Merhaba arkadaşlar Öncelikle aracımdan çok memnunum ama ne hikmetse sürekli bir ariza çıkıyor dun akşam opet aygaz dan gaz aldım eve geliyorum fırına uğradım araç çalışır vaziyette tam.iniyorum bir sarsıntı hisettim tam anlayamadim ne olduğunu 300 400 mt eve gittim evin önünde araç stop edecek gibi oldu ama etmedi park ediyorum yine aynı şekilde ustayı aradım benzinde dene bakalım olacakmı yine aynı şekilde oldu buji ve buji kabloları ile alakalı dedi sabah ustaya gittim gaz bastıra bastı bastıra bastı bisey yok boşuna para harcama dedi sevindim oradan iş yerine gittim 7 8 km araç yolda teklemeye başladı iş yerinin oradada bir tanidik usta var ona gösterdim direk buji ve buji kablolarında dedi en iyisinden aldım taktik tamam dedi kısa bir tur attık yapmadı akşam eve geliyorum arkadaş dahada fena yapıyor sanki araba yolda giderken stop ediyor hızıyla vurdurup geri çalışıyor gibi oluyor devir saati o anlık 0 oluyor ama dediğim gibi anlık hiç bir ariza işığı da yok neyin nesidir biri yardım etsin bir arkadaş şunu söyledi benim bir arabam aynisini yaptı sorunu bir türlü bulamadık zararına sattım.acep bulunamayacak.bir durum mu bu forumda çok.yardimi olacak tespitler oldu umarım bunada bir çözüm buluruz şimdiden teşekkür ederim
Buji kablosundan değilse yine ateşleme ile alakalı bir durum var görünüyor.Kablolar vs bir çok durum olabilir.Bilgisayarda arıza bakmak en akıllıca haraket.Bazen arıza ışığı yanmıyor arıza olsa bile.
Bugün yetkili servise goturdum aracı baktılar ettiler arkadaş tekleyen araba bir kere tık demedi sağolsunlar arabamı övüp durdular herşeyi 10 numara dediler ama hiçbi sıkıntı olmadığından geri gönderdiler ama bu duruma sevinemedim.cunki defalarca tekliyordu aracim ınşaallah bir daha yapmaz yanlız dün akşam teklemesi geçsin diye 4. Viteste 150km hıza kadar çıktım acep bumu duzeltti
Arkadaşlar dün akşam aracı servisten aldık getirdik dedikleri gibi teklemedi bu akşam özellikle takip ettim yine tekledi ve hatta stop bile etti acep gaz beyni gaz ile alakalimi diyecem ama benzindede yaptı yani takıntılıyım bu konulara canımı sıkıyor böyle olması kime neye gidicem.anlamadim aklımda tek-bir yer kaldı t.ustu karbüratörcü mehmet usta sizce halledebilirdi bu sorunu
Bugün tekleme dediğim olay araba kendi.kendine gaz basmaya döndü bujileri takan ustaya götürdüm karbüratörcü işi bu dedi aldım mehmet ustaya gösterdim rölanti motorunu değiştirdi hemem sorun düzeldi sonra çıkan motoru temizledi yerine taktı oda düzelince geçmiş olsun dedi borcumuz 40 tl ver kafi dedi boşuna bujileri değiştirdiler neyse velhasıl kelam araç düzeldi ilgilenen arkadaşlara tesekkurler