Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai accent ses izalasyonu ve işte lastik izalasyonu

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda akıncıatıcı tarafından 14 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    [​IMG]merhaba arkadaşlar daha önce aracıma taban, kapı içleri ve kapı sacları , ve camurluk yani davlumbaz kısımları ( yani dıştan dış kısmı) ,olmak üzere kendim ses izlasyonu yaptım. aracım gerçekten üst segment araclar gibi sessizliğe kavuştu bir tek motor sesi geliyor onuda ilerki günlerde yine izalasyonla sessizliğe kavuşturacağım ALLAH ın izniyle . son yaptığım lastik izalasyonu kendiliğinden aklıma geldi ve acaba nasıl olşur dedim ve olurmu diye düşünürken yapmaya karar verdim ve işlemi bitirdim, fakat kışlık lastiklere uyguladığımdan dolayı henüz lastikler , yani kışlık lastiklere geçiş yapmadım. şimdilik işe yarayacağına manuel testlerle kanaat getirdim diyebilirim. lastiğe dışardan vurduğumda elle veya sert bir cisimle çıkan ses yankılı oluyor kople lastıkten yankılanıyor içe doğru sesi iletiyor, mesala lastığı yarım metreden betona bırakıyorum çıkan ses bariz iyi. aynı işlemleri izalasyon uyguladığım lastığe yapıyorum aradaki ses farkı beni tamin ediyor ve umutlandırıyor :) yol sesini daha da düşereceğime inanmaya başladım, lakin aracıma yaptığım izalasyon ile yol sesi oldukca yüzde 70 hatta yüzde 80 gibi azaldı diyebilirim. çakıl taşları bozuk zemin asfalt uğultusu ve lastik sesi inanılmaz derecede azaldı eski haline göre aracıma binenler ne kadar sessiz bir araç olduğunu söylemeye başladılar ve önceki halini bilenlerde daha da farkına vardılar yani harcadığım emek ve para boşa gitmed ( bir de motor izolasyonunu yaparsan tam olacak :).... )
    umarım kış lastiklerini taktığımda bir sorun yaratmazda iyi sonuşlar elde edebilirim umarım. malum larstik içine uygulama yaptığım için balans sorunu yapmaz İNŞALLAH . BU AYIN SONUNDA DEĞİŞİMİ YAPTIĞIMDA SONUÇU ÇOK MEREK EDİYORUM VE SİZLERLEDE PAYLAŞMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM AÇIKCASI . eğer işe yararsa çoook süper olur çok az bir maliyetle gürültü yol sesi ve uğultudan kurtulmuş olacağız :

2. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  3. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz. fikirlerinizi paylaşmanızı ve hatta yalışlarım varmı daha neler yapabilirim bu konudada yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum..

4. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Boş durmayıp, sürekli izolasyonla ilgili çalışmalar yamışsınız. Elinize sağlık :)
    Bu lastik izolasyonu işini daha önce biryerde gördünüzmü? ve
    Lastiğin içine boydan boya serdiğiniz o malzeme nedir merak ettim :)

5. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bu izolasyon işini daha önce görmedim birden aklıma geldi acaba nasıl olur dedim ve yaptım. fakat daha araç üzerinde deneme şansım olmadı havalar bıraz daha soğusun ozaman kışlık lastikleri takıp testini yapıp paylaşacağım :)
    içine kullandıgım malzele bir kaplama malzemesi olan btü-self malzemesi benim bu kullandığımda aynı özellikte olan sika marka olan bitümlü kaplama. bauause ve koç taşta bulabileceğiniz bir malzeme. fakat lastiğin içine yapışmıyor oncelikle lastiğin içini resimde carpex engine clear spray ile temizlemeniz. yani bu bir motor temizleyıcı dıştam metal yüzeyleri yağ ve buna benzer piliklerden temizleyen bir sprey kısacası. yapıştırma işemi sırasında uygun genişlikteki bandı ısıtara yapıştırıyoruz çook daha iyi yapışma sağlıyor yada yapıstırma işlemi bittikten sonra ısıtara tekrardan daha iyi yapışmasını sağlamalısınız. monuel testlerde iyi sonuç verdi bakalım araç yolda giderken ne kadar etkisi olacak :) bunu çok merak ediyorum.

6. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abi maşallah eline sağlık çok iyi işler yapmışsın inşaallah herkese nasip olur bunlar... :) ayrıca kış lastikleri nasıl sonuç verecek merakla bekliyorum...

7. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    :)) Türk degilmiyiz abiiyyy...Daha neler çıkar neler.

8. muratgyte

muratgyte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Artık Yok
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba;
    Lastik esnedikçe çıkarsa balans ayarını bozabilir diye düşünüyorum

9. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    lastik içini çok iyi temizledim ve bu madde ısıtılılnca çok iyi yapışıyor ve ziftli band gibi bir şey bende sıcak hava tabancasıyla ( pürmüz ) ile çok iyi ısıtarak yaptım gayet iyi yapıştı esnedikce cıkacağını sanmıyorum ama bir süre kullandıktan sonra kontrol amaçlı lastığı janttan söktürüp bakacağım. sonuçları yayınlarım takma işleminden sonra ..

10. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    evet bugün lastikleri taktım sonuç çook güzel oldukca iyi lastik ve yol sesi gayat azaldı. çook sessiz oldu ve çok memnun oldum. fakat hız yapma şansım olmadı sadece bir ara 100km hıoza ulaştığımda direksiyonda titreme başladı ve o an trafik durumundan dolayı yavaşlamak zorunda kaldım bir daha deneme şansım olmadı yarın denemesini yapacağım eğer titreme gibi bir şey yaparsa iyi değil demektir . yoksa ses yönünden şikayetim yok çook iyi oldu kısacası işe yaradı. ama titreme gibi bir durum gerçekleşirse ozaman tekrardan sökmek zorunda kalacam. ama sağlık olsun diyeceğim denemeiş oldum işe yaradığınıda görmüş oldum artık daha uygun bir sistemle aynı izalasyon işlemini yapmak zorunda kalmış olacağım. başka icatlar üretiriz artı ne diyelin kısmet artık herkeze kazasız belasız hayırlı yolculuklar..

11. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bu arada lastiği en güzel parke taşlı yolda denemek o zaman daha çok anlaşılıyor işe yaradığı farkı hissedebiliyor ve duyabiliyorsunuz...

12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    yazın sıcak havalarda ısınan lastik bunun yapışkanını bırakmaz di mi? ilk defa görüyorum

13. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    İşte size bir fikir. Lastiğin iç yüzeyine izolasyon malzemesi yapıştırdın.
    Peki ya jant'ın iç yüzeyine izolasyon malzemesi yapıştırsan nasıl olur?
    Gürültüyü emen şey malzeme ise jantın içini kaplayınca da emmesi lazım.
    Hem lastiğe uygulamaktan daha sağlam olmazmı?

14. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ilk defa görmeniz normal bir durum :) benim icadım diyebiliriz. çünkü daha önce bende böyle bir şey görmedim bir anda aklıma geldi ve yaptım . titreme sorunu var sanmıştım yanılmısın dün gece saat 01.00 de test ettim malum o saatte yollar daha sakin oluyor lastiğimin hız endeksi Q yani 160 km olduğundan en fazla 160 km hız ile test edebildim bir sakatlık olmasın diye gayet olumlu sorun yok. güle güle kullanabilirim INŞALLAH tevsiye edebilirim sizde uygalayabilirsiniz. ve yazın sıcak havalarda çıkması zor bir durum aksine bu madde ısındıkca daha iyi tutunuyor zaten yapıştırma işleminde ısıtmamız mutlak şart yoksa iyi tutunmuyor. yani sıcak hava sorun değil . bir lastikte öyle kolay kolay ısınmıyor hız kesmeden 50 km den fazla yol ederseniz anca ısınmaya başlıyor ben herekeden hiç durmadan istanbula avcılara kadar geldim ve kontrole ettiğimde lastikler ısınmıştı ama öyle aşırı bir sıcaklık değildi bu yüzden sıkıntı olacağına inanmıyorum. işlemi uygularken lastik içini iyi temizleyip ısıtarak yapıştırırsak sorun çıkmaz. uygulamanızda fayda var derim. gerci ben aracımı komle sesyalıtımı yaptım buna gerek yoktu ama aklımda kalmasın dedim ve uyguladım farkı iyi gayet. uygulayacak arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden..

15. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kenan bey o dediğinizi elbette düşündüm ama lakin ses lastik ve yolun birleştiği yüzeyden hız,sürtünme, çarpma taş ,çakıl, asfalt ve zemin bozukluğundan dolayı geliyor dolayısı ile bu noktadan sesi kesmeniz gerekiyor. zaten jantın o kısmından bize ses gelmiyor temasın olduğu yerden geliyor buda lastik içine vererek ugultu ve ses yapıyor bu malzeme sesi abzorve ediyor bir nevi emiyor. hatta ben ses yalıtım süngeri de uygulamayı çok istedim ama kararsız kaldım. içine iyi bir yapıştırıcı ile kaplama fikrim var ama bakalım ne zaman yarım bilmiyorum. belki bu uygulamayıda yapabilirim ilerki günlerde ne diyelim uygulamakta fayda var :)

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Açıkcası sizi takdir ediyorum, maşallah, sonuçta kendiniz bunu deneyip tecrübe edip bizlerle paylaşıyorsunuz, çoğu kişi bun uyapsa dahi paylaşma bile paylaşmazdı... Praktikerde Bitüselfe bugun baktım 10 mt boyunda en olarak 15-20-30 cm 59 ila 69 lira bir topu çok pahalı birşey siz kaça aldınız ?

17. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    10CM GENİŞLİĞİ OLAN 35-İLA 40 TL OLMASI LAZIM . 15 CM 20CM genişlik arttıkca fiyat yükseliyor. bende 35 ila 55 tl civarında aldım. ben aracımın tabanına ve kapı iç sacına ve kapı kaplamalarına ve camurluk içlerine dıştan ve araç içinden kaplamada yaptım bitüself ve sika marka kullandım. yanlız sika biraz daha iyi tercihim sika marka kullanmanız. kullanıcaklara öneririm. hem malzemeyi uygulamak için ruladan açarken sorun olmuyor ( sika marka için ) diğer ürün ise ruladan acılırken birbirine katmanlar yapışıyor ve yan tarafındakı koruyucu banddada yapışıyor açarken zaman katbı , zahmetli oluyor ve küçük küçük yırtılmala oluyor yani sıkıcı bir durum. lastik içine 15 cm genişlite olan band ideal malum taban genişliğim 175/70/13 olduğu için. buradan ve çevremdeki insanlarla paylaşmayı seviyorum her konuda bilgilerimi tecrübelerimi aktaran biriyim . zaten doğrusuda bu , ne diyelimki bencil insan çok var hayatımızda ama olsun onlarda faydalansın ..paylaşmayı seviyorum

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim açıklmalarınız ve edindiğiniz bilgileri paylaştığınız için. Bende 2 Getzin bagaj ve kapı içlerinde bulunan naylonun yerini bu ürünle kaplamayı düşünüyorum. Bauhausada bakıcam eğer sanırım orada daha uygundur, alıp deneyeceğim...

19. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kapı sacına uygularsanız daha verimli olur dışardan gelen sesi daha iyi emer. zaten püf noktası aracın metal aksamına uygulamak. taban döşemesini kaldırıp zemine uygulamak. kapı içlerine (yani kapının dış sacına içerden) yapıştırmak bagaj içine döşemeyi kople cıkartıp metal aksama uygulamak bu şekilde yaparsanız eğer ozaman anlarsınız aradaki farkı. ben ilk kapılara yaptığımda bile sadece sac kısmına çok fark etmişti, sonra kapı kaplamasınada içerden uyguladım dahada iyi oldu. size kolay gelsin umarım memnun kalırsınız..

20. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ARKADAŞLAR UYARI : ben bu akşam e-5 te giderken bir sorunla karşılaştım. 80k hıza ulaştığımda aracımın sağ tarafı titremeye başladı ve ses yapmaya başladı aynı zamanda hemen yavaşladım ve düzeldi tekrardan aynı hıza geldiğimde aynıu sorun tekrar yaşandı. direk lastikcıye gidip içine yapmış olduğum kaplamayı söktürdüm zaten lastikcide şaşırdı ilk defa görüyorum dedi ben de ilk bu taten dedim :) içindeki kaplamayı zor olsada söktük faka ön latiklerdeki kaplama deforme olmuştu kolay söküldü ve bir lastikteki hemen çok kaolay bir şekilde söküldü, diğerleri çook uğraştırdı. yani sorun malzemeyi iyi yapışramadığım için oldu sanırım. sol tarafda bir şey yoktu. yani işe hem yaradı hemde sonuç kısa sürdü malesef çook iyi yapıştırmamız lazım yoksa sorun yapıyor. gerçi lastik işi şakaya gelmez araca da bir süre sonra zarar verebilir belki o yüzden ben bu uygulamayı bir daha yapmayı düşünmüyorum. ( ama yinede ses gecirmeyen süngeri de denemek istiyorum iyi bir şekilde yapıştırarak :) belki ilerde yaparım ) tavsiyem araca ses yalıtımı yapın lastiklerle uğraşmayın denedim gördüm iyi ama sonuç daha iyi olabilirdi ama iyice yapıştrabilirim diyen olursa yapabilir tabikide . hayırlı yolculuklar..

Bu Sayfayı Paylaş