İyi günler ben Hyundai Accent Era. Arka arabamı satışı yaptım ertesi gün adam beni arayıp araç arıza verdi ne masraf çıkarsa yarı yarıya yaptıralım diyor ben öğrenci olduğum için param olmadığını sattığım arabanın parasınıda borçlarımı kapattığımı söyledim adam dedi yasal hakkımı kullanıcam avukatımla konuşun dediler ve aracı ben kullanırken bişey yoktu bende olmadı bi sorunu yoktu araçtan anlamadığımı söyledim ve hani adam araca bindi gezdi yanında arkadaşıyla geldi arabadan anladıklarını söylediler masrafı olduğunu söylediler ağır hasar kayıtlı olduğunu bilerek aldılar şimdi benden böyle bi para talep edebilirlermi lütfen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
araçta gizlenmiş bir kusur varsa hak talep edebilir. gizlenmiş kusur olduğu bir bilirkişi tarafından raporlanırsa ve olay mahkemeye giderse haksız çıkarsınız. haksızlık sonucunda hapis kararı çıkmaz. belli bir maddi tazminat alabilirler. buna benzer bir mahkemenin sonuçlanma süresi ortalama 3 yıldır. gerçekten gizlediğiniz bir kusur varsa sattığınız adamla anlaşın. gizlenmiş bir kusur olmadığı düşünüyorsanız adamın ne dediği önemli değil.
Ağır hasar kayıtlı olduğunu bilerek almışsa boş konuşuyo. Zorla mı sattın iyice baktırsaymış. Hem ucuza araba al hem de masrafını karşıla de. O zaman masraftan kaçınıyosa hatasız araba alsaymış.
Aracın enjektörlerde sıkıntısı varmış onları değiştirmiş biraz daha sıkıntısı varmış üst kapak açılcak dedi
Evet aynen öyle ağır hasar kaydı olduğunu biliyor masrafı olduğunu söyledi onun için uyguna verdim aracı
Yanlış anlamayın, Bence sizi satış esnasında biraz pasif, saf ya da iyi niyetli olarak gördüyse kandırmaya çalışıyor olabilir. Dikkatli olun. Para kaptırmayın. Zaten aracın sorunlu olduğunu bilerek almış. Expere götürmedi mi aracı?
Yok expere götürmedi kendi ustasıyla geldi baktılar araca satışı alıp gittiler ama iş mahkeme ne olur onu bilemiyorum
Hiç birşey yapamaz ben araştırdım zamanında. bireysel satışlarda mahmeden birşey elde edemez. Exprre sokacaktı aracı. Boş yapmasın adam.
nasıl yapamaz üstad... örneğin km düşürmek nitelikli dolandırıcılık suçuna girdi haberin olsun.... haa bura Türkiye orası ayrı... ona diceğim bir şey yok... Konuyu açan arkadaş, İlan verdiğin bir site var mıydı geçmiş ilanlar sayfasına gir, ekran görüntüsünü al, açıklamalar kısmını al, benzer araç fiyatlarını al, yanında bu işlemler yapılırken arkadaşın varsa yeri geldiğinde şahit göster (öncesinde söyleme son dk ya bırak şahit olmama hakkı da var). o güne ait görüştüğünüz yerde kamera kaydı vs var mı onu da sor soruştur... 1- sen emsallerinden ucuz verdiysen zaten bir kusuru vardır 2- araç ilanında ağır hasarlı dediysen yada cep tel den şase sorgulama yaptırıp gösterdiysen ağır hasar diye zaten karşı taraf olabilecekleri kabul etmiştir. 3- ilan sayfasında yazdığın herşey plakan açık yada ilan veren isim açık olmalı telefonun yada iletişimin sana ait olduğu belli olmalı. sonra gitsin nereye verirse versin... aklını kullan... soğuk kanlı ol umursama... korktukça gelirler... haa adama sen ağır hasarlı kayıtlı olduğunu söylemediysen adam ilan ı alır, söylediklerini usta yı şahit gösterir ve hak talep eder... bu da karşı tarafın hukuki hakkıdır...
Ağır hasar kayıtlı olduğu ilanda yazdım telefonda söyledim yüzyüzeyken söyledim hani bu ağır hasarlı araç piyasası hatasızları 50-60 bin ken ben 35 e verdim yani ağır hasarlı aracın ne zaman sorun çıkaracağınıda bilmiyorum ama adam tutturdu mahkeme diye mahkemeden bişey çıkarmı çıkarsa kimin aleyhine olur
Mahkemeye verebilir. Bilirkişi atanır vs.. Bilirkişi bir rapor yazar. Senin tarafından olumsuz olursa itiraz edersin. Ama bu dediklerim uzunca bir süreç. Adam Yetkili bayiden sıfır araç alıyor. Boyalı çıkıyor ve yıllarca uğraşıyor. Taki senin araban 2.el kaç model araba. Mahkemeden birşey çıkacağını sanmam. Bence sen adamla konuşma. Aile büyüğünden babanla falan muhatap olsunlar. Sen yaşın itibariyle çok alttan veya fevri davranabilirsin.
tamamdır dostum... ağzıyla kuş tutsa hiç bir şey olmaz... mahkemeye versin... sorun yok... mahkemeye verirse iyi bir savunma vereceksin ve itibarımı haysiyetimi onurumu rencide etme ve tehdit etme gibi durumlar ile karşı dava açma hakkını saklı tutacaksın.... şimdi hemen vakit kaybetme ilgili web sitenin ilanından print screen yap a... z ye herşeyi tek tek bilgisayarına kopyala... sonra 1 er adet basılı çıktısını al... arşivinde bulunsun... araç plakası , ilandaki ismin, cep telefonun mutlaka çıksın... açıklamalarda bildirdiğin herşey olsun... sonra diceksin ki araç hakkında hiçbir yerde ilanda bulunmadım... xxxx web sitesinin xxxx nolu ilanı ile satışa çıkardım. orada tüm açıklamalar vardı... Alıcı şahsın bu şeffaf açıklamaları okumuş, idrak etmiş ve kabul etmiş olması lazım.... diceksin... ( mahkemeye verirse ) Sonra emral yıl ve km deki araçları da örnek olarak ayrı bir klasörde 2 adet örnek koy... Sonra onları da print et... De ki orjinal hatasız araçlar XXXX TL iken benim açıklamalarımdan ötürü ben YYYY TL ye ilana koymuştum... İlan açıklamalarında görüleceği üzere hiç bir saklı gizlim olmadığı gibi ilgili şahıslar bu süre içersinde bu durumu fırsat bilerek tarafıma haksız ithamlarda bulunduklarından ötürü hakkımda iddaa edilen hiç bir iddaayı kabul etmiyorum diceksin... mahkemeye verirse ister savunmanı sen yap istersen 3-5 bin liraya bulursan bir avukat gelsin... ayrıca direkt mahkeme olur mu bilmem önce ara bulucu olur... Bu yüzden elinde ne kadar çok delil olursa altını oı kadar çok doldurursun...
Kafan rahat olsun. Ağır hasarlı araç satmışın fiyatıda ona göre. Motor konusunda usta getirmiş bakmış demişin gitsin o ustadan alsın. Exper bile soksaymış aracı. Üzme tatlı canını sen
Kardeşim belli ki iyi niyetlisin ve belli ki aklı sıra tezgah kurmaya çalışan art niyetli kişilerle muhatap olmuşsun tabi yersen. Ağır hasarlı araç ile ağır hasar kayıtlı araç arasında fark var. Hasar kaydı gizelenecek bir kusur değil. 35bin liraya araç alan 5 liralık msj atsın bir zahmet. Ya da 100 lira expere para versin. 2 el araçta sizin bilmediğiniz bir arıza gizli kusur olarak kabul edilemez. KM düşürme gibi değerlendirilemez yani. Ama araç kaza yapar da sigorta ya da kasko devreye girmeden cebinden yaptırırsın sonra patlak tamirli hava yastığını kusursuzmuş gibi satarsan o zaman sıkıntı olurdu. Telefonlarını açma konuşma bile artık. Hakkı varsa kanun ile aramak herkesin hakkı gitsin derdini mahkemeye ilk önce o anlatsın. Sen de gider cevabını verirsin Seni kandırabilir de hakimi kandıramaz. Her mahkeme kararı dava açanın lehine sonuçlanmıyo ki. Ben eminim mahkemeye taşımayacak konuyu.