Mrb arkadaşlar. Bugün hava buzlanma yapmıştı. Kumanda ile kilidi açtım. Buzlanmadan dolayı kapıyı biraz zorlayarak açtım. Fakat sonra kapı bir türlü kapanmadı. Tekrar tekrar kapatmaya çalışsam da kapı kilidi mekanizmaya geçmiyor yani açık kalıyor. Sonra sol arka kapıyı biraz zorlayarak açtım. o da aynı şekilde mekanizma takıldı bir türlü kapanmadı. Kaportacı çağırdım. İç kapı kolundan bir şey yaptı sorun düzeldi. Soğuktan olmuş dedi. Tam olarak ne yaptığını göstermedi. Fakat ertesi gün yine aynısı oldu. Artık buzlanma olan havalarda kapıyı açmaya korkuyorum kapanmayacak diye. Sizce soğuktan mıdır yoksa mekanizmada sorun mu vardır ? Soğuktansa ne yapmalıyım ? Sizlerde de böyle oluyor mu ?
Aynı şekilde 1 ay önce bizede olmuştu. Kaportacı sıvı gres sürmüş olabilir. Donma olaylarını çözmek için buz çözücü spreyler var. Basınçlı kapta olanlar daha çok işinize yarayabilir Şu soğuk günlerde 3-4 günde bir bu işlemi tekrarlamak yararınıza olur Birde profil bilgilerinizi güncellerseniz çok memnun oluruz
Benim getzdede aynı problem oldu 5 dakika kadar arabayı ısıtırken klimayı açtım ve kendiliğinden çözüldü don fakat klima açıkken kapıyı yinede sonuna kadar kapat