Hyundai Era Bakım Konusunda Tecrübeli Arkadaşlar Yardımcı Olabilirse Sevinirim Aracımı 2 Hafta Önce Aldım Hyundai Era 1.5 CRDİ VGT Otomatik Bakım Olarak Değişmesini İstediğim Bazı Parçalar Var Aracım 114,000 Km de Şuan 1-Motor Yağı (Castrol Magnatec 5x40) 110 TL 2-Bütün Filtre Grubu (Yağ / Polen / Hava / Mazot) 100 TL 3-Fren Balataları 100 TL 4-Triger Zinciri (9 Parça Set Orjinal) 500 TL 5-Tahrik Kayışı ( V Kayışı ) 70.00 TL 6-Ön Cam ( Çatlak Var ) Fiyat Hakkında Bilgi Bulamadım ? Şimdi Değiştirmek İstediğim Parçalar Bunlar Eksik aklıma gelmeyen veya Şunuda Değiştirsen diyebileceğiniz bir parça varmı ?
Fren hidroliği,direksiyon hidroliği olabilir. Zaten genel bakımını yazmışınız Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Trigeri neden değiştiriyorsunuz aracinizin km si düşük. Ses yapmiyorsa değiştirmeniz gerek yok boşuna o kadar para vermeyin. Hidroliklerin ömrü varmı bilmiyorum ben hiçbir aracımda degistirmedim. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Trigerden ses gelmiyor ama Periyodik Değişim tablosunda 90.000 km değişmesi gerekli diyor Önemli bir parçaymış Motoru kucağına alırsın diyor kime sorduysam 4 veya 5.000 gibi bir rakam verip motor yaptırmaktansa 500 tl verip triger değiştirmek daha mantıklı geldi bana ki bu saydığım parçaları değiştirirsem en az 4 yıl sorunsuz binerim diye düşünüyorum ?
Erhan hocam şimdi benzinli eralarda 6 yıl yada 90 bin km Dizellerde tahmin ettiğim.üzere kopma olayı olma ihtimali çok dusuk olduğu için genelde insanlar ses yapmaya başladığı zaman değiştiriyor.o yüzden tam su kadar km gider demek cokda doğru değil. 60 binde de değiştiren var 200 bin km sonra değiştiren de eğer motorunuzdan triger ile ilgili herhangi bir ses sıkıntısı yoksa bence hiç değiştirmeyin sonuçta miktar yüksek.kayış olsaydı emin olun hemen gidin degistirin derdim hem ucuz 70-80 TL hemde riskli.karar yinede sizin o kadar parayı arabanizin başka bir yerinde kullanabilirsiniz. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi