2010 1.6 Hyundai Era kullanıcısıyım.Benzin Fiatlarının aşırı yükselmesinden dolayı, 21 Haziran 2022 de aracımı, Atiker Grand Lpg taktırdım.Ancak arabayla 5-6 km kadar yol yaptığımda motor sıcaklığını aracın içinde hissettim.Kaputa açtım motor kapağının üstü aşırı sıcaktı fan henüz açılmamıştı az bekledim açıldı.Motorun bu kadar ısınması lpg den mi,2-3 yıldır arabayı kullanıyorum motor sıcaklığını hiç arabanın içinde hissetmemiştim.Aynı sorunu benim gibi yaşayan varmı.Herhangi bir sıkıntı olurmu.Saygılar.
motorun ısınmasını motora bakarak anlamak doğru değil, aracınızda motor sıcaklık(hararet) göstergesi varsa ve normal seviyedeyse hiçbirşey yapmanıza gerek yok. motor sıcaklık göstergesi yoksa, obd cihazıyla sıcaklığa bakabilirsiniz. lpg çalışırken motor suyunu soğutur, bu nedenle ilave hararete neden olmaz. ama motor suyu hortumları sökülüp değiştirildiği için montaj sırasında hata yapılmışsa aracınızda hararet problemi görülebilir.
Bende 2011 1.6 Era var. LPG de kullanıyorum sürekli böyle bir sıkıntı yok. Gazdan bağımsız başka bir sıkıntı da olabilir.
Motor yüksek sıcaklıkta çalışır bunda sorun yok hararet gostergeniz normalse sorun yok ama burda kilit cümle benim için ısıyı içerde hissediyorum oldu. Bildiğim kadarıyla obd li sistemlerde direksiyon altındaki obd soketine bağlantı yapılıyor ayrıca gaz göstergesi de kabın içine getiriliyor bu işlemlerde kablolama için motorla göğüs arasındaki bölüme delik açılıyor diye biliyorum acaba Cok büyük mu deldiler ve gerekli izolasyonu yapmadılar mı diye aklıma geldi
Hocam merhaba, era da klima sıcak yada soğuk farketmez kalorifer peteğinden sıcak su dolaşımı oluyor, oda bir süre sonra ayak alt kısımların ısınmasına neden oluyor, elinizi aşağı bölümlere dokunduğunuz da sıcaklığı hissedersiniz. Ben alıştım arada klima açıp ayaklara vermek gerekiyor
İşte buna inanmam. Yazın sıcağa alınca arabanın içinde duramazsın soğuğa alırım o ısınma olayı geçiyor . Peteğe gelen sıcak su olmadığı için içerisi serinliyor. Sizin sıcak soğuk anahtarının çalıştığına emin misiniz ? Telleri falan kopmuş olmasın ?
Palio gibi bir araç almak var aklımda 2. araç olarak. Arkadaşta vardı geçenlerde konuşurken satacağım demişti. Alabilirim uygun dersen dedim. Ayak üstü konuştuk neyse detaylara gerek yok ama o da şu sorundan bahsetti. Tek sıkıntım araba yaz kış sıcak hava veriyor içeriye onunda nedenini biliyorum petek kısmında bir musluk vardı o arızalıydı. O an parça bulamadım iptal ettik direk bağladık ama satacağımda yaptırır öyle satarım. Kışın dert değil ama yazın içeri sıcak hava hissettiriyor kendisine demişti. Öyle bir durum olabilir mi acaba? Olayın detayını tam olarak bilmiyorum ama hani belki alakası olabilir diye yazdım.
Olabilir tabi ki . https://drive.google.com/file/d/1vp5-niGb7ZWmhLfOxhU56dcC0vXu7ZKJ/view?usp=drivesdk Rusça falan ama tamir kılavuzu . İlgili bölümü inceleyin.
Musluk yoksa bile bir şekilde sıcak hava akımını kesip klimadan gelen havaya yönlendiren bir sistem var. Bu sistem bozukta olabilir
O sistem var sıkıntı yok çalışıyor, ama petekte sürekli sıcak su olduğundan etrafındaki trim parçaları felan zamanla ısınmaya başlıyor ve pasif sıcaklık veriyor ortama.
İşte bende bu sorunu yaşamıyorum diyorum. ACS (Aç Camı Serinle) yapınca falan mı hissetmiyorum bilmem artık. Havalar 20-22 derece iken (nem oranı düşüktür Konya da) soğuğa almayıp tam ortaya getirsem bile ısındığımı hissetmedim. Sadece temizz hava için camı açtım.
Bahsedilen ariza lpg montajindan sonra olmuş anlaşılan onun için su hattının dogru montajlandigindan emin olunmali