Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Bayon 1.0 Style 2024 Model Sağ Ön Ve Şoför Kapısı Tarafından Gelen Trim Sesi Ve Multi Ekran

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda erolg32 tarafından 28 Şubat 2026 14:28 tarihinde açılan konu

1. erolg32

erolg32 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erol GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    1-) Merhaba arkadaşlar benim Bayon 2024 Nisan ayı çıkışlı 1.0 turbo style paketi. aracın arka her iki yolcu kapısında 70-80 km hızlarına ulaşınca rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Cam açık hissi verecek şekilde. bu sorunu çözmek için bayiye götürdüm bayide ki arkadaşlar test yaptılar kapıların arka köşelerine içerden bez ile kapatınca bu sesler tamamen kesiliyor ama bu bez yerine kalıcı çözüm için cam ile iç döşeme arasına çift taraflı yapışkan yalıtım bandı vs. taktılar ses azaldı ama kesilmedi. neyse artık ona alıştım.Kaporta ustası kapıları eşleştireyim diye 4 kapıyı da söküp ayar vs yaptı. ama bu sefer şoför kapısı kafa hizasında ve ön sağ kapı tarafında/torpido üzerinde trim sesleri gelmeye başladı. Ses can sıkıcı sanki yağmur damlaları arabaya değiyorda o ses geliyor öyle bir ses. bazen de kapı ceplerinde bozuk para yada bir cisim varmış gibi sesler geliyor. bazen geliyor bazen kesiliyor, servise götürdüm ustalarla yol testine çıktık bir kaç defa en son sesi aldılar videosunu da çektim. kaporta ustası benim işlemle alakası yok dedi, aracın ön konsoluna kamera koyup baktılar bir şey bulamadılar. hava bile bastılar cam önündeki su mazgalının içine. döşemeleri kontrol ettiler,sekmanlara baktılar vs. ama ses kesilmedi. ben kaportacıya en son kapı için yaptığın işlemi geri al diyorum ama kabul etmiyor :)) benim işlemin alaksı yok diyor. sesin videsunu çektim buraya atabilirsem sizde bakın.

2-) araca carplayer'e telefon bağlı iken görüşme yapıyorum o an ve navigasyonda açık bir anda ekran kapanıyor tekrar açılıyor ve telefon yeniden bağlantısı kesiliyor yeniden bağlanıyorum, telefon görüşmeleri kesilyor çoğu kez. bu sorun özellikle uzun yollarda çok sık oluyor. multi ekranın sürekli kendini kapatıp açması. servise videosunu çektim verdim. bana dedikleri hyundai genel merkezinin servislere şu şekilde bir talimatı varmış: ekran ile ilgili arıza tespitinin yapılıp o şekilde ekranın gönderilmesini istiyor. arıza tespiti içinde aynı modele uyumlu başka bir donör ekranın temin edilip araca takılması ve takip edilmesi gerekiyor. serviste elinde uygun ekranın olmadığını, ancak aynı model başka bir araçtan araç sahibinin izin vermesi durumunda sökülüp benim araca takılabileceği başka da bu konuda herhangi bir işlem yapamayacağını iletti bana. Başka servislerden donör ekran arayışın girdik.
    Yukarıda bahsettiğim iki sorun böyle bir durumla karşılan oldu mu? özellikle trim sesi için önerisi olan var mı? herkese sağlıklı günler diliyorum.

Bu Sayfayı Paylaş