Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai de sürüş güvenliği

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda murat yağcı tarafından 31 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. murat yağcı

murat yağcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar hyundai crdı aracımı kullanırken 130,140 km den sonra aracın yol tutuşunu kaybettiğini düşünüyorum hyundai erada sizce hangi hızı geçmemeliyiz

2. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    eranın yol tutuşu admirelere göre daha az

140-150 sonra risk.

3. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    admire ların altı eralardan daha alçak o yüzden. 140 - 150 de risk yok zaten otoyollar 140 - 150 ile gidilebilecek şekilde tasarlanmıştır. yani o yollardaki virajların eğimi bile o hızlara göre tasarlanmıştır.

era ile 180 - 190 gidersen o zaman tehlikeli.

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    155 e çıktım sorun yoktu..180-200...crdi ve 1.6 ile 220 basanlar var.

kısaca rod balansın iyi ise..150 de bir şey olmaz hele 3 şeritli otobanda. sıradan yolda tedirgin olurken sarsılırken otobanda bir bakıyorsun ibre 120 ye dayanmış. sürdüğün yolun kalitesi çok önemlidir.

hız limitlerine uymak lazım özellikle virajlarda

5. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim getz var crdi otobanda 140 la çok rahat gidiyorum ama 140 geçince virajlarda savuruyor sanki.

6. Cuneyt013

Cuneyt013 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence erada 120-130 un üzerine çıkılmamalı çok güvensiz bir araba.

7. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    katılıyorum. dengeli bir araç değil.abartmaya gerek yok.

sürat limitleri içinde herhangi bir risk yok.

8. belive2

belive2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aşırı sürat herzaman risklidir araban ne olursa olsun .. 130 geçme derim yol boş olsa bile şehir içi 70 tabi sokaklarda daha az olmalı hız.
    dedikleri gibi acele giden ecele gider

9. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    A sınıfı spor otomobiller dışında hiç bir arabada 110km hız sonrası güvenli değildir diye düşünüyorum.
    Buna 40-50bin lira ücretle satılan arabalar da dahil.

Sonuçta otomobilimiz hız için tasarlanmış değil. Burada arabamızı da suçlayacak değiliz. Sakin ve huzurlu... Bence en güzel bu.

Saygılarımla...

10. flingers

flingers Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de 2007 model Hyundai Getz CRDI var. Otobanda 190 km ye kadar cıkabiliyorum. Yerine göre 140 150 km hızla cok rahat virajları alabiliyorum. Arabamdan cok memnunum, ama yine de Ford Fiesta nın yol tutusunun daha iyi oldugunu ve 180 km hızla giderken daha konforlu bir sürüs zevki verdigini düsünüyorum.

Ancak her ne sebeple olursa olsun özellikle 130 - 140 km den sonraki hızların cok tehlikeli olduğunu biliyorum. Zaten bu Euro Ncap testlerinde arabaları 60-70 km hızla carpıstırıyorlar.

Sonuc olarak; markası ne olursa olsun 180 -200km hızla kaza yapacak bir arabanın hurdaya dönmesi kaçınılmazdır (Mercedes, Volvo vs. dahil). Ve hele Türkiye gibi otoyollarında karsına her an bir araba lastiği, ölmüş hayvanlar, cukur, kasis vb seylerin cıkma ihtimali oldugu düsünüldügünde. Saatte 120 km hızla giderken bile cok dikkatli olmak gerek. Allah korusun hepimizi...

11. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben 2009 1.5 Era Select ile İzmir-Denizli otobanında 210km/saat hıza çıktım. Araba 170-180km/saat hızlara kadar bence çok konforlu gidiyor. Sadece 180km/saat ten itibaren yan rüzgarlardan biraz fazla etkilendiği için konfor düşüyor. Araç o kadar seri ki otobanda 110-120km/saat ile giderken canım sıkılıyor, araç resmen bas gaza da gidelim diyor. Otobanda düz yolda 180-190km/saat ile gidiyorum, aynı hızla hiç hız kaybetmeden rampaları çıkıp iniyorum. Torkun yüksekliğinin keyfini sürüyorum. Üstelik otobanda sürekli aşırı süratli kullanımda bile(ortalama sürekli 150 ile 210 km/saat arası hızda gittim) yaklaşık araba0,190-0,195TL yakıyor km'de. Allah bu era dizeli bu fiyata yapanlardanrazı olsun. Bu fiyata en iyisi gerçekten bu. Kıyaslama yaparken fiyat-performansı göz önüne alarak değerlendirmek lazım.

12. schumi50

schumi50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bir defasında denemek için 190'a kadar bastım. ancak 150 den sonrası Allah'a emanet. 150 den sonra şansı fazla zorlamamak lazım

13. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar size burada kaç km yaptığınız sorulmuyor.Kaç km hızile gitmek daha doğru olur diye soruluyor.Lütfen yaptığınız hızlar size kalsın

14. adonmez

adonmez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence kimseinin hızı kimsede kalmasın, arkadaşlar ne kadar hız yaptıklarını söylerek hangi hızdan sonra güven hissetmediklerini söylüyorlar. Gayet konu ile ilgili konuşmalar geçiyor

15. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar yapmayın, bu hızlarda era nın içinde bulunmanın Rus ruletinden bir farkı yok...

16. alkan

alkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ne biçim muhabbet bu!... Neyin hızı? Ne deniyorsunuz?Aman allan muhafaza...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

17. hashisin

hashisin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    özellikle dizel motorun ürettiği 240 tork çok iyi, ayrıca motor çok seri ve atak ama sonuçta altımızdaki era, bundan çok daha oturaklı arabalar için dahi 150 km hız çok yüksek, basmaz demiyorum basar ama mantıklı olmak lazım, o hızda güvenilecek bi kaput deil gibime geliyor

18. M10uR

M10uR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Konusu Gelince.. Herkez İçindekini dökmüş gerçkten https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

130'u Geçmiyeceksin.. bence

19. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    getz in yol tutuşu süper eram olmadığı için ve hiç kullanmadığım için yorum yapamam ama getz le Trabzon giresun arası karadeniz sahil yolunda 170 ile çok raat bi şekilde gidiliyorrr

20. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabanın içinde 160 km de güvende olsan ne olacak.Herşeyin kötüsünü düşüneceksin. O hızda lastiğin patlasa o arabanın güvenli olmasımı seni hayata bağlıyacak.Yapma.Yol boş diye çok yüksek hızlara çıkmak ben bu kadar hız yaptım demek marifetten mi sayılıyorum anlamıyorum

Bu Sayfayı Paylaş