iyi günler cümleten forma yeni üye oldum ama hiç birsey yapamıyorum size anca mesaj yazabildim bir sorunum var yeni admira 2005 model arac aldım farları açtıgım zaman arka sis lambasıda yanıyor bunu çözemedim farları açıp kapatıyorum role karıştırıyor içerideki sis düğmesine bastıgım zaman ayırmıyor bazen ayırıyor bazen takılı kalıyor bunu nasıl düzeltebilirim bazende sis düğmesine basıyorum farları yakıyor
Koldan farları açıp kapatıyorum düzeliyor sonra yine yapıyor belli zaman normale giriyor arada yapıyor
Birtek bakmadıgımız kol kaldı role değişti hatta orjinal teyp yerine söküp yeni teyp taktım acaba onda sorun mu var diye birdaha söküp yeniden baglantı yaptık ama değişen birsey olmadı yine aynı arıza teyple bir alakası olmadığını düşünüyorum
bazı kollar sökülünce ve içi açılınca metal kontakları görünür hale gelir. kolun hangi pozisyonunda hangilerinin kontak yaptığı belli olur. orada bir kırılma yada aşınma varsa sizdeki arızanın benzeri yaşanabilir. bence kolu söküp bakın. arıza koldansa yeni kola alın. 150 lira birşey. ben eski accentimde kolu sökmüştüm. yine eski araçlarımdan birinde tamirat yapmıştım. elektrikçi de anlar bu işlerden.
Dediğiniz gibi kontak takılıyor kapatıp açıyorum düzeliyor normale giriyor sonra yine yapıyor hatta dün farları kapattım sis düğmesine bastım farları yaktı onu yapmıyordu dün ilk defa yaptı
kontak derken birbirine temas eden metal parçalar demek istedim. siz far kolunu her hareket ettirdiğinizde bazı metal parçalar birbirine temas eder, bazıları birbirinden ayrılır. bu parçaları tutan plastikler kırılınca böyle şeyler oluyor. mesela skoda favorit araçlarda korna far kolundadır. benim kol bozulunca sinyal verince kornaya basıyordu aynı anda. far kolunu söküp içini açabilirseniz fotoğrafların bir anlamı olur. yoksa kola dışardan bakınca birşey anlaşılmaz.kolu söktünüz mü?
Yani farlara baglı oldugu için arka sisler kolu cevirdigimizde kısa devre yapar gibi birsey oluyor kimi zaman yapmıyor kimi zaman yapıyor yani role yada kısa devre gibi bir durum yok hepsine baktık bağlantılar zaten orjinal baglantı 1 tane direksiyon altında role var onuda değiştirdim geriye sizin dediğiniz gibi kol kaldı yada arkadasta var aynı aractan ondan söküp benimkine takayım yapmazsa eger hata demek koldan dönüş yapacagım ilginize teşekkürler