi de birkaç milimetre esner, özellikle amortisör kuleleri ani direksiyon hareketlerinde ve hızlı virajlarda milimetrik olarak birbirine yaklaşır ve uzaklaşır bu esnemeler dönüş atikliğini ve tekerleklerin yere temas kuvvetinin eşitliğini çok hafif bozar, bunu önlemek için iki amortisör kulesini bu kule gergisi ile birbirine bağlıyorlar birbirine paralel biçimde esneme yapıyor yada gereksiz esnemesi önlenmiş oluyor bu olay sonucunda yol tutuşu doğrudan artmaz ama direksiyon tepkisini arttırır araba daha çabuk döner fırt diye fakat uzun virajda hızlandıkça ön taraf daha erken yolu bırakır, direksiyonu bu konfigürasyona manipüle biçimde kullanırsanız yol tutuşu anca o şekilde artacaktır.

<<bülent>> ve gogo46 bunu beğendi.
  6. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    kule gergisinin ne işe yaradıgını çok iyi anlatmışsınız helal :)

spor yay,kısa amortisör,buyuk jant varsa araçta kule gergiside kullanılmalıdır.yol tutuşu arttırır,direksiyon hasatiyetini yükseltir,fren mesafesini bile kısaltır.uzun virajlarda aracı zorlarsanız ön taraf düz gitmek ister.aracınızı iyi tanıyorsanız bunu avantaja çevirebilirsiniz.zaten aynı virajı kule gergisiz daha yavaş çıkıyorsunuzdur.çogu aracımda kullanmışımdır.custom olarak kendimde yaptırdım.(kalörifer borusundan)

<<bülent>> ve erenuzel41 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş