Selamın aleyküm öncelikle tüm üyelere 2005 Hyundai coupe 1.6fx aracımda dünden beri gaz kesme sorunu var.Mesela araç hareketi halindeyken sabit gaz giderken araç birden gaz kesiyor 2 saniye sonra düzeliyor herhangi bir şey yapmıyorum. Ayrıca boştayken gaz verdiğimde aracın devri çok yavaş düşüyor mesela 3bin devirden rölantiye gelmesi 10 sn filan sürüyor
7-8 tane hata var ustam ama tüm sensörleri temizlettim gene aynı sorun var 2000-2500 devir arasında var sadece mekanik ustası mekanik bir şey değil. Beyinci de ben bu arabaya bakmam dedi.Elektrikçide ben anlamam bu arabadan parçası yoktur dedi.Araç kaldı öyle. Yetkili servis bakar mı acaba
Araçta lpg olduğu için oksijenle alakalı bir kaç hata vardı birde p 1039 var. Bu sıkıntıyı yaptığında araç bide tüpten benzine geçiyor sonra tekrar tüpe sanki elektriği kesiyor araç tekrardan çalışmış gibi oluyor. Sıralı sistem ariker var
Teşekkür ederim konuyu detaylıca okudum. Ama benim aracımdaki sorunu ilgilendiren kısım hangisi anlayamadım tam olarak. Aracın rölantide çalışırken herhangi bir sorunu ve problemi yok. Sadece 2.000-2.500 devir arasında arada sırada gaz kesiyor ve kendisi geri düzeliyor. Çoğu kişi boğaz kelebeği dedi.Bogaz kelebeğinin fiyatı da 11.000tl bu Jada ee masraf etmek istemiyorum bunun tamiri mevcut mu acaba sorun buysa eğer
* araç çalışırken lpg deposunun üzerindeki gaz vanasını kapatın, araç stop eder yada benzine geçer. * bu aşamadan sonra akü kutup başını 10-15 dakika sökülü bırakın. * kutup başını takın ve aracı 15-20km şehir içi, 5-10km uzun yol koşullarında kullanın. bu sürüş aşamalarından sonra çıkan arıza kodlarını gönderin yardımcı olmaya çalışalım. bunun haricinde bir yolla boşa kürek çekip para harcamaya devam edersiniz.
P1309- İvme sensörü yüksek giriş P0444-Buharlaştırıcı Emisyon sistemi-Tahliye kontrol valfi devresi açık Bu hatalar var yetkili serviste kontrol ettirdim.
benzin buharı geri besleme valfi ve ivme sensörünüzün tesisatını kontrol ettirmelisiniz. bunlar çok basit arızalar.
Gaz kelebeği konum sensörünü değiştirdim 1000 tl ye Bosch taktım aracakmdaki problem çözüldü. ustanın biri demişti ki gaz kelebeği değişmesi lazım 10000tl iyiki değiştirmemişim. Gene aynı sorunu yaşan olursa yardımcı olabilirim.Baya bi tecrübe sahibi yaptı bu araç beni