Arkadaşlar öncelikle foruma yeni geldim ve konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Bütçem 35 bin tl civarında . Bir kaç gün önce bir ilanla karşılaştım Hyundai Era 1.6 110 bin km de otomatik vites LPG li 33.000 fiyat yazmış ama 32.500 e alacağımı düşünüyorum. Sadece ön tamponun değiştiğini söylüyor ama hasar kaydı olarak biraz abartılıp 1500 lira olduğunu da ekledi. Arkadaşlar benim merak ettiğim husus Otomatik vites Eralar nasıldır performans.yakıt konusu vs. Era olarak dizel lpg manuel otomotik hangisini tavsiye edersiniz . Birde i20 2010 modeller de kafama çok takılıyor aslında baya kararsızım tavsiye verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi borç bilirim
Otomatik vites Era sizi performans olarak eminim tatmin edecektir. Zaten forumda bir çok otomatik era kullanan arkadaş mevcut. Onlar size detaylı tecrübelerini aktaracaktır. Aracın fiyatı biraz bana yüksek geldi. GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaslar saoln bilgi verdiginiz icin , i20 ile de arasinda gidip geliyorum cok kararsizim. Style ayrica birazdan goz atcam Ali bey,
Öncelikle ihtiyaçlarınıza göre sedan mı yoksa hb araç alma konusunda karar kılarsanız model seçimi daha kolay olacaktır. İ20 sınıfının oldukça başarılı otomobillerinden. İ20 alırsanızda memnun kalırsınız GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
taksicilerin en çok kullandığı model LPGli 1.6 Era, ama onlar manuel kullanıyorlar, hyundainin otomatik şanzımanları kesinlikle sorunsuzdur, ama yakıt olarak LPGli bile olsa çok düşük bir yakıt beklemeyin. sizin için yakıt önemliyse manuel alın, illa otomatik alacağım diyorsanız biraz yüksek olan yakıtına katlanıp keyifle binersiniz. fiyat konusunu bilmiyorum.
Trafik yoğunluğundan dolayı otomotik vites arıyorum Halil Bey ama dediğiniz gibi yakıt olarak da çok fazla düşünmemiştm sanırım onun için ayrıca araştırma yapcam. Era da karar kıldım Samet Bey Şu otomotik lpg ne kadar yakıyor bi kıyaslamasını yapayım
Hocam Erada karar kıldıyanız ve de sizin için yakıt ikinci plandaysa bir şey diyemem , ama ben yakıt konusunda i20 yi tavsiye ederim , ben de 2013 1.2 i20 kullanıcısıyım , sıkıştımaz ve sakin kullanırsan şehirlerarası sanki kokluyor , lpg takarsan şehiriçi de sorun olmaz.
Ben 1.4 era manuel ile lpgde 10 lt yakıyorum. Fakat ben devirli kullanırım; kullanırken pek yakıt ekonomisini göz önümde bulundurmam. Bence siz otomatik 1.6 era ile maksimum lpg 11-12 lt yakarsanız. Dikkatli kullanımda daha da düşeceğini düşünüyorum. GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Era'nın ön tamponu 1.500tl tutmaz, kaporta kontrolu yapıldıysa alttan darbe almış olabilir, dikkat edin.
ben de 1.6 otomatik era kullanıyorum performans sürüş konforu ve yakıt olarak çok memnunum. şehir ici kullanıma göre 10-12 lt lpg yakıyor. uzun yolda çok ekonomik ve 1.6 motor olduğu için düşük devirde yüksek hızlara ulaşıyor. alacağınız araba ne durumda bilmem ama era otomatik tavsiye ederim. dizel otomatik şahsen ben almazdım zira lpg daha ekonomik geliyor bana. sessiz çalışması ve ataklığı cabası
Yani çevremde tanıdık bir kaç kişiyle konuştum hepsi tampondan dolayı 1500 lira hasar kaydı çıkmamalı dedi. Yine belirttiğim özelliklerde başka bir araç buldum yani hocam şu an ilanlarla yatıp kalkıyorum özellikle araçlara bakmaya giderken yanıma araçtan anlayan birini de alıyorum . Yarında ona bakmaya gitcez bakalım neye niyet neye kısmet olcak bilemiyorum. Bundan önce astraya niyetlenip megane almıştım hiç aklımda yokken . Peki i20 1.2 motor performansı nasıl hocam
bana arka tampondan vurdular yetkili serviste 1575 tl fiyat çıkarıp tamir ettiler hasar yetkili servisteyse rakam normal
Bende birkaç gündür bakıyorum.Yumurtadan Eraya çıkmayı düşünüyorum.Fiyatlar çok yüksek geliyor.Ve genelde hep yorulmuş, az veya çok hasarlı araç dolu ilanlar.
malesef piyasa öyle, biniciyseniz temiz bir araba için 1500-2000 tl fazladan piyasa üstüne para vermeniz lazım ya da 3-4 ay araba bakmanız lazım.
Lpg li Eraya göre fiyat bana yüksek geldi ve Şehir içi 10-12 litre bi hayli yüksek geldi ne kadar gazda olursa olsun bence o fiyatlara dizel ve temiz bir era bulursunuz