2009 Accent Era aldım, 1.4 Select Lpgli... Memleket Gaziantep, öğretmenim. Hyundai yi seviyorum, ilk aracım bir R-9 spring ti. İkinci olarak Era aldım. Araç 104 binde. Tavsiyeleriniz var mı? Motor yağı daha 3 bin km olmuş değişeli sizce değişsem mi? 10w 40 castrol aldım yağ ama acele etmesem mi? 5w 30 mu daha iyi olurdu?
Hayırlı olsun hocam güle güle kazasız belasız kullanın inşallah. Araç yağı değiştirmenize gerek yok daha 3000 km olmuş zaten. Ama aldım değiştirecem diyorsanız da zararı olmaz yeni kan iyi gelir arabaya
Aşağıdaki linkte konuyla ilgili paylaşımlar yapılmış. İnceleyebilirsiniz https://www.hyundaiclubtr.com/konu/1-4-era-motor-yagi.2076/
İlgili konuyu incelemiştim zaten, lakin bazı arkadaşlar 5w 30 bazıları 10w 40 öneriyor Ben sizin gibi yeni fikir sunacakları merak ediyorum.
Sayın Hocam aracınız hayırlı olsun , araçta yağ çok önemlidir motorun kanıdır yoksa ölür. Aracınızın 100 bini devirdiğini görüyorum bence bu yaştaki motorlar için 10 w 40 tan daha değişik yağlar kullanabilirsiniz , benim ex aracım Opel Astra için , eksiltme vardı ve bir yağcı Mersin de iddiaya bile girerim sizin aracınızda eksilmeyi kesmek için Mobil 1 10w 60 kullanman iyi olur demişti , aracınızın şu a da eksiltme yapıp yapmadığını bilmeyebilirsiniz ve ileride bu huyunu öğrenebilirsini bence özet olarak her motorun yaşına ve çalıştığı iklim şartlarına göre yağ seçmemiz gerekir. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.