Arkadaslar biliyorum çok saçma bir konu ama bürokrasiye bu nedenle takıldım ve aracı muayene ettiremiyorum. Araçta LPG takılı ve ruhsata işlenmemiş benden önceki sahipleri. Yeni proje cizdirip ruhsata isletecegim ve tadilat muayenesi yaptıracağım araca. Brüt ve net ağırlık lazım. Eskiden elle yazıldığı için ruhsatlar 1140 kg yazılmış ikisi de. Proje olmuyor malesef böyle olunca. Hyundai Assan genel merkeze, Güney Kore'ye yazdım gelen mail ellerinde bu araç için teknik şartname olmadığı oldu. Trafik sube de kayıtlarına baktırdım. Notere başvurdum ve olumsuz sonuç aldım. Tüvturk genel merkezine sordum ve mesaj bekliyorum. Makine mühendisleri odasına başvurdum ve onlardan da haber bekliyorum. Sizden ricam lütfen bu aracı kullanan arkadaşların bu mesaja cevap vermesi ve iki farklı rakamı bana söylemesi. Gerisi çok çabuk halledilecek. Çok teşekkürler ilginiz için sağ olum.
Malesef ilk gittiğim yer Hyundai yetkili satış bayisi oldu. Araştırmaya devam ediyorum. Teşekkürler görüşünüz için.
düşük km yada ilk sahibinden diye satanlara ilanlarından ulaşıp ellerinde belge olup olmadığını sorabilirsiniz. hyundai merkez ve kore bu tip konularda tamamen fransız oynar, "elantra o tarihlerde üretmiş miyiz" derlerse şaşırmayın. zamanında hatalı yaptıkları getz tip onay belgesi için düzeltme istemiştik, getzler muayeneden geçemiyordu lpg tankıyla. "düzeltmeye gerek yok biz araçlarımız için lpg önermiyoruz" dediler. bu tarihlerde fabrika çıkışı lpg'li era satıyorlardı
Bir arkadaşım ne gerekiyorsa yaptı ama Getze lpg taktıramadı , dayanamadı benzine ve satmıştı. Getzlerdeki bu sorunun Elantra için de olduğunu bilmiyordum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok teşekkürler o kadar çok yardımcı oldunuz ki teşekkürler . Bu arada yanlışlığın kaynağını buldum. Daha önce Egm'de arac LPG ye dönüştürülmüş ve ruhsata işlenmiş. Ama nerede olduğu bilinmeyen bir sebeple muhtemelen araba satışında noterde benzinliye dönmüş tekrar proje cizdirmek ve bu durumu yaşattılar bana...