uzun bir yazı olacak kusura bakmayın. merhaba arkadaşlar. benim 1.3 lx im var 2000 trafiğe çıkış. baya bir süredir rölanti sıkıntısıyla uğraşıyorum. sıkıntı arabanın birden 3. devire fırlaması ve 2 de takılı kalması hem gaz hemde benzinde. gerçi benzinde artık yapmıyor başka sıkıntısı çıktı çünkü. bugün ustaya gittiğimde bana benzinde rölantiye inmeden 1 dakika içinde 3. ve 4. valfler çalışmıyor gazdada 2.5 dakikada boyunca inmiyor. inincede neredeyse istop ediyor. usta kısacası bana dediki benzinde rölantiye inerken tekliyor gazdada çok yavaş iniyor. karbüratörcüye göster hava kaçırıyor dedi. şimdiden söyleyeyim araçta rölanti motoru yok. karbüratör temizliğim yeni yapıldı. otomatik jiklede bir problem yok. usta bile illallah etti. tüm cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Reno 11 de benzer arıza yaptı krank sensörü değiştim bir kontrol edilmesi yararlı olacaktır elektronik ateşleme araçlarda karbiratör olsa bile vardır
lpg mixerinin kaçırması da mümkün, bu benzini de bozar. lpgyi tanktan kapatıp benzinde düzenli çalıştırmaya çalışın.